Komunikacja na nowym odcinku ul. StraĹźackiej
Moderator: Wiliam
-
Odjeżdżające u15 z ratusza ze wszystkimi siedzącymi i osobami stojącycymi (~20) uważam za sukces, ale dęboszczak czy inny bastian zaraz wyskoczy z tarchominem czy inną wielką płytą i okaże się że to nic i należy skasować bo toż to muchowóz.geograf_OSU pisze:nie nazwalbym 415 potworkiem, ludzie tym jezdza, w odroznieniu od 401 (odc. Sluzew-Marysin)
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Za dwa lata to większość z nas (tych pełnoletnich) dorobi się własnego auta (a przynajmniej ja mam taki zamiar).Wolfchen pisze:PS. Za dwa lata Tarchomin i "Nowotwory" na szczęście uwolni sporo brygad...
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Generalnie to 515 powinno się nazywać 143Dęboszczak pisze:Wolfchen pisze:Generalnie, to 415 nie powinno istnieć, a w zamian 515 powinno kursować co 15 minut...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zreasumujmy: ty twierdzisz, że nikt nie pomyślał o 21 na Waszyngtona, ja nadmieniam, że się mylisz, ty zaś, że to ja się mylę. Znaczy - wiesz lepiej ode mnie, czy ktoś pomyślał, czy nie? Chyba nie mamy o czym dyskutować.ZaciszaniN pisze:To nie ja się mylę, tylko Ty i Twoi koledzy z ZTM, którzy zza biurka wiedzą najlepiej, co jest najlepsze dla pasażerówBastian pisze:Jak zwykle się mylisz.
PS Ale sam, to byś chętnie za to biurko wskoczył, co?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na jakiej trasie?Dęboszczak pisze:Wolfchen pisze:Generalnie, to 415 nie powinno istnieć, a w zamian 515 powinno kursować co 15 minut...
[ Dodano: |27 Gru 2009|, 2009 12:16 ]
Tylko by tego brakowało...Bastian pisze:
PS Ale sam, to byś chętnie za to biurko wskoczył, co?
[ Dodano: |27 Gru 2009|, 2009 12:18 ]
Nawet, jeśli nie wiedzą najlepiej, to na pewno lepiej od jakiegoś gostka, który ani dostępu do wyników pomiarów, ani do analizy kosztów funkcjonowania, ani do oprogramowania prognostycznego nie ma, a opiera się wyłącznie na swoim widzimisię i wyrywkowych obserwacjach z podróży jako pasażer.ZaciszaniN pisze:To nie ja się mylę, tylko Ty i Twoi koledzy z ZTM, którzy zza biurka wiedzą najlepiej, co jest najlepsze dla pasażerów
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Sęk w tym, że to chyba pasażer bardziej wie, w jakich warunkach podróżuje niż jakiś pracownik ZTM-u siedzący za biurkiem... że wyraża swoje opinie subiektywnie to już inna sprawa.Glonojad pisze:Nawet, jeśli nie wiedzą najlepiej, to na pewno lepiej od jakiegoś gostka, który ani dostępu do wyników pomiarów, ani do analizy kosztów funkcjonowania, ani do oprogramowania prognostycznego nie ma, a opiera się wyłącznie na swoim widzimisię i wyrywkowych obserwacjach z podróży jako pasażer.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A pracownik ZTM to podróżuje rakietą...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wtedy jest motywacja, aby nie pić.Wolfchen pisze:Też prawda. Własny samochód bardzo się przydaje. Ale uwzględniając wszelkie dojazdy i powroty na [Ustawa o wychowaniu w trzeźwości], to autobusy też się przydają - więc nie zaszkodzi
Mogę się wypowiadać tylko za siebię, ale sądzę, że jak się pracuje, a nie siedzi cały dzień w necie (np. na Wawkomie) to utrzymanie auta nie jest jakimś wielkim problemem. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę, że mam tu na myśli tych co również potrafią jeździć, a nie tylko zdali prawo jazdy.person pisze:Myślisz, że dorobią się również pieniędzy na jego utrzymanie?ZaciszaniN pisze:Za dwa lata to większość z nas (tych pełnoletnich) dorobi się własnego auta (a przynajmniej ja mam taki zamiar).
Może trochę zagmatwałem, ale chodziło mi dokładnie o to, że skoro taka zmiana nie została wprowadzona, oznacza, że nie pomyślał wystarczająco.Bastian pisze:Zreasumujmy: ty twierdzisz, że nikt nie pomyślał o 21 na Waszyngtona, ja nadmieniam, że się mylisz, ty zaś, że to ja się mylę. Znaczy - wiesz lepiej ode mnie, czy ktoś pomyślał, czy nie? Chyba nie mamy o czym dyskutować.
Nigdy nie twierdziłem, że siedzenie za biurkiem jest moim celem życiowym. Generalnie preferuję pracę "terenową".Ale sam, to byś chętnie za to biurko wskoczył, co?
Rembertów-Kolonia - Wiatraczna jako 143.Glonojad pisze:Na jakiej trasie?Dęboszczak pisze:
Być może masz rację, ale tylko wtedy, gdy zakłożymy że to dane pomiary nie są właśnie wyrywkowe i są dobrze przeprowadzone (czytaj: obiektywne). A poza tym, jestem przekonany, że podróżując daną trasą (piszę ogólnie) codziennie bądź prawie codziennie, moje obserwacje są bardziej rzetelne niż jakiekolwiek pomiary.Glonojad pisze:Nawet, jeśli nie wiedzą najlepiej, to na pewno lepiej od jakiegoś gostka, który ani dostępu do wyników pomiarów, ani do analizy kosztów funkcjonowania, ani do oprogramowania prognostycznego nie ma, a opiera się wyłącznie na swoim widzimisię i wyrywkowych obserwacjach z podróży jako pasażer.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Tu za bardzo nie wiem - brakuje pętli przy węźle Marsa. Może wiatrak, ale czy na Ostrobramskiej i TŁ nie będzie wtedy za mało autobusów?Glonojad pisze:Na jakiej trasie?
W sumie z racji BUSpasów, to bym zostawił do Politechnika, żeby ludzie mieli szybki i bezpośredni dojazd do metra, Polibudy i na Ostrobramską.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43