Tak. 2011-11-24.Bastian pisze:Małgorzata Mandryk, instruktorka z "Nauki Jazdy".
Zmarli [2012]
Moderator: Szeregowy_Równoległy
W piątek zginął prof. UW dr hab. Remigiusz Kaszubski, pracownik Zakładu Administracyjnego Prawa Gospodarczego i Bankowego WPiA UW, ekspert Związku Banków Polskich, znany także szerszej publiczności z licznych wypowiedzi w mediach: http://www3.wpia.uw.edu.pl/profesor-rem ... -nie-zyje/
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... F761506063
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... F761506063
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- 29 Ikarusów
Nie wszyscy zginęli, a poza tym - nie znamy przyczyny wypadku, więc na ferowanie wyroku "zabił" chyba za wcześnie. Nie każde czołowe zderzenie to wynik wyprzedzania na podwójnej ciągłej po pijaku.
Znajomy moich rodziców odszedł z tego świata w ten sposób, że dostał zawału i stracił przytomność prowadząc samochód, po czym zderzył się czołowo z innym pojazdem. Tamten kierowca przeżył i opowiadał, że zobaczył nagle skręcający wprost na niego samochód bez kierowcy...
Znajomy moich rodziców odszedł z tego świata w ten sposób, że dostał zawału i stracił przytomność prowadząc samochód, po czym zderzył się czołowo z innym pojazdem. Tamten kierowca przeżył i opowiadał, że zobaczył nagle skręcający wprost na niego samochód bez kierowcy...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pisałem o rodzinie, a nie o wszystkich jej członkach. Rodzina tam zginęła.MichalJ pisze:Nie wszyscy zginęli
Nie feruję wyroków, więc nie powiem, że wypadek z jego winy, ale prawie na pewno z jego strony. Przecież nie z premedytacją (nie napisałem zamordował), nie wiemy, czy z powodu przekroczenia przepisów lub lekkomyślności (np. nieprawidłowe wyprzedzanie), czy z zaniedbania (np. zaśnięcie), czy może z przyczyn zdrowotnych (np. zasłabnięcie, zawał, itp.). Przyczyny mogą być różne. Tym niemniej on zginął, zginęli też jego bliscy, najmłodsi w najlepszym razie zostaną sierotami. Straszna tragedia.
EDIT: jeszcze z komentarzy:
Faktem jest, że z forda wiele nie zostało, wolno raczej nie jechał...Od Radomia wyprzedał, nawet na trzeciego, a za nim jeszcze jeden idiota. Tak mu się spieszyło, gdzie do grobu. Szkoda tylko dzieci, bo one są najbardziej pokrzywdzone.
W dodatku było ślisko (mokra jezdnia), zapadał zmrok, podwójna ciągła, ale co tam?
Nagle winni są księża (bo blokują drogę), drogi (bo są zbyt wąskie), samochody (bo rozwijają duże prędkości) itp. A gdzie wyobrażnia, myślenie?
Uderzenie było tak duże, że TIR zmiotło do rowu, gdzie miał załadowaną stal.
[*] [*] [*]
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Co dla ciebie znaczy "cała"?Bastian pisze:Pisałem o rodzinie, a nie o wszystkich jej członkach. Rodzina tam zginęła.MichalJ pisze:Nie wszyscy zginęli
"z jego strony" co?Nie feruję wyroków, więc nie powiem, że wypadek z jego winy, ale prawie na pewno z jego strony.(...)
Jeżeli wypowiedź "zabił całą rodzinę" to nie jest przypisanie winy (choćby nieumyślnej), to ja nie wiem, co to jest.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Podstawowa komórka społeczna przestała istnieć.MichalJ pisze:Co dla ciebie znaczy "cała"?
No, to on był na pasie TIR-a, a nie TIR na jego.MichalJ pisze:"z jego strony" co?
OK, niech będzie: wszystko wskazuje na winę (choćby nieumyślną) profesora, co jednak pozostaje moją prywatną opinią, którą wyniki śledztwa może potwierdzą, a może nie. A ponieważ wątpię, byśmy te wyniki poznali (aż takim celebrytą nie był), to tak sobie teraz dyskutuję - generalnie ku przestrodze. Teraz dobrze?MichalJ pisze:Jeżeli wypowiedź "zabił całą rodzinę" to nie jest przypisanie winy (choćby nieumyślnej), to ja nie wiem, co to jest.
EDIT: dla równowagi:
To z kolei mogłoby wskazywać na np. zawał.Nieprawda, nie wyprzedzał. Widziałem z przerażeniem jak z niewyjaśnionych przyczyn nagle zjechał na lewą stronę. Obserwowałem go od Radomia. Cały czas mam przedc oczami tą scenę moje przymyślenia to albo zemdlał allbo dostał awarii albo chciał popełnić samobujstwo. To nie było wyprzedzanie, ten ford konsekwentnie kierował się w kierunku rowu po lewej stronie. Nic przed nim nie jechało miał sporo czasu aby wrócić na swój pas. Do teraz serce mi wali z przerażenia bo to wyglądało jak by konsekwentnie chciał się zderzyć. Zero reakcji obronnej.
Władysław Tajner, skoczek narciarski
http://sport.onet.pl/zimowe/skoki/zmarl ... omosc.html
http://sport.onet.pl/zimowe/skoki/zmarl ... omosc.html
Pozdrawiam
- Bastian
- Sułtan Maroka
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Włodzimierz Smolarek, 54 lata... 
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...