Co to?pawcio pisze:wiele pożytecznych funkcji z wielokrotnym kneblem na czele.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Niewiele już zostało relacji wewnętrznych na Targówku, których postulatów realizacji nie dałoby się zbić tekstem, że skoro jest 202, to postulat jest niezasadny. A wiele było takich listów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale przecież nie można mieć połączenia z każdego miejsca z każdym nawet w obrębie dzielnicy. To jest po prostu niemożliwe. Powinno być połączenie z jakimś ważnym węzłem przesiadkowym i ważnymi miejscami na terenie dzielnicy (typu Urząd Dzielnicy, Szpital).
202 kursuje z taką częstotliwością, że trzeba wychodzić na konkretny kurs (czyli znać/mieć spisany/wydrukowany) rozkład jazdy. Niewiele osób ma tyle czasu, żeby godzinę kwitnąć na przystanku.
202 kursuje z taką częstotliwością, że trzeba wychodzić na konkretny kurs (czyli znać/mieć spisany/wydrukowany) rozkład jazdy. Niewiele osób ma tyle czasu, żeby godzinę kwitnąć na przystanku.
Ta grupa osób, która chce mieć bezpośrednie połącznienie z każdym ZP na Targówku to raczej dużo czasu ma na czekanie na Solinę.Georg pisze:202 kursuje z taką częstotliwością, że trzeba wychodzić na konkretny kurs (czyli znać/mieć spisany/wydrukowany) rozkład jazdy. Niewiele osób ma tyle czasu, żeby godzinę kwitnąć na przystanku.
- Matrix2441
- Matrix2441
Nie mogliby skasować, co pawcio już tłumaczył. A jak się boisz, że ci ucieknie to wychodź wcześniej.Matrix2441 pisze:Właśnie. Lepiej jechać czym innym, bo na to gówienko liczyć naprawdę się nie opłaca. Jak ucieknie, to ma się duuuży problem. Dla mnie mogliby to skasować, bo w wakacje w ogóle nie czuję różnicy, że 202 nie jeździ, a czasem kiedyś z niego korzystałem.
To jest bardzo słuszna koncepcja, tylko ja zawsze daję taki przykład z życia: zdążyć na przesiadkę ze 166 (14:24) na 193 (14:27) na Nowoursynowskiej. Jednoperonową, dodajmy. W ciągu roku - niewykonalne, bo stałoobsadowe 166 się ślimaczy. W wakacje (objazd dla 166) - już tak, tylko z kolei 193 lubi sobie przyjechać +2, więc sprawa też problematyczna. Wczesniej to ja mogę wyjść na 166, tylko co z tegoashir pisze: jak się boisz, że ci ucieknie to wychodź wcześniej.
Popatrz, jaka franca!
Powtarzam to kolejny raz: 202 służy do relacji bezpośrednich po dzielnicy, jak koło ciebie nie jeździ to musisz jechać inną linią. Na całej trasie, oprócz Tarnogórskiej i Tużyckiej i kawałku Chodeckiej wraz z Matki Teresy z Kalkuty jeżdżą inne linie. Krótko mówiąc przykład się nie nadaje, a na 202 można wyjść wcześniej. 
za frytki dzięki, ale myślę, że 512 lepiej obsłuży wschodnie Bródno kończąc przy CH Targówek niż na Zaciszu - z niewielką stratą dla Zacisza.Dantte pisze:Hahah, nie no, błagam, przepraszam, nie mogę. Może jeszcze frytki...
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com