W autobusie wyĹÄ cz komĂłrkÄ
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A gdzie się kończy 'miejsce oznaczone piktogramem'? Metr? Dwa? Człon? Cały wóz?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeśli jeździsz przegubowym MANem, to z tyłu kabiny jest przekreślony telefon.Solaris pisze:Jeśli mnie pamięć nie myli, to na kabinie mam stosowny piktogram.
Jutro sprawdzę, a nawet zrobię stosowne foto.
Dobre pytanie... Ale nie sądzę, żeby był cały wóz, bo wtedy piktogramy powinny znajdować się przy wszystkich drzwiach wejściowych. Może tak jak z piktogramami oznaczającymi miejsce dla inwalidy, czyli w bezpośrednim sąsiedztwie piktogramu?Glonojad pisze:A gdzie się kończy 'miejsce oznaczone piktogramem'? Metr? Dwa? Człon? Cały wóz?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Żaden kierowca w czasie jazdy nie może gadać przez telefon. Choć w świetle tego przepisu, to jak się ma fakt posiadania przez kierowców telefonów?reserved pisze:A czy kierowca wobec tego może gadać przez telefon?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Albo w korku. Ja znam kierowcę, który do pracy przynosi laptopa i w czasie korku wyjmuje go i przegląda naeta.reserved pisze:No tak, ale na przystanku np.Wolfchen pisze:Żaden kierowca w czasie jazdy nie może gadać przez telefon. Choć w świetle tego przepisu, to jak się ma fakt posiadania przez kierowców telefonów?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Może. Ale to wynika z przepisów o ruchu drogowym, ale nijak się ma do Regulaminu ZTM, bo przecież jeśli piktogram z przekreślonym telefonem jest na kabinie, to co wtedy?reserved pisze:No tak, ale na przystanku np.
Numer służbowy?Walas pisze:Albo w korku. Ja znam kierowcę, który do pracy przynosi laptopa i w czasie korku wyjmuje go i przegląda naeta.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- fik
- Naczelne Chamidło
No to proste - jeśli masz włączony telefon, to go wyłącz, jeśli wyłączony, to włącz.elijah pisze:W Man'ach nie ma piktogramu o zakazie używania telefonów komórkowych! Jest piktogram przedstawiający telefon marki Nokia przechodzący (strzałka, w dodatku w dwie strony) w przekreślony czerwonym iksem telefon marki Nokia.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli masz Nokię, sprzedaj ją, jeśli nie masz, kup?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.