Niepotrzebne przystanki

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 gru 2007, 21:03

glon pisze:Co powiecie o przystanku BONIFRATERSKA ?
Ludzie z niego korzystają. Zawsze widzę pow. 10 osób na przystanku. Bo komu by się chcialo z góry drałowac do tramwaju do metra...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 gru 2007, 21:11

Przecież to żadna różnica...
...jeśli nie liczyć konieczności przejścia przejściem podziemnym.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 gru 2007, 0:01

Korzystają. To bardzo wygodny punkt do przesiadek z Andersa. Jak zamkną wiadukt, to można by zawiesić. Ale potem znów by trzeba odwiesić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 08 gru 2007, 0:04

Ja swego czasu korzystałem, zawsze w towarzystwie kilkunastu osób.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 gru 2007, 10:41

Ciekawe, czy będą korzystać, gdy trasa stanie się bezkolizyjna i konieczne będzie pokonanie kładki.

Tak czy siak, odległość od przystanku przy Gdańskim jest niedopuszczalnie niska coś z tym trzeba zrobić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 gru 2007, 19:08

inż. Glonojad pisze:Tak czy siak, odległość od przystanku przy Gdańskim jest niedopuszczalnie niska coś z tym trzeba zrobić.
Owszem. Trzeba coś zrobić z przejściem z przystanków tramwajowych do metra.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 gru 2007, 19:28

Akurat z przystanków tramwajowych na Sło.i.skiego jest dojście do metra odpowiednie - skoro metro ma być podstawowym środkiem transportu, to trzeba się zastanowic nad odpowiednim podpięciem przystankow na wiadukcie Andersa-Mickiewicza, nie zaś stawiać protezę w postaci dodatkowego przystanku. Zwłaszcza, że wiadukt i tak idzie do długotrwałej zapewne przebudowy.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 gru 2007, 19:31

No o tym mówię. I przy odbudowie wypadałoby o to zadbać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 gru 2007, 19:34

A do tego czasu można je skasować :p - niech sobie 500, 510 i 527 wzamian tam stają.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 gru 2007, 10:23

Co do PLACU ZBAWICIELA 03, to gdyby w ramach "działań rekompensujących" przenieść PLAC KONSYTUCJI -> S na południową stronę skrzyżowania (czyli na plac), to wytworzyłby się bardzo fajny przystanek z dojściem dwustronnym, z minimalną różnicą w drogach dojścia w stosunku do istniejącego przystanku od strony północnej, a jednocześnie ze znacznym ich skróceniem od strony południowej. Do tego mógłby być dłuższy, szerszy i nie położony na łuku. Kupujecie? ;)

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 19 gru 2007, 10:28

Kupujemy :) Tylko samochodziarze będą wściekli, że im się zabierze parę miejsc parkingowych ze środka placu...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 gru 2007, 12:09

Kupuję, tym bardziej, że już dawno sam to sprzedawałem :P

Wtedy oczywiście przystanek przy Berlinie out. A ten nad TŁ przysunąć do pl. Zbawiciela, ten na Nowowiejskiej przed placem też skasować i byłoby świetnie...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 gru 2007, 12:20

Przystanek przy TŁ dałoby się przesunąć, ale nie do samego placu (kościół!), ale do lokalizacji "przed" przejściem dla pieszych zamiast za. Pytanie, dlaczego tego od razu nie zrobiono...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 gru 2007, 12:25

inż. Glonojad pisze:Przystanek przy TŁ dałoby się przesunąć, ale nie do samego placu (kościół!), ale do lokalizacji "przed" przejściem dla pieszych zamiast za.
To właśnie miałem na myśli - akurat by się zmieścił wzdłuż bloku między TŁ, a kościołem.

Poza tym powinno się przedłużyć peron przystanku w przeciwną stronę do przejścia koło TŁ, podobnie jak przystanku przy pl. Unii do przejścia przy Emilia Zoli. No i te kretyńskie światła, które powinny dawać priorytet dla tramwajów. Dlatego wciąż mówię, że tę przebudowę spieprzono na maksa... :/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 gru 2007, 12:33

nie peron, tylko chodnik jeśli już...

ODPOWIEDZ