KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

adaszko

Post autor: adaszko » 24 sty 2009, 7:39

fraktal pisze:Nordyk110 napisał/a:
197 ma dobrą ,prostą trasę i lepiej tego nie zmieniać .
Lepiej niech 103 co chwilę skręca .

Tylko, że według tego, co napisał Bastian, 197 i tak może wylądować w al. Zjednoczenia, razem ze 103.

Co jest dziwnym rozwiązaniem (-X
desert_eag pisze:No i właśnie! Nie wiem kto mieszka na tych Piaskach, ale to musi być jakaś bardzo ważna osoba
Hmmm... :-k
desert_eag pisze:197 co 15 tamże wystarczy bez problemu. Zaproponowana przez Bastiana bielańska część trasy 197 jest ok, zwłaszcza że przy skrzyżowaniu Podczaszyńskiego/Kasprowicza przystanku ni chu chu nie postawisz. Ale wtedy 103 bezwzględnie na Oczapowskiego, Żeromskiego i Perzyńskiego!!!
Zdecydowanie masz racje =D> Coś musi pozostać na Perzyńskiego O-)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2009, 9:51

fraktal pisze:Ale chyba chodzi też o to, że pacjenci ze Szpitala Bielańskiego, muszą mieć połączenie z najbliższą stacją metra Stare Bielany
Nie, z terenem dzielnicy! Z metrem, jak słusznie piszesz, łączą tramwaje.
desert_eag pisze:Ehe, a bazarki w weekendy nie działają.
A właśnie, ktoś wie, kiedy bazarek na Wolumenie ma zostać przeniesiony?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

adaszko

Post autor: adaszko » 24 sty 2009, 10:50

Bastian pisze:A właśnie, ktoś wie, kiedy bazarek na Wolumenie ma zostać przeniesiony?
Z tego co słyszałem, to koło czerwca.

fraktal

Post autor: fraktal » 24 sty 2009, 12:30

adaszko pisze:Z tego co słyszałem, to koło czerwca.
A z tego, co ja słyszałem, to bazarek przy Wolumenie nie ma zostać przeniesiony (a przynajmniej nie na stałe), tylko ma zostać zmniejszony i zmodernizowany. Tylko, że klientela bazarku tak nieraz irytowała pasażerów autobusów, że niektórzy zaczęli rozpuszczać plotkę, że po otwarciu metra bazarek zostanie zlikwidowany i przeniesiony w inne miejsce. Ale czy to prawda?

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 24 sty 2009, 13:54

hs pisze:
Bastian pisze:Niespodziewanie otworzyły się (no dobra, uchyliły ;)) perspektywy na Obrońców Tobruku...
Nareszcie jakaś dobra wiadomość :-)
Bastian pisze: -> 103 Huta - Wrzeciono - al. Zjednoczenia - Galla Anonima (lub Perzyńskiego) - Powązkowska - Tatarska - Ostroroga - Płocka - DWZ
I znów to 103... Naprawdę tak trudno pojąć, że dla tej linii optymalną na Bielanach jest obecna trasa, tzn. Kasprowicza-Reymonta-Żeromskiego-Perzyńskiego??? Dalej to już kwestia otwarta... Przez Tatarską na Zachodni? Czemu nie, może być...
Bastian pisze: -> 197 Gwiaździsta - AWF - al. Zjednoczenia - Galla Anonima - Rudnickiego - Obrońców Tobruku - Ciołka - Redutowa - Cmentarz Wolski.
Fajna trasa, tylko pojęcia nie mam po co na ten cmentarz... 129 i 155 chyba nieźle się sprawdzają, po kiego to zmieniać? Pętli dla 197 poszukałbym raczej w okolicach Wola Parku, Białowiejskiej... Ten obszar skomunikowany jest od północy wyłącznie z Bemowem, brak połączeń na Wolę i Bielany. A zdaje się, że nowe osiedla są w budowie...
Trasa 103 ciągle się zmienia. Pamiętacie ją od Wschodniego na Hutę? Miała zupełnie inny przebieg, a teraz wymyślacie cyrki. To tak jak 106 na Piłsudskiego - Nowe Bemowo...

Można byłoby przedłużyć 103 z al. Zjednoczenia Metro Stare Bielany prosto do Marymonckiej i stąd Marymoncką po drodze 3 ważne przystanki AWF, SZPITAL BIELAŃSKI i UKSW w lewo w Lindego i zahaczenie metro Wawrzyszew i Kasprowicza do Huty. Wtedy studenci i pacjenci mają metro!
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 24 sty 2009, 14:52

Domino2001 pisze:Można byłoby przedłużyć 103 z al. Zjednoczenia Metro Stare Bielany prosto do Marymonckiej i stąd Marymoncką po drodze 3 ważne przystanki AWF, SZPITAL BIELAŃSKI i UKSW w lewo w Lindego i zahaczenie metro Wawrzyszew i Kasprowicza do Huty.
Ile jeszcze razy w tym wątku będzie trzeba napisać, że po Lindego nic nie może i nie będzie kursować!

