W większości przypadków taki troll nie posiada dokumentów. Tak więc trzeba do takiego wezwać Policję. Straci na tym Państwo (czas pracy funkcjonariuszy+ paliwo na dojazd) ZTM(koszty windykacji, brak ściągalności) oraz sam kontroler(strata czasu, oraz brak prowizji). A sam troll i tak będzie się mógł wezwaniem najwyżej podetrzeć jak zabraknie papieru bo nie da się zmusić aby zapłacił a i tak będzie dalej jeździł bez biletufloyd pisze:Wyprosić z autobusu tak, ale wystawiać wezwanie już mija się z celem.
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Pytanie do znawców taryfy.
Kupiłem bilet trzydniowy za pomocą aplikacji Sky Cash.
Bilet zakupiony 3 września 2013 06:58:15 powinien mieć datę ważności 5 września 2013 23:59:59, natomiast w zakładce kontrola, data ważności była następująca: 6 września 2013 06:58:14.
Czy w takim wypadku dziś rano mogłem jeszcze pojechać na takim bilecie?
Kupiłem bilet trzydniowy za pomocą aplikacji Sky Cash.
Bilet zakupiony 3 września 2013 06:58:15 powinien mieć datę ważności 5 września 2013 23:59:59, natomiast w zakładce kontrola, data ważności była następująca: 6 września 2013 06:58:14.
Czy w takim wypadku dziś rano mogłem jeszcze pojechać na takim bilecie?
Skoro będą numerowane, to znaczy, że będzie jakaś baza wydanych. Więc będzie do sprawdzenia.
Bardziej mnie zastanawia weryfikacja ważności takiego hologramu. A zakładając odrywanie - kwestia uszkodzeń warstwy graficzniej WKMki.
Bardziej mnie zastanawia weryfikacja ważności takiego hologramu. A zakładając odrywanie - kwestia uszkodzeń warstwy graficzniej WKMki.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To rozwiązanie jest kompletnie bez sensu. Sam hologram można przykleić od kogoś. Weryfikacja wymagałaby za każdym razem wklepywania numeru. Znacząco utrudniłoby to kontrolę. Kontrolerzy zamiast łapaniem gapowiczów zajmowaliby się weryfikowaniem czy hologram należy do tej osoby. Taki hologram bardzo łatwo może się wytrzeć w portfelu. Wystarczy zobaczyć co się dzieje z nadrukami na prolongatach na legitymacjach. A co jak się z Warszawy wymelduje? Karta i tak dla mnie zostanie
Wystarczy, że hologram jest odpowiednio wykonany i takie coś jest nierealne.Premo pisze:Sam hologram można przykleić od kogoś.
Wyrywkowo.Premo pisze:Weryfikacja wymagałaby za każdym razem wklepywania numeru.
Zameldowanie nie ma nic wspólnego z miejscem płacenia podatków, powtarzane tu było to wielokrotnie.Premo pisze:A co jak się z Warszawy wymelduje?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jak się znajdzie tester, to polecam próbę z suszarką do włosówWolfchen pisze:Wystarczy, że hologram jest odpowiednio wykonany i takie coś jest nierealne.
Premo pisze:Weryfikacja wymagałaby za każdym razem wklepywania numeru.
Ostatnio to kontrole w ogóle są wyrywkoweWolfchen pisze:Wyrywkowo.
Kurcze, czy ktoś wymyślił już zasady działania tego czy improwizujemy?
Też mnie to zastanawia.Paweł D. pisze:A ważność hologramu? Dożywotnia? Co rok inny kolor?
Wygląda na to drugie. Chyba, że oprócz hologramu będą kodowali odpowiednią informację na WKMce, miejsce przecież jest.Paweł D. pisze:Kurcze, czy ktoś wymyślił już zasady działania tego czy improwizujemy?
Ja mysle , ze to specjalnie . Bo pomyslcie, 2 zl to jest nic. A to tylko chwyt wyborczy. Wiec Warszawiakom sie da legalnie, jednoczesnie ze swiadomoscia ze reszta kupi je na lewo. Wilk syty i owca cala.
Nie wierze , ze ktokolwiek bedzie to sprawdzal. Sprawdzenie jednego przy tej wielkosci cyfr to minuta na osobe, zeby kogos zlapac reszta musialaby byc slepa. Zreszta przy tej wielkosci cyfry te beda nieczytelne po miesiacu noszenia w portfelu. A kodowac na karte tego numeru na pewno nie beda.
Nie wierze , ze ktokolwiek bedzie to sprawdzal. Sprawdzenie jednego przy tej wielkosci cyfr to minuta na osobe, zeby kogos zlapac reszta musialaby byc slepa. Zreszta przy tej wielkosci cyfry te beda nieczytelne po miesiacu noszenia w portfelu. A kodowac na karte tego numeru na pewno nie beda.