Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Linie nocne po reformie

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 16 sty 2015, 0:30

Żeby ten system telebusów nie kosztował więcej niż zwykłe kursy są w stanie wygenerować przez 20 lat, to może miałoby to i sens.
Ewentualnie można by pogadać z MPT, żeby jeździli na karty miejskie - jakaś taksówka, która jest w pobliżu, ale tylko po trasie, powiedzmy, N64 do Nowodworów.
ŁK

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 16 sty 2015, 0:48

N14 wyludnia się na Suwalskiej i nie jest to tajemnica poliszynela, bo można sobie każdej nocy zobaczyć to na własne oczy. Jeśli chodzi o Olesin - wiadomo, nocny pełny tam nie pojedzie, postój powinien być krótki (bo N14 w drugą stronę wraca przez Płochocińską, a przy niej też mieszkają ludzie i nie wiem po co mają czekać 20 minut na pętli na odjazd) jeśli robimy jednokierunkowe kryteria uliczne. Oprócz problemu Podgrodzia uznałbym za problem denną obsługę dużej części osiedla (na północ od Bazyliańskiej, na zachód od Rembielińskiej) nocnym z Centralnego co godzinę czy żałośnie rzadkim N11 w okolice Malborskiej/Św. Wincentego, niemniej po wielu pomysłach oraz rozważaniu za i przeciw nie jestem w stanie wymyślić lepszego rozwiązania na Bródnie niż to, które mamy teraz oprócz ew. podjazdów na pętlę na Podgrodziu (może i N14 jadące z Olesina bezpośrednio w Toruńską-Krasnobrodzką?). Dowozowa Nka zaliczająca Choszczówkę i Olesin na raz to chyba zbyt duży abstrakt. PS. Tak, N64 też wozi muchy za Kondratowicza oprócz kierowców ITSu i Tak, nocny na Choszczówkę powinien jechać po śladzie 133, a nie 176.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 16 sty 2015, 0:56

Mimo wszystko nie każde zadupie musi mieć nocny.
Jeśli ktoś wydaje na mieście na zabawę 100 czy 200 PLN to wydanie dodatkowych 20 na kurs taxi z Podgrodzia kawałek na Zieloną Białołękę nie powinno stanowić problemu.

ashir

Post autor: ashir » 16 sty 2015, 7:23

Szeregowy_Równoległy pisze:A wiesz jak to ryje banię, jak wiesz o istnieniu takiego Ashira? Miałem raz 185, zasilenie po fontannach. Miałem dojechać na Ursynów i zwijać się na Utratę. I miałem bardzo brzydki plan, żeby nie wjeżdżać na pętlę, bo kto normalny będzie chciał na pętlę o tak późnej porze? Dojechałem za rondo, otworzyłem, wysiedli prawie wszyscy. Oprócz jednego nastolatka kwitnącego na siedzonku przy pierwszych drzwiach. Siedział i gapił się w ekran Macrosystemu, bo jakieś głupoty się tam wyświetlały. Nie było trasy dla zasileń, więc wstukałem dowolne 185, żeby wyświetlacze i zapowiedzi działały. No to jak został, to na pętlę wjechać musiałem. Przeciskać się obok stojącego tam SU15 też musiałem, a tam jest ciasnawo. A komunikacyjny onanista (Sorry, gapisz się w sterownik i jeździsz tam, gdzie nikt nie jeździ? Jesteś komunikacyjnym dziwakiem.) wysiadł ode mnie i polazł do tego 185 stojącego na pętli. No i co mogłem pomyśleć? Ashirze, przez ciebie zjechałem kilka minut później! ;P
To ja tylko na koniec, żeby już nie spamować. Nie mam z tym żadnego związku, a w sterownik to nie lubię się patrzeć, w ogóle nie lubię siedzieć na samym początku autobusu. Zresztą nigdy takim zasileniowym kursem na 118 czy 185 nie jechałem, bo i nie pasuje w stronę domu, chociaż dwukrotnie byłem na "fontannach". I ja jestem tego zdania, że nawet jak nikogo by nie było to i tak powinieneś tam wjechać, jeśli tak wymaga organizator, a nie iść sobie na skróty. :)

