Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 kwie 2008, 18:32

Frencher pisze:Idź się poskarż.. a najlepiej to prosto do Komendanta Głównego ;) Tylko uważaj, bo się bardzo zdziwisz.
Swój ze swoim trzyma. Ale jeśli by mnie tak "prewencyjnie" kontrolowali obrzydzając życie, to bym podjął odpowiednie kroki...
[BTW, to mam już na swoim koncie polemikę z pewnym sierżantem, który starał się mi wmówić, ze apteczka to obowiązkowe wyposażenie pojazdu i że skoro nie jadę swoim samochodem, to muszę mieć papier, że go legalnie pożyczyłem... Więc tu mam pewne wątpliwości, czy podoficerowie drogówki znają prawo. Ale to nie ten temat...]
Frencher pisze:Droga nie należy do Marek, ale Marki mogą w ramach działań zgodnych z prawem podejmować działania mające na celu działań prewencyjnych na niej, przy udziale stosownych służb. Kiedyś już się udało oduczyć prywaciarzy z Radzymina i okolic, że nie są u siebie na wsi, i ludzi się wysadza tylko na przystankach, to i sobie z taką linią poradzą.
Ale w przypadku, który Ty opisujesz jest to bezdyskusyjne wywieranie presji i utrudnianie działalności statutowej pod płaszczykiem prewencji. Czy to czasem karalne nie jest? :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 16 kwie 2008, 18:37

Sprawa linii do Radzymina wzbudziła w ostatnich dnia bardzo gorącą dyskusję radnych w Markach - oni są przeciw. A bez ich zgodny nie będzie zmian w budżecie.
Tak więc linia do Radzymina tak - ale drogą nr. 631 i przez Ząbki.

A tymczasem żyjcie sobie w swoim świecie. Napiszę tylko tyle: jeżeli komuś się wydaje, że sprawa przejdzie gładko po myśli ZTM, to się bardzo zdziwi.
Dodam tylko, iż dzisiaj podczas właśnie się toczącej rady Miasta w Markach sprawa z pewnością wróci\wróciła - prawdopodobnie zostanie poddana pod głosowanie, i zostanie wydana negatywna opinia. O czym zapewne zostanie powiadomiony oficjalnie ZTM.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 16 kwie 2008, 18:41

Frencher pisze: A tymczasem żyjcie sobie w swoim świecie.
Prędzej to Ty żyjesz w innym świecie snując jakieś teorie i siać panikę...
Mam rozumieć jak 718/805 do Wileńskiego.
Frencher pisze:Napiszę tylko tyle: jeżeli komuś się wydaje, że sprawa przejdzie gładko po myśli ZTM, to się bardzo zdziwi.
To dobrze, że Ty nie jesteś stroną w sprawie, bo Marki by w ogóle nie miały żadnej linii ZTM...

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 kwie 2008, 18:43

Frencher pisze:A tymczasem żyjcie sobie w swoim świecie. Napiszę tylko tyle: jeżeli komuś się wydaje, że sprawa przejdzie gładko po myśli ZTM, to się bardzo zdziwi.
Moim zdaniem sprawa jest prosta: uruchamiamy nową linię jadącą przez Marki tranzytem. Burmistrz nie musi dawać grosza, a mieszkańcy sobie popatrzą na autobusy jeżdżące bez przystanków. Proste. Nie płacisz - nie korzystasz.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 16 kwie 2008, 18:54

Frencher pisze:Sprawa linii do Radzymina wzbudziła w ostatnich dnia bardzo gorącą dyskusję radnych w Markach - oni są przeciw. A bez ich zgodny nie będzie zmian w budżecie.

