Ogłoszenia

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 09 sty 2012, 0:17

Podpisuję się, zanim dostanę jakiś punkt za offtopic :D
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

bepe

Post autor: bepe » 24 sty 2012, 11:31

Może warto pomyśleć o wydzieleniu z tematu o II linii metra wątku linii 102 i utworzeniu z tego nowego tematu ("Komunikacja na Powiślu", ewentualnie "Komunikacja na Grochowie")?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2012, 11:46

Do przemyślenia :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 24 sty 2012, 13:24

Oba już istnieją: Powiśle i 102 :)
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

bepe

Post autor: bepe » 25 sty 2012, 0:06

No to może przenieść do tego o 102 (czemu ja go nie zauważyłem?), zwłaszcza, ze dyskusja przeniosła się z Powiśla na Grochów ;)

adw
Zbanowany

Post autor: adw » 01 lut 2012, 12:31

A nie lepiej aby każda administracyjna dzielnica miała swój wątek dla porządku? Od dłuższego czasu obserwuję namnażanie zbędnych wątków, a z kolei inne części miasta są dyskryminowane.
Np. zamknięto wątek o Tarchominie, a z pewnością będą osoby zainteresowane w przyszłości rozwijaniem wątku. Tak samo - wątku nie mają np. Bielany, mam wrażenie, że poruszanie tematu komunikacji na niektórych dzielnicach jest wręcz zakazane, za to np. są dzielnice, gdzie tematy rozbija się na drobne, jak ciągłe gadki marzycielskie o 422, E-2 itp.
Dla porządku proponuję by każda dzielnica siedziała we "własnym sosie" oraz by namnażanie wątków "Komunikacja na Witolinie" "Komunikacja na Grochowie" "Komunikacja na Przyczółku" było niedozwolone (w obliczu tego, że Tarchomin czy Bilany w ogóle nie mają gdzie pisać o swoich problemach).

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 lut 2012, 12:36

1. Nikt nie zabrania zakładania wątków, na przykład dla Bielan.
2. Nie wyobrażam sobie jednego wątku dla Dolnego i Górnego Mokotowa. Tak jak nie wyobrażam sobie rozważania w odrębnych wątkach spraw Stegien i Wilanowa.
Zasadniczo postulat jest słuszny, ale nie mamy zamiaru z biczem stać i wszystkiego pilnować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

adw
Zbanowany

Post autor: adw » 01 lut 2012, 12:46

Czy zatem w razie czego mogę założyć wątek o Bielanach? Bo Tarchominowi zablokowaliście, podobnie zablokowany jest wątek o Żoliborzu. Moim zdaniem nawet jak dyskusja zaczyna schodzić na boczny tor, lepiej nie zamykać takich wątków - ludzie odejdą lub w najlepszym wypadku zaczną śmiecić oddzielnymi wątkami (jak te z Tarchomina np.) niech już lepiej kisi to się w jednym wątku, niezależnie od merytoryki.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 lut 2012, 12:48

adw pisze:Czy zatem w razie czego mogę założyć wątek o Bielanach?
Przecież jest taki wątek :roll:

Tarchomin odblokujemy wkrótce (choć po obelgach, którymi prywatnie poczęstował mnie Sprokett, się zastanawiam, czy na to zasługuje ;) :P)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

adw
Zbanowany

Post autor: adw » 01 lut 2012, 13:00

A rzeczywiście i to nawet dwa:
KM na Bielanach
Bemowo-Wola-Bielany, czyli od 155 przez 122 po 180
- i ten przykład pokazuje jaki bałagan ludzie tworzą. Chcąc pisać np. o 180 chciałbym aby było to na forum Bielan lub Żoliborza. Ewentualnie zacząć robić wątki wyłącznie dla konkretnych linii autobusowych, ale to znów będzie problem dla tych, co linii nie mają, chcą zmian itp.
Prosiłbym w takim razie jeszcze o odblokowanie forum Żoliborza i Tarchomina (oraz aby tam dyskutować o TMP a nie znów namnażać wątki po otwarciu mostu).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 lut 2012, 13:45

Na tym podforum jest sto tysięcy postów. Jeśli je podzielić tylko na dzielnice, dostanie się, powiedzmy, 30-40 tematów (bo jeszcze sprawy podmiejskie i tramwajowe) tak dużych, że z przyczyn technicznych niemożliwych do moderacji. Stąd idziemy raczej w stronę wątków poświęconych konkretniejszym problemom.

Jutro* dyskusja o TMP będzie możliwa.

PS TMP nawet nie zahacza o Żoliborz :>

*) EDIT: W piątek ;)

adw
Zbanowany

Post autor: adw » 01 lut 2012, 17:16

Z TMP chodziło mi o Tarchomin. Natomiast Żoliborz jest tak samo poblokowany (!) i nie ma jak dyskutować o tej dzielnicy, co do Bielan zwracam honor bo wątki są daleko.

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 02 lut 2012, 20:29

Bastian pisze:Przecież jest taki wątek

Tarchomin odblokujemy wkrótce (choć po obelgach, którymi prywatnie poczęstował mnie Sprokett, się zastanawiam, czy na to zasługuje )
Juz Ci tyle razy pisalem... Nie piesc sie. Do obelg to bylo mi jeszcze daleko, choc chce podkreslic, ze ze wzgledu na Twoja pseudo-moderatorska postawe z pewnoscia na kilka meskich slow zasluzyles.
Och, naprawde nie zasluguje na odblokowanie watku o Tarchominie? Chyba sie normalnie rozplacze :placze:

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 07 lut 2012, 21:19

Bastian pisze:Jutro* dyskusja o TMP będzie możliwa.

PS TMP nawet nie zahacza o Żoliborz

*) EDIT: W piątek
...a powyższe tylko na potwierdzenie tego, co napisalem na temat Twojej postawy...
Dziś jest już wtorek a odblokowanej dyskusji o TMP jak nie było, tak nie ma

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lut 2012, 22:51

Toż jeszcze trzy dni mam... :roll:

ODPOWIEDZ