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 30 sty 2015, 9:05

No dobra, że w piątkosoboty i w sobotoniedziele, to rozumiem, ale dlaczego w czwartkopiątek N43 jeździ tak, że wjeżdża na DWC 2 minuty przed odjazdem? Jedne, no może dwa światła więcej i przesiadka poszłaby się paść. Coś trzeba by zrobić z tym rozkładem (najpewniej po prostu dołożyć z jedną brygadę). :-k

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 30 sty 2015, 17:30

Jeszcze jest pomysł Fika: N43 od Zawiszy do R Zesłańców prosto, N38/88 przez Kopińską-Białobrzeską-Dickensa, N35/85 przez Grójecką-Bitwy Warszawskiej. W ten sposób N43 odzyska, nie wiem, z 5 min na obieg. N35 nie wiem, czy coś straci, bo obecnie na odcinek Zawiszy-RZS N35 ma wpisane 8+7 min, a N43 tylko 6+9...

Oraz Fik zyska nocny pod oknem na Rokosowskiej ; )
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 31 sty 2015, 0:54

Emyl pisze:No dobra, że w piątkosoboty i w sobotoniedziele, to rozumiem, ale dlaczego w czwartkopiątek N43 jeździ tak, że wjeżdża na DWC 2 minuty przed odjazdem? Jedne, no może dwa światła więcej i przesiadka poszłaby się paść. Coś trzeba by zrobić z tym rozkładem (najpewniej po prostu dołożyć z jedną brygadę). :-k
Ale to naprawdę nie jest jedyna niepunktualna linia nocna w DP ;)
N01, N37, N83(!)... To tylko z mojego rejonu.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 31 sty 2015, 12:41

KwZ pisze:Oraz Fik zyska nocny pod oknem na Rokosowskiej ; )
Co najwyżej moi rodzice. :p
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 24 lut 2015, 9:11

Uruchomienie linii N16 i N66
od 27.02.2015 (piątek)
1. Uruchomienie linii N16 i N66 na trasach:

N16: DW. CENTRALNY – Emilii Plater – Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa – Ząbkowska – Radzymińska – Naczelnikowska (wybrane kursy: Zabraniecka – Gwarków – Zajezdnia Utrata – Gwarków – Zabraniecka – Księżnej Anny – Zgrzebna – Rzeczna) – Ziemowita – Swojska - Wierna – PKP ZACISZE-WILNO

N66: DW. CENTRALNY – Emilii Plater – Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa – Ząbkowska – Radzymińska – Kraśnicka – Ziemowita – Wierna – PKP Zacisze-Wilno – Wierna – Janowiecka – Ząbki: Warszawska – al. Piłsudskiego – Powstańców – Maczka – Szwoleżerów – Sikorskiego – Kwiatowa – Orla – Wojska Polskiego – Leszyckiego – Batorego - SOSNKOWSKIEGO (powrót: Batorego – Bystra - Radzymińska)

2. Skierowanie linii N11 i N61 na trasy zmienione:

N11: DW. CENTRALNY – … – Most Śląsko-Dąbrowski – Al. Solidarności – Radzymińska – Jórskiego - … - Berensona – ZAUŁEK (powrót: Zaułek – Lewandów – Głebocka – Berensona – Skarbka z Gór – Głebocka – ... – DW. CENTRALNY

N61: DW. CENTRALNY – … – Most Śląsko-Dąbrowski – Al. Solidarności – Radzymińska – ... – STRUGA

3. Przeniesienie dla linii N13 i N63 przystanku krańcowego Dw. Centralny z DW. CENTRALNY 21 na DW. CENTRALNY 23
Jednocześnie ulega korekcie związana z przebudową kolektora w ul Głębockiej trasa objazdowa linii N11 na trasę jak Uruchomienie linii N16 i N66
od 27.02.2015 (piątek)
1. Uruchomienie linii N16 i N66 na trasach:

N16: DW. CENTRALNY – Emilii Plater – Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa – Ząbkowska – Radzymińska – Naczelnikowska (wybrane kursy: Zabraniecka – Gwarków – Zajezdnia Utrata – Gwarków – Zabraniecka – Księżnej Anny – Zgrzebna – Rzeczna) – Ziemowita – Swojska - Wierna – PKP ZACISZE-WILNO