A tymczasem żyjcie sobie w swoim świecie. Napiszę tylko tyle: jeżeli komuś się wydaje, że sprawa przejdzie gładko po myśli ZTM, to się bardzo zdziwi.
Dodam tylko, iż dzisiaj podczas właśnie się toczącej rady Miasta w Markach sprawa z pewnością wróci\wróciła - prawdopodobnie zostanie poddana pod głosowanie, i zostanie wydana negatywna opinia. O czym zapewne zostanie powiadomiony oficjalnie ZTM.
A ja odnoszę wrażenie, że nic się nie zmieni teraz. Musimy poczekać, szczególnie, że JPC powiedział ,,Koniec'', a w końcu jest to władza wykonawcza jedynej słusznej spółki transportowej... :-$ ;-) Jednak to Polska. Pozyjemy, zobaczymy. Jest wiele kontrowersji i sprzeczek i nie poradzimy nic tutaj.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 16 kwie 2008, 19:13

KONIEC oznaczał ostatni mój post w temacie. A Wy mnie prowokujecie! ;)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 kwie 2008, 19:31

Frencher pisze:Dodam tylko, iż dzisiaj podczas właśnie się toczącej rady Miasta w Markach sprawa z pewnością wróci\wróciła - prawdopodobnie zostanie poddana pod głosowanie, i zostanie wydana negatywna opinia. O czym zapewne zostanie powiadomiony oficjalnie ZTM.
Dasz linka do tej propozycji, która ma trafić na radę? Bo przynajmneij wóczas będzie wiadomo, o czym mówimy. Bo póki co to sobie spekulujemy i bijemy pianę bez potrzeby i sensu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Piotrekbe

Post autor: Piotrekbe » 16 kwie 2008, 23:21

Wolfchen pisze:
Frencher pisze:A tymczasem żyjcie sobie w swoim świecie. Napiszę tylko tyle: jeżeli komuś się wydaje, że sprawa przejdzie gładko po myśli ZTM, to się bardzo zdziwi.
Moim zdaniem sprawa jest prosta: uruchamiamy nową linię jadącą przez Marki tranzytem. Burmistrz nie musi dawać grosza, a mieszkańcy sobie popatrzą na autobusy jeżdżące bez przystanków. Proste. Nie płacisz - nie korzystasz.
Dokładnie jak wcześniej napisałem utworzyć linie do Radzymina bez przystanków w Markach. Wtedy napewno Burmistrz Marek zmieni zdanie. Jeżeli marki będą blokować powstanie nowej linii to w ramach kary proponuję, żeby 718 i 805 przestało zatrzymywać się przy Makro i zmienić im trasę, żeby od Bystrej jechały jak 199 i zatrzymywały się dopiero na PKP Ząbki i dalej Łodygową do Radzymińskiej lub przez działki.

Zapewne zostane za to skrytykowany, ale może by to nauczyło czegoś radnych Marek.
Chore jest blokowanie nowej linii do Radzymina tylko dlatego, że nie będzie krążyć op Markach. Koszty wziąść pół na pół i po sprawie. Jeżeli obecna władza Marek długo się utrzyma to Marki nigdy nie będą miały takiej komunikacji jak Legionowo.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 kwie 2008, 23:23

Piotrekbe pisze:Wtedy napewno Burmistrz Marek zmieni zdanie.
Może Frencher zmieni zdanie, na temat zdania Burmistrza Marek nie wiemy nic, weźcie to pod uwagę.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 16 kwie 2008, 23:31

brziszek pisze: Zastanawiam się zatem czy w takim wypadku korzystniejsze nie byłoby zwiększenie częstotliwości kursów linii 718 i - przy zachowaniu pętli Czarna Struga - wydłużenie niektórych kursów do Radzymina. Pewnie okaże się, że nie ma brygad, ale może warto spróbować :-k .
To jest IMHO niezły pomysł, tylko czy UM się na to zgodzi. Opcja 718 ze stałymi brygadami do Radzymina i do Marek (nie zmiejszając przy tym kursów do Strugi) byłoby niezłym pomysłem.
Jednak IMHO najlepsza opcja to by była nie nowa linia drogą okrężną, ale nowa linia podmiejska przyspieszona, ponieważ :

:arrow: Radzymin ma daleko do Warszawy i to przyspieszy ich transport (chwila altruizmu :D ).
:arrow: Na pewno wszyscy chętni z Marek nie zmieścili by się w rannym szczycie ale w międzyszczycie ludzie nie musieli by jechać 718 które staje na każdym przystanku.
:arrow: Linia omijała by przystanki które są kompletnie niepotrzebne dla zielonych.

