To będzie lokalny hitZTM pisze:MIĘDZYLESIE – al. Dzieci Polskich – Żegańska – (prosto) Zwoleńska – zawrotka na tymczasowej pętli MOTYLKOWA – Zwoleńska – Mrówcza – Lucerny – Widoczna – Błękitna – Floriana – Trakt Lubelski – zawrotka na tymczasowej pętli KLIMONTOWSKA – Trakt Lubelski – Płowiecka – […] – STRUSIA.
powrót linii 305 w kierunku krańca MIĘDZYLESIE (we wszystkich kursach) odbywać się będzie bez podjazdów do pętli KLIMONTOWSKA i MOTYLKOWA oraz bezpośrednio ciągiem ulic Widoczna – Patriotów wzdłuż torów kolejowych (a nie ul. Mrówczą). Przebieg trasy: STRUSIA – […] – Płowiecka – Widoczna – Patriotów – Zwoleńska – Żegańska – […] – MIĘDZYLESIE.
Wawerskie czasówki
Moderator: Wiliam
Z42 na Olszynkę - tego jeszcze nie grali. Ktoś chyba próbuje sprawdzić kiedy ten kraniec zatka się na amen...
Czy istnieje przejście od przystanków Piechurów 01 i 02 do Mrówczej (zarazem do Piechurów jako takiej)?
-
Krzysiek_S
Tak bezpośrednio nie, trzeba obejść na około albo od strony Międzylesia albo przez teren Policji.MichalJ pisze:Czy istnieje przejście od przystanków Piechurów 01 i 02 do Mrówczej (zarazem do Piechurów jako takiej)?
A skąd takie pytanie.? Nie widzisz sensu przystanku Piechurów na Szpotańskiego?
Pytanie wynika z powyższego komunikatu - pasażerowie 305 zostaną wysadzeni na Patriotów zamiast na Mrówczej i zastanawiam się, czy będą mogli dojść tam, gdzie potrzebują. Należałoby chyba podzielić zespół na dwa o osobnych nazwach.
-
Krzysiek_S
Pasażerów to będzie pewnie null.MichalJ pisze:Pytanie wynika z powyższego komunikatu - pasażerowie 305 zostaną wysadzeni na Patriotów zamiast na Mrówczej i zastanawiam się, czy będą mogli dojść tam, gdzie potrzebują. Należałoby chyba podzielić zespół na dwa o osobnych nazwach.
Oczywiście to nie znaczy, że przejścia nie powinno być.
Przy okazji ktoś może zauważył , że 305 wylatuje z odcinka falenickiego ?
Ta linia jest tak popularna i tak lubiana (zwłaszcza przeze mnie) że dzięki Tobie właśnie w tej chwili zaakceptowałem fakt że on na tym odcinku w ogóle byłKrzysiek_S pisze:Przy okazji ktoś może zauważył , że 305 wylatuje z odcinka falenickiego ?
-
Krzysiek_S
No widzisz człowiek się uczy do końca życia.cns80 pisze:Ta linia jest tak popularna i tak lubiana (zwłaszcza przeze mnie) że dzięki Tobie właśnie w tej chwili zaakceptowałem fakt że on na tym odcinku w ogóle byłKrzysiek_S pisze:Przy okazji ktoś może zauważył , że 305 wylatuje z odcinka falenickiego ?
A to 305 to pewnie omija Falenicę po to, żeby oszczędzić jedną Solinkę, drugą się oszczędzi na skróconej trasie 219 (zresztą jedna cały czas jest w zapasie, bo wcześniej były 3 brygady na tej linii) i mamy gotowy tabor na Z42. Dobrze kombinuję z tą dziwną trasą 305? 
- fik
- Naczelne Chamidło
Bo ludzie rozsadzą autobus czy z jakichś przyczyn technicznych?pawcio pisze:Po prostu linii na Solinach nie można wpuścić na Wiatraczną.kveld pisze:Z42 na Olszynkę - tego jeszcze nie grali. Ktoś chyba próbuje sprawdzić kiedy ten kraniec zatka się na amen...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Zdecydowanie to pierwsze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Co jest bzdura, bo najwiecej ludzi wsiada nie na Wiatracznej , bo ta petla jest do 4 liter, tylko jak juz to na pl. Szebeka.
Ale Szembeka tego zasadniczego też się omija.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Akurat dla tej jednej linii nie ważne jaka jest pętla tylko jakie są ceny i asortyment na bazarku przy Zamienieckiej, a jakie na bazarku pod Uniwersamemrhemek pisze:Co jest bzdura, bo najwiecej ludzi wsiada nie na Wiatracznej , bo ta petla jest do 4 liter, tylko jak juz to na pl. Szebeka.
-
Krzysiek_S
No i ludzie mają do mnie pretensje/ pytania czemu Olszynka [ gdzie to ?] ,a nie Wiatraczna.
Dlatego obiecałem im napisać do ZTM jako RO. O Falenicę na razie nie ma pretensji. . Fakt mieszkam blisko Lucerny gdzie jest już 142 i ci pytani zasadniczo też. Może bliżej Dzielnicowej będą mieli pretensje, ale na razie nie spotkałem się.
Dlatego obiecałem im napisać do ZTM jako RO. O Falenicę na razie nie ma pretensji. . Fakt mieszkam blisko Lucerny gdzie jest już 142 i ci pytani zasadniczo też. Może bliżej Dzielnicowej będą mieli pretensje, ale na razie nie spotkałem się.