adaszko

Post autor: adaszko » 24 sty 2009, 15:43

fraktal pisze:adaszko napisał/a:
Z tego co słyszałem, to koło czerwca.
A z tego, co ja słyszałem, to bazarek przy Wolumenie nie ma zostać przeniesiony (a przynajmniej nie na stałe), tylko ma zostać zmniejszony i zmodernizowany. Tylko, że klientela bazarku tak nieraz irytowała pasażerów autobusów, że niektórzy zaczęli rozpuszczać plotkę, że po otwarciu metra bazarek zostanie zlikwidowany i przeniesiony w inne miejsce. Ale czy to prawda?
Z tego co wiem to tak. Chodziło mi że zostanie zamknięty koło czerwca, na czas modernizacji (powstaną nowe, ponoć 2 piętrowe pawilony jak na Jana Pawła) ;-)

195

Post autor: 195 » 25 sty 2009, 11:25

NON STOP chodzi mi po głowie taki układ komunikacyjny na Bielanach:
106 :arrow: KASACJA :!:
121 :arrow: GWIAŹDZISTA-Podleśna-...-Conrada-Powstańców Śląskich-NOWE BEMOWO
15/20/20. Linia połączyłaby CH.Bemowo z Bielanami z którego wiele ludzi korzysta ;-)
167 :arrow: tak jak było to proponowane w I projekcie zmian na Bielanach, czyli do Metra Młociny.
184 :arrow: Szczęśliwice-...-Kasprowicza-Przy Agorze-Marymoncka-Pułkowa-Dzierżoniowska-Żubrowa-Wóycickiego-CM.PÓŁNOCNY-BRAMA GŁ. 12-15/20/20
-połączenie Przy Agorze z metrem i bazarkiem
189 :arrow: tak jak było to proponowane w I projekcie zmian na Bielanach, czyli do Chomiczówki
212 :arrow: DEWAJTIS-UKSW-Dewajtis-Lindego*-Wolumen-Wólczyńska-Conrada-CHOMICZÓWKA (myślałem nad pętlą przy Leclerku ale niema tam miejsca;/ ) 6-8/10/15
Linia ta -mikrobusowa oczywiście- połączyłaby:
-UKSW na Dewajtisie z metrem i tramwajami.
-ludzi z Lindego i Wolumena z bazarkiem, metrem i liniami tramwajowymi
Problem jest w tym że trudno było by tym autobusikom wjechać w ulicę Wolumen w stronę UKSW, również nie wiadomo czy UD Bielany czy ktoś tam inny wpuściłby do lasu te mikrobusy.
* cholera czemu nie moze jeździć tą ulicą żaden autobus? paranoja jakaś :mur:
Co Wy na to?

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 25 sty 2009, 11:28

Zwróć uwagę na uwarunkowania, 2 posty wyżej:
geograf pisze:Ile jeszcze razy w tym wątku będzie trzeba napisać, że po Lindego nic nie może i nie będzie kursować!
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 sty 2009, 11:44

195 pisze:Co Wy na to?
Brakuje jakiś 20 brygad. Poza tym jest znośnie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mariow

Post autor: mariow » 25 sty 2009, 11:44

geo a czemu nic nie moze byc na Lindego? projekt ZTM nawet zakladał tam jeden z wariantów 103
PURA VIDA!

195

Post autor: 195 » 25 sty 2009, 13:08

pawcio pisze:Brakuje jakiś 20 brygad.
tak wiem, wiedziałem że ktoś o tym wspomni. Myśle że dla 167 i 184 brygady by się znalazły, natomiast dla 189 i 212 raczej nie

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 sty 2009, 13:18

mariow pisze:geo a czemu nic nie moze byc na Lindego? projekt ZTM nawet zakladał tam jeden z wariantów 103
Bastian już napisał dlaczego:
"Raczej nie będzie autobusu na Lindego. Mało, że mieszkańców to nie zachwyciło, to jeszcze - co istotniejsze - jest i będzie problem z przystankami przy Kasprowicza. Za to 103 prawdopodobnie pojedzie Przy Agorze."

slav

Post autor: slav » 25 sty 2009, 14:06

Bastian pisze:
-> 103 Huta - Wrzeciono - al. Zjednoczenia - Galla Anonima (lub Perzyńskiego) - Powązkowska - Tatarska - Ostroroga - Płocka - DWZ
nie ma mozliwości przebiegu trasy: Tatarska - Ostroroga - Płocka

adaszko

Post autor: adaszko » 25 sty 2009, 16:23

geograf pisze:
mariow pisze:geo a czemu nic nie moze byc na Lindego? projekt ZTM nawet zakladał tam jeden z wariantów 103
Bastian już napisał dlaczego:
"Raczej nie będzie autobusu na Lindego. Mało, że mieszkańców to nie zachwyciło, to jeszcze - co istotniejsze - jest i będzie problem z przystankami przy Kasprowicza. Za to 103 prawdopodobnie pojedzie Przy Agorze."
Ciekawe ile jeszcze razy będą zmieniać trasę 103?
Od 2 lutego ma być kolejna zmiana, a już planuje się następną :D

ODPOWIEDZ