I zrobić taką linię, że zatrzymywała by się w Radzyminie i miejscowościach do Marek, gdzie zatrzymywała by się na każdym przystanku, potem stawała by na 4 najważniejszych przystankach w Markach : Pustelnik, Wspólna, Rejtana i Szkolna (to ostatnie nawet NŻ, bo w szczycie B jadąc do Warszawy często prawie nikt nie stoi na przystanku). Dalej : Wolności, Młodzieńcza, (ewentualnie Trocka NŻ), Piotra Skargi NŻ, Dworzec Wileński, Dworzec Wschodni.

I do obsługi takiej linii same automaty, ewentualnie many 18', żeby to był prawdziwy pośpiech.

I taka linia myślę, że byłaby najbardziej pożyteczna dla Marek, a dla Radzymina wręcz wymarzona.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 kwie 2008, 23:44

Frencher pisze:Ponadto jak linia będzie jeździć przez Marki bez zatrzymywania, to UM Marki może się dogadać z drogówka z Wołomina (oni bardzo lubią służby ponadnormatywne). Policjanci na koszt Marek będą po godzinach jeździć po Markach, i wyłapywać autobusy tej linii - i co kurs to kontrola 20 minut... czyli 20 kursów x 2 - 40 kontroli dziennie tego samego autobusu. Kto policji zabroni Oni przecież będą tylko pernamentnie badać stan trzeźwości kierowcy (bo przecież kierowca mógł coś wypić na pętli, więc trzeba powrotny kurs też skontrolować ). I ciekawe jak wtedy by tak linia funkcjonowała.
Chłopie Marecki, na moj gust to ty na ciezką chorobe zachorzałes, ktorej wyleczyć bez pomocy czegos ciężkiego się raczej nieda :D
Ty chyba juz sam nie wierzysz w to co piszesz, a robisz to nadal, jednoczesnie pograzając sie w tym swoim zaklamaniu (-X
Moze powinieneś babe sobie skombinowac na wolnym rynku, bo upadasz nisko, coraz nizej,podobnie jak wiekszość userów tegoz forum (-X

dzidek

Post autor: dzidek » 17 kwie 2008, 0:10

Daj się chłopakowi wygadać :-$ :lol: Jak ma mu to sprawić przyjemność ;)

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 17 kwie 2008, 0:47

brziszek pisze: Zastanawiam się zatem czy w takim wypadku korzystniejsze nie byłoby zwiększenie częstotliwości kursów linii 718 i - przy zachowaniu pętli Czarna Struga - wydłużenie niektórych kursów do Radzymina. Pewnie okaże się, że nie ma brygad, ale może warto spróbować :-k .
To jest IMHO niezły pomysł, tylko czy UM się na to zgodzi. Opcja 718 ze stałymi brygadami do Radzymina i do Marek (nie zmiejszając przy tym kursów do Strugi) byłoby niezłym pomysłem.
Jednak IMHO najlepsza opcja to by była nie nowa linia drogą okrężną, ale nowa linia podmiejska przyspieszona, ponieważ :

:arrow: Radzymin ma daleko do Warszawy i to przyspieszy ich transport (altruizm :D ).
:arrow: Na pewno wszyscy chętni z Marek nie zmieścili by się w rannym szczycie ale w międzyszczycie ludzie nie musieli by jechać 718 które staje na każdym przystanku.
:arrow: Linia omijała by przystanki które są kompletnie niepotrzebne dla zielonych.
:arrow: Mało przystanków :arrow: krótszy czas przejazdu :arrow: mniej brygad :arrow: taniej, co Radzymin na pewno weźmie pod uwagę.

