A to ciekawe... Jakoś jak jechałem 1.11 przez Pomnik Lotnika to na dojeździe od strony Wisły było pusto. W soboty zawsze jest tam większy ruch.Łukasz pisze:Oczywiście, jak nie napiszę wprost to nie zrozumieją.
To z tego, że gdyby to był rozkład DP to był, owszem, nietypowy
i przyśpieszenia byłyby naturalne ze względu na fakt, że jest na mieście luźniej.
Natomiast skoro obowiązywał DS, a na ulicach było jednak trochę
ciaśniej niż w typowy DS, a mimo to było +2/+3, to nie jest dobrze.
188 tam, gdzie miało wsparcie, poruszało się zgodnie z rozkładem,
ale nie można powiedzieć, że na Żwirki i Wigury jeździła masa cmentarnych,
więc i pasażerów było mniej więcej tyle, co w zwykły DS.
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A w niedziele? Rozklad jest wspolny a korki nie zawsze.dzidek pisze:A to ciekawe... Jakoś jak jechałem 1.11 przez Pomnik Lotnika to na dojeździe od strony Wisły było pusto. W soboty zawsze jest tam większy ruch.Łukasz pisze:Oczywiście, jak nie napiszę wprost to nie zrozumieją.
To z tego, że gdyby to był rozkład DP to był, owszem, nietypowy
i przyśpieszenia byłyby naturalne ze względu na fakt, że jest na mieście luźniej.
Natomiast skoro obowiązywał DS, a na ulicach było jednak trochę
ciaśniej niż w typowy DS, a mimo to było +2/+3, to nie jest dobrze.
188 tam, gdzie miało wsparcie, poruszało się zgodnie z rozkładem,
ale nie można powiedzieć, że na Żwirki i Wigury jeździła masa cmentarnych,
więc i pasażerów było mniej więcej tyle, co w zwykły DS.
ŁK
Apeluję o skrócenie czasu przejazdu 504 na ŻiW ! Dziś kierowca dał przykład, że odcinek Rakowiec- Pl.Zawiszy można pokonać w 5 min ! Jest to dwa razy krócej niż rozkładowo. Jazda miała miejsce w porannym szczycie. W weekendy jest jeszcze gorzej. Autobusy muszą stawać na warunkowym przystanku Trojdena aby nie mieć dużego przyspiszenia.
- Piotrek_2274
Mnie się wydaje, że ten rozkład jest troszkę napięty.Piotrek_2274 pisze:Ja bym coś zrobił z rozkładem 20-stki bo nagminne jest to że tramwaj stoi na Maryninie 5-6 minut w oczekiwaniu na tramwaj z przeciwka Czym to jest spowodowane?! Czy utrzymanie rozkładu na tak krótkim odcinku jest problemem?
Jakiś czas temu jechałem dwudziestką, która wyjechała minutę wcześniej,
potem postała na pierwszej mijance ze 3 i mimo rajdowej jazdy (na Kole
prawie wyleciała z torów) i braku pasażerów była wciąż -2.
[ Dodano: 2007-11-05, 23:45 ]
Dziś mi znowu uciekło 512 o 13:34 z Wileńskiego-->Centrum,
które znowu przyjechało +2.
ŁK
Eche, czasy przejazdu to co napisałem w wątku i Pochwałach i naganach. Ponad 50 minut jadę zamiast rozkładowych 30 - 35. Bo w tyle sie spokojnie wyrabia jak nie ma super korka - czyli zazwyczaj w DS.
W drga storne jedzie znacznie szybciej, dwukrotnie szybciej ze jest nawet czasem przed czasem.
I niestety ale panowie z ZTM nic nie poradzą na to. Można doraźnie pousuwać przystanki stałe w Raszynie na warunkowe dla linii mających pętle poza gminą Raszyn.
Rozwiązanie sie sprawdza bo 733 wyprzedza na Okęciu 703, które odjeżdża 5 minut wcześniej.
W drga storne jedzie znacznie szybciej, dwukrotnie szybciej ze jest nawet czasem przed czasem.
I niestety ale panowie z ZTM nic nie poradzą na to. Można doraźnie pousuwać przystanki stałe w Raszynie na warunkowe dla linii mających pętle poza gminą Raszyn.
Rozwiązanie sie sprawdza bo 733 wyprzedza na Okęciu 703, które odjeżdża 5 minut wcześniej.
Proponuję realny czas przejazdu na linii 159, bazując na dzisiejszym własnym doświadczeniu w szczycie B:
KOŁO 03___________________ | 0| 0|
...
SZPITAL WOLSKI 01_________ |15|16|
KAROLKOWA 01_____________ |17|19|
RONDO DASZYŃSKIEGO 03___ |18|29|
PL.ZAWISZY 11_____________ |19|41|
PL.ZAWISZY 03_____________ |21|44|
PL.STARYNKIEWICZA 01______ |22|46|
...
EC SIEKIERKI 04____________ |47|75|
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Trochę źle bazować na jednym przejeździe. Dziś akurat był jakiś wyjątkowy dzień i Prosta w kierunku ronda ONZ stała cały dzień. Obecnie nawet w szczycie A często można przejechać odcinek Karolkowa - pl. Zawiszy w 5-7 minut. Ogólnie mówiąc chyba zaczął się okres przedświąteczny na całego gdyż korki występowały w różnych miejscach o różnych dziwnych godzinach.Mario pisze:Proponuję realny czas przejazdu na linii 159, bazując na dzisiejszym własnym doświadczeniu w szczycie B:
Podsumowując to 159 ma obecnie w miarę dobry czas przejazdu w DP.