Most PĂłĹnocny - propozycje ZTM
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak pisał MichalJ- 511. Z Modlińskiej (od Ratusza) jest na Grota i do Metra Marymont chociażby 186.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ratusz ma 511 do Marymontu i to jest podobno szybciej.Bastian pisze:Nie wiem, czy zauważyliście, że ona by obsługiwała okolice ratusza, zresztą jako jedyna łącząc je z MłocinamiTak czy siak jednak, dlaczego godzić tą relację akurat z relacją Modlińska - Most, bez szans na jej zapełnienie z obszarów na północ od TMP?
Taaaa, co 8/20/20.EDIT: I jako jedyna łącząc z Młocinami siedemsetki.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nieporęt wsadzić do 186? Dość odważne...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No wiec właśnie. Z Myśliborskiej szybciej do Młocin, z Ratusza do Marymontu. Wychodzi na to, że różnica kosmetyczna, więc wszystko jedno, dokąd 511 pojedzie. To niech jedzie do Młocin.
A co do tych siedemsetek - po pierwsze, magistrala co 20 to rzeczywiście śmiechu warte. Ale bynajmniej nie rzadkie (vide 1 tudzież 523). Po wtóre, to jest lekko schizofreniczne - albo te Młociny jako takie są dla siedemsetek ważne - i wówczas niech po prostu tam pojadą - albo nie i wówczas przesiadka na cokolwiek do metra (choćby i częściej jeżdżące 186, o 18/20 czy 112/114 na Żeraniu FSO nie wspominając) jest wystarczająca. Jedyne sensowne wyjaśnienie tego układu, jakie widzę, to koordynacja 508 i 511 jako skomunikowanie południowej części Modlińskiej z Metrem Marymont - tylko czemu akurat z tym konkretnym metrem i czy nie lepiej wreszcie wzmocnić 186?
A co do tych siedemsetek - po pierwsze, magistrala co 20 to rzeczywiście śmiechu warte. Ale bynajmniej nie rzadkie (vide 1 tudzież 523). Po wtóre, to jest lekko schizofreniczne - albo te Młociny jako takie są dla siedemsetek ważne - i wówczas niech po prostu tam pojadą - albo nie i wówczas przesiadka na cokolwiek do metra (choćby i częściej jeżdżące 186, o 18/20 czy 112/114 na Żeraniu FSO nie wspominając) jest wystarczająca. Jedyne sensowne wyjaśnienie tego układu, jakie widzę, to koordynacja 508 i 511 jako skomunikowanie południowej części Modlińskiej z Metrem Marymont - tylko czemu akurat z tym konkretnym metrem i czy nie lepiej wreszcie wzmocnić 186?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W niczym nie różne od wsadzenia do 508. Wozy dla zmieszczenia zainteresowanych i tak trzeba znaleźć.Bastian pisze:Nieporęt wsadzić do 186? Dość odważne...
A że na 186 będą lepiej wykorzystane - to chyba dobrze, nie?
[ Dodano: |2 Sty 2012|, 2012 20:35 ]
Komunikacja jest tam wystarczająca, zresztą autobusy są tam w niemal każdym zespole przystankowym dzięki obsłudze przecznic.Paweł D. pisze:Fajnie, że JPII zostaje bez żadnego autobusu.Wolfchen pisze:I tak oto wylatuje połączenie z JP II zanim 17 pojedzie na Tarchomin
Od Babki na północ to w zasadzie niewiele tego JPII zostaje. A od niej na południe szkoda wozów.A 510 całkiem fajnie się od Babki zapełniało...
Tak myśląc to można sporo linii powycinać. Np. 103 na Marymonckiej. We wtyczkach to full wybór leżanek nawet był, a 510 przynajmniej siedzące zajęte, a od Babki już po sufit. Kolega Walas to potwierdzi (myślę ).Glonojad pisze:Od Babki na północ to w zasadzie niewiele tego JPII zostaje. A od niej na południe szkoda wozów.
Póki trwa budowa metra, to dokładanie pasażerów na W-Z nie jest zbyt mądreGlonojad pisze:o 18/20 czy 112/114 na Żeraniu FSO nie wspominając
W zasadzie zostało to wydyskutowane to w tym wątku jakiś miesiąc temu. Tak więc 511 co 20 min, ale razem z 508 co 10 min.Glonojad pisze:Jedyne sensowne wyjaśnienie tego układu, jakie widzę, to koordynacja 508 i 511 jako skomunikowanie południowej części Modlińskiej z Metrem Marymont
No właśnie różni się, bo 508 jedzie na M Marymont i tam kończy, a 186 jedzie dalej na Ochotę. Chcesz skracać 136? A może tworzyć f-ki?Glonojad pisze:W niczym nie różne od wsadzenia do 508. Wozy dla zmieszczenia zainteresowanych i tak trzeba znaleźć.
W zasadzie to fajnie, i tak są tramwaje.Paweł D. pisze:Fajnie, że JPII zostaje bez żadnego autobusu.
Jak się ma liczba autobusów na TK? Czy nie byłoby sensowne nie bawić się w zawijas nowego 510 przez M Marymont, tylko Wisłostradą od razu na pl. Wilsona?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
No tłok jest straszny...zresztą tłok jest w większości autobusów na Krakowskim (oczywiście w ciągu roku akademickiego). tu nie chodzi o konkretną dodatkową linię, zresztą nie musi być dodatkowo punktualna ale zawsze to ileś autobusów więcej na godzinę.KwZ pisze:Od tego miało być 128. Czyżby nie wystarczało?
Nieważne, i tak to nie było reprezentatywne. Niemniej jestem zaskoczony, że podaż potrzeba zwiększać jeszcze bardziej.reserved pisze:Ale kiedy widziałeś?KwZ pisze:Wiesz, jak ja widziałem 128, to było pustawe.
A czy ja to ci zarzucam? Niemniej, łatwiej, taniej i elastyczniej jest zwiększać podaż poprzez zamianę solówek na przeguby niż dokładając kolejną linię. Zwłaszcza że podaż i tak jest częsta i wobec ograniczeń na KP.reserved pisze:A czy ja to neguję?KwZ pisze:Zresztą długo tam były (i zdaje się dalej są) solówki, a nie przeguby.
[ Dodano: |2 Sty 2012|, 2012 23:24 ]
Zresztą pustawe to może nie najtrafniejsze określenie. Ale w każdym razie nie wymagające wzmocnienia.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?