O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
W autobusie sobie sam wybieram miejsce, więc na pewno na takie nie trafię. 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Co ma zarówno wady, jak i zalety.Wolfchen pisze:W autobusie sobie sam wybieram miejsce, więc na pewno na takie nie trafię.
Czy ja jestem ślepy, czy nie da się obecnie na stronie Intercity zobaczyć zestawienia wagonów w ekspresach? Wiem, że i tak zazwyczaj przyjeżdżały odwrotnie, ale czegoś tam można było się dowiedzieć.
Popatrz, jaka franca!
Co kto lubi - ja odkąd mam prawko tylko w podróży do Krakowa wybrałem pociąg, a tak to zawsze po kraju jeżdżę samochodem, bo raz, że prawie nigdy nie jeżdżę sam i wychodzi taniej lub niewiele drożej niż innymi środkami (w zależności od ilości osób), a dwa, że dla mnie każda trasa to przyjemność i frajdaWolfchen pisze:No nie do końca, bo jednak trzeba prowadzić - więc jest pewna niedogodność.
No u mnie to rutyna, więc o frajdzie nie ma mowy
No i po kilku godzinach za kółkiem jestem wykończony zwykle.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Bardzo dzięki! Dobrze schowalifik pisze:Służę uprzejmie
A przy okazji, to czy kultowemu stachanowcowi spóźnień - EIC Jantar - się w tym sezonie poprawiło, czy jest dalej jak zwykle? Bo dziś zajrzałem na infopasażera i dane z Gdańska są obecnie takie, że są 52 minuty w plecy. A takie 52 minuty to jak 4. miejsce w sporcie - o włos od zwrotu części kasy.
Popatrz, jaka franca!
W tym sezonie to mu się pogorszyło.
Ha! A ja, gupi, myślałem, że gorzej być nie może
Ale PR ma dobry, ten pociąg bo ponoś już go z Helu nie ciągną jakieś lokomotywy manewrowe, tylko takie, które zapewniają wagonom klimę na odcinku Gdynia-Hel. Czy w tej klimie dalej będzie się przebywało godzinę dłużej, niż się zapłaciło-nie wspommnieli
Popatrz, jaka franca!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Możesz korzystać z pociągu dłużej niż masz opłacone i jeszcze narzekasz? Polakowi to nie dogodzisz...
- fik
- Naczelne Chamidło
Przesada, w zeszłym roku miał punktualność 0% na przybyciu, w tym roku parę razy na czas dojechał.MichalJ pisze:W tym sezonie to mu się pogorszyło.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
No właśnie się cieszę. A jak wydzie więcej niż godzinka, to z tej radości wysyłam list polecony do PKP Intercity, Zakład Północny i sprawdzam za parę dni stan kontaSzeregowy_Równoległy pisze:Możesz korzystać z pociągu dłużej niż masz opłacone i jeszcze narzekasz? Polakowi to nie dogodzisz...
Popatrz, jaka franca!
E, no dziś też się szykuje 10 minut.
Najlepsze jest to, że na odcinku helskim już (w końcu, po 3 tygodniach prawie) wyczyszczono sierżanty i dzięki temu Jantar potrafi odrobić po drodze aż 15 minut i dojechać przed czasem do Gdyni, co jednak nie przeszkadza mu (czasem) wyjechać po planie
Ale i tak najczęściej łapie na węglówce. A w poprzednim RJ chyba było na tej linii lepiej...
Najlepsze jest to, że na odcinku helskim już (w końcu, po 3 tygodniach prawie) wyczyszczono sierżanty i dzięki temu Jantar potrafi odrobić po drodze aż 15 minut i dojechać przed czasem do Gdyni, co jednak nie przeszkadza mu (czasem) wyjechać po planie
Ale i tak najczęściej łapie na węglówce. A w poprzednim RJ chyba było na tej linii lepiej...
Z Helu do Gdyni to teraz można odrobić nawet 25 minut, ciekawe, czy kiedyś rozkładowy czas to uwzględni...
Wygrzebane z sieci - brzmi trochę jak mowa pogrzebowa dla pIC-u.
http://m.onet.pl/biznes/prasa,95r1j
http://m.onet.pl/biznes/prasa,95r1j
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"