I zrobić taką linię, że zatrzymywała by się w Radzyminie i miejscowościach do Marek, gdzie zatrzymywała by się na każdym przystanku, potem stawała by na 4 najważniejszych przystankach w Markach : Pustelnik, Wspólna, Rejtana i Szkolna (to ostatnie nawet NŻ, bo w szczycie B jadąc do Warszawy często prawie nikt nie stoi na przystanku). Dalej : Wolności, Młodzieńcza, (ewentualnie Trocka NŻ), Piotra Skargi NŻ, Dworzec Wileński, Dworzec Wschodni.

I do obsługi takiej linii same automaty, ewentualnie many 18', żeby to był prawdziwy pośpiech.

I taka linia myślę, że byłaby najbardziej pożyteczna dla Marek, a dla Radzymina wręcz wymarzona.

Frencher pisze:Ponadto jak linia będzie jeździć przez Marki bez zatrzymywania, to UM Marki może się dogadać z drogówka z Wołomina (oni bardzo lubią służby ponadnormatywne). Policjanci na koszt Marek będą po godzinach jeździć po Markach, i wyłapywać autobusy tej linii - i co kurs to kontrola 20 minut... czyli 20 kursów x 2 - 40 kontroli dziennie tego samego autobusu. Kto policji zabroni Oni przecież będą tylko pernamentnie badać stan trzeźwości kierowcy (bo przecież kierowca mógł coś wypić na pętli, więc trzeba powrotny kurs też skontrolować ). I ciekawe jak wtedy by tak linia funkcjonowała.

Radziłbym jakiegoś dobrego psychiatrę, takie zachowania naprawde trzeba leczyć. I przypuszczam to jest to, o czym pisał kolega Brziszek (którego tak za komentarz zjechałem).

Pisałeś, że jak Radzymin chce sobie robić linię to niech robi, a teraz co, pies ogrodnika ?? Mam nadzieję, że nie reprezentujesz Burmistrza, bo uważam go za rozsądnego człowieka (zdecydowanie w przeciwieństwie do Ciebie) i nie chciałbym tego zdania ( w stosunku do Burmistrza) zmienić. Polecam Ci kandydowanie na Posła. Może udałoby Ci się przepchnąć ustawę o przywróceniu liberum veto.

Żal pewną część ciała ściska jak się czyta niektóre Twoje posty. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
brziszek

Post autor: brziszek » 17 kwie 2008, 8:06

Ikarus 5780 pisze:

:arrow: Radzymin ma daleko do Warszawy i to przyspieszy ich transport (altruizm :D ).
:arrow: Mało przystanków :arrow: krótszy czas przejazdu :arrow: mniej brygad :arrow: taniej, co Radzymin na pewno weźmie pod uwagę.

Radziłbym jakiegoś dobrego psychiatrę, takie zachowania naprawde trzeba leczyć. I przypuszczam to jest to, o czym pisał kolega Brziszek (którego tak za komentarz zjechałem).

Pisałeś, że jak Radzymin chce sobie robić linię to niech robi, a teraz co, pies ogrodnika ?? Mam nadzieję, że nie reprezentujesz Burmistrza, bo uważam go za rozsądnego człowieka (zdecydowanie w przeciwieństwie do Ciebie) i nie chciałbym tego zdania ( w stosunku do Burmistrza) zmienić. Polecam Ci kandydowanie na Posła. Może udałoby Ci się przepchnąć ustawę o przywróceniu liberum veto.

Żal pewną część ciała ściska jak się czyta niektóre Twoje posty. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Cieszę się, że moja propozycja znalazła zrozumienie, ale czy przyspieszona linia podmiejska wchodzi w ogóle w grę, trzeba by o to zapytać kolegów z ZTM. Mój poprzedni post nie miał na celu wkurzenie kogokolwiek związanego z Markami, a tylko skomentowanie kawaleryjskich poczynań kolegi Frenchera, choć w najśmielszych przypuszczniach nie podejrzewałem, że posunie się do tego co zacytowałeś Ikarusie. Jak to przeczytałem ... :shock:, to trochę zapachniało kryminałem, więc na przyszłość zalecałbym większą ostrożność Frencher.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 17 kwie 2008, 13:56

A co oficjalnie sądzi na ten temat UM Marki i UG Radzymin? :-s
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

ODPOWIEDZ