N66: DW. CENTRALNY – Emilii Plater – Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa – Ząbkowska – Radzymińska – Kraśnicka – Ziemowita – Wierna – PKP Zacisze-Wilno – Wierna – Janowiecka – Ząbki: Warszawska – al. Piłsudskiego – Powstańców – Maczka – Szwoleżerów – Sikorskiego – Kwiatowa – Orla – Wojska Polskiego – Leszyckiego – Batorego - SOSNKOWSKIEGO (powrót: Batorego – Bystra - Radzymińska)

2. Skierowanie linii N11 i N61 na trasy zmienione:

N11: DW. CENTRALNY – … – Most Śląsko-Dąbrowski – Al. Solidarności – Radzymińska – Jórskiego - … - Berensona – ZAUŁEK (powrót: Zaułek – Lewandów – Głebocka – Berensona – Skarbka z Gór – Głebocka – ... – DW. CENTRALNY

N61: DW. CENTRALNY – … – Most Śląsko-Dąbrowski – Al. Solidarności – Radzymińska – ... – STRUGA

3. Przeniesienie dla linii N13 i N63 przystanku krańcowego Dw. Centralny z DW. CENTRALNY 21 na DW. CENTRALNY 23
Jednocześnie ulega korekcie związana z przebudową kolektora w ul Głębockiej trasa objazdowa linii N11 na trasę jak powyżej..

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 24 lut 2015, 9:23

Z jakiego powodu N66 nie może wracać tak, jak jechało do Ząbek? :>

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 24 lut 2015, 9:25

A to niespodzianka! Fajnie, może wreszcie się skończy niezabieralność na trasie WZ :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lut 2015, 9:30

Świętokrzyska – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności (powrót: Nowy Zjazd – Wisłostrada – Topiel – Dobra – Tamka – Kopernika - Świętokrzyska) – Targowa
Jaki Nowy Zjazd? Pod prąd będą jeździć? Jaka Topiel?! Naprawdę trudno wziąć do ręki plan Warszawy? A może ZTM powinien kilka kupić? :/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

michael112

Post autor: michael112 » 24 lut 2015, 9:32

Ogólnie dobra decyzja.
Tylko nie rozumiem, czemu N66 ma jechać przez przejazd kolejowy, potem Kraśnicką zamiast jak N16 od razu przez Ziemowita, kiedy na dużej Radzymińskiej są już N11/N61. Poza tym rozjedzie się koordynacja w Wilnie.
Powrót za mostem też dziwny, ale to trochę inna sprawa.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 lut 2015, 10:06

Bastian pisze: Jaki Nowy Zjazd? Pod prąd będą jeździć? Jaka Topiel?! Naprawdę trudno wziąć do ręki plan Warszawy? A może ZTM powinien kilka kupić? :/
Na pewno z Gazety przepisywali, a tam jest przecież zawsze z błędem.

Jeszcze jeden kwiatek:
Szwoleżerów – Sikorskiego
A, i jeszcze jeden:
Kraśnicka

urluch

Post autor: urluch » 24 lut 2015, 10:46

W jaki sposób N66 będzie jechać od Sosnkowskiego z powrotem?
Z zamieszczonej informacji wynika, że do Radzymińskiej, a potem skręca w Batorego.
Zawraca jakoś na Radzymińskiej?
Przedwczesną jest radość wasza, bezbożni synowie Juliana Apostaty! Możecie Kościół obedrzeć, skrępować, wtrącić do katakumb i skazać na męczeństwo, ale go nie pokonacie; bo i dziś powtarzamy śmiało za Tertulianem: Mori possumus, vinci non possumus (możemy umrzeć, ale nie możemy być zwyciężonymi); a wy prędzej czy później musicie zawołać: Vicisti Galilaee! (zwyciężyłeś Galilejczyku). św. Józef Sebastian Pelczar (1842-1924)

Ikarusy już jeżdżą po przyjaznych, szerokich drogach, pomagając swoim pasażerom dostać się w każde miejsce, o każdej porze.

ODPOWIEDZ