Jest. I nabierają się na nią maluczcy, którzy nie doznali Łaski Oświecenia. I ludzie ci będą błądzić w ciemnościach, albowiem kretynami są strasznymi i nic do ich móżdżków zakutych nie dociera. I tępaki te czytać będą, a serca ich wiarą fałszywą będą przepełnione. Aż piątego dnia dostaną maila, w którym będzie numer konta Bestii. I idioci ci przeleją swe dobra doczesne, nurzając się w odmętach biedy i głupoty.MeWa pisze:Jest coś takiego jak stylizacja...
Ateizm, wiara i tematyka kościelna...
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Szeregowy_Równoległy pisze:Jest. I nabierają się na nią maluczcy, którzy nie doznali Łaski Oświecenia. I ludzie ci będą błądzić w ciemnościach, albowiem kretynami są strasznymi i nic do ich móżdżków zakutych nie dociera. I tępaki te czytać będą, a serca ich wiarą fałszywą będą przepełnione. Aż piątego dnia dostaną maila, w którym będzie numer konta Bestii. I idioci ci przeleją swe dobra doczesne, nurzając się w odmętach biedy i głupoty.
Nie wiem, jak miał na imięMeWa pisze:A myślałeś, że co - napisał to prawdziwy Jezus
Z moim umysłem wszystko dobrze, myślę trzeźwoMeWa pisze:jednak wierzysz![]()
Dość wyśrodkowana ocena, bez angażowania się po którejkolwiek stronie
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A moim zdaniem wyważone jest tylko początkowe 3,5 strony, bo konkluzja jakby nie patrzeć pewien pazur ma. Moim zdaniem nawet troszkę za duży w stosunku do reszty tekstu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Twierdzenie, że religia jest źródłem przemocy, jest zdecydowanie ateistyczne (abstrahując od prawdziwości).
Twierdzenie o definicji płci kulturowej, a nie biologicznej, to tylko pogląd. Można mieć różne; w szczególności biologia jest bardziej (ale też nie całkowicie) jednoznaczna.
Do czego to nawiązanie: pluszowy krzyż?
[ Dodano: Sro 09 Sty, 2013 19:34 ]
Twierdzenie o definicji płci kulturowej, a nie biologicznej, to tylko pogląd. Można mieć różne; w szczególności biologia jest bardziej (ale też nie całkowicie) jednoznaczna.
Co za potok słów.konsekwentni w totalistycznym nastawieniu. Niewolników trzeba trzymać krótko, bo się rozbestwią. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wolność jest jak zaraza. Przywódcy Kościoła katolickiego są dziś wrogami ludzkiej wolności. Albo ich władza, albo wolność decydowania o własnym życiu. Tertium non datur.
Do czego to nawiązanie: pluszowy krzyż?
[ Dodano: Sro 09 Sty, 2013 19:34 ]
Przecież ten artykuł to czysta agitkagrzegorz pisze:W końcu to nie sucha analiza naukowa, tylko dziennikarstwo. Jednak nie ma nachalnego przeginania pały i to trzeba podkreślić. Temat Kościoła jest wyjątkowo trudny - większość ludków najchętniej machnęłaby jakąś agitkę.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Chyba do tego, że chcą uchodzić za atakowanych/prześladowanych, a jednocześnie żyją w luksusie. W każdym razie ja to tak odbieram.KwZ pisze:Do czego to nawiązanie: pluszowy krzyż?
Każdy artykuł ma jakąś tezę.KwZ pisze:Nie no, artykuł z tezą, czytać krytycznie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Analizy to bardziej domena naukowa, zas suche informacje się słabo sprzedająKwZ pisze:Niekoniecznie, mogłyby być analizy lub informacje.
Nie no, moim zdaniem ertykuł porusza ważną kwestię: oderwanie hierarchii od rzeczywistości.KwZ pisze:Ba, mogłyby być z tezą, ale argumentami obiektywnymi; tu ciężko o choćby tyle.
Bardzo lubię książki Daviesa. Jakie tezy on stawia?Wolfchen pisze:Analizy to bardziej domena naukowa, zas suche informacje się słabo sprzedają
Zgadzam się, ale to nie zmienia mojego zdania, że przywoływane argumenty są jednostronne (co jest do zniesienia), a sytuacje są analizowane nieobiektywnie (co do zniesienia nie jest). Najgorszy jest jednak język, robiący papkę z mózgu i wstrzykujący w nią jad.Nie no, moim zdaniem ertykuł porusza ważną kwestię: oderwanie hierarchii od rzeczywistości.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?