Wg mnie jest mało prawdopodobne, by 512 pojechało Budowlaną i Chodecka.drja pisze:Czy puszczenie oberkiem przez Chodecką i Budowlaną rozwiąże ten problem (tak, wiem, wygląda mało fajnie, ale jeśli wyszłoby lepiej czasowo...)?Szeregowy_Równoległy pisze:Jak dotąd to, co się dzieje na mieście, to nie jest nawet namiastka standardowego natężenia ruchu w DP. Czekam, aż Zacisze będzie czekać na jakikolwiek autobus cholera-wie-ile, bo ileś brygad 512 utknie między Kondratowicza a Gilarską.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Zacisze trzeba po prostu puścić tramwaje i to dwukierunkowe, problem się rozwiąże
A tak na poważnie - naprawdę nie da się zrobić jakiegoś lokalnego kryterium ulicznego?
A tak na poważnie - naprawdę nie da się zrobić jakiegoś lokalnego kryterium ulicznego?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A może odwrócić temu kierunek jazdy po Zaciszu? Skoro na pętli i tak nie ma postoju, to w sumie co za różnica. A zostanie tylko jeden lewoskręt, i to ten, co go 512 zawsze miało. Jedynym problemem jest, jak zwykle, skrzyżowanie Wincentego z Kondratowicza, ale tam skręca się o wiele łatwiej w prawo, niż w lewo.
A tak w ogóle, ktoś ma jakieś konstruktywne pomysły na 140/156/202(/212)?
A tak w ogóle, ktoś ma jakieś konstruktywne pomysły na 140/156/202(/212)?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Niestety, nie da się bez przebudowy ulic. Tam większość ulic ma progi zwalniajace.Glonojad pisze: A tak na poważnie - naprawdę nie da się zrobić jakiegoś lokalnego kryterium ulicznego?
[ Dodano: |5 Sty 2013|, 2013 15:11 ]
Co Ty chcesz od 212? Tam ewentualnie należy pomysleć o połączeniu 140 z 202 w jedną linię na wozy 10mDantte pisze: A tak w ogóle, ktoś ma jakieś konstruktywne pomysły na 140/156/202(/212)?
Może coś takiego?
140 CH Targówek - ...-Malborska-Kondratowicza-Wincentego - ... -Radzyminska-Kraśnicka-Swojska-Krzewna-Klukowska-...- Radzymińska-Młodzińcza-Codzienna-Rolanda-Gilarska- Matki Teresy z Kalkuty-Odrowąża-Wysockiego-...-Kondratowicza-...-SUWALSKA 20/30/30
Tylko czy 120, "140" i 512 to nie zadużo?
[ Dodano: |5 Sty 2013|, 2013 15:15 ]
Czemu np 512 nie pojechało Samarytanka, Gilarską, Rolanda, Codzienną i Młodzieńczą?Dantte pisze:Jedynym problemem jest, jak zwykle, skrzyżowanie Wincentego z Kondratowicza, ale tam skręca się o wiele łatwiej w prawo, niż w lewo.
ARTUR P pisze:Czemu np. 512 nie pojechało Samarytanką, Gilarską, Rolanda, Codzienną i Młodzieńczą?
To, że nie ma postoju, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. 70 minut jazdy tam i z powrotem, w dodatku przez odcinki ulic podatne na tworzenie się korków, nie wróży dobrze punktualności tej linii.Dantte pisze:A może odwrócić temu kierunek jazdy po Zaciszu? Skoro na pętli i tak nie ma postoju, to w sumie co za różnica.
Pisano tutaj, że w rejonie dotychczasowej pętli na Zaciszu powstał peron przystankowy w kierunku południowym. O ile dobrze zdążyłem dziś zauważyć, to podobne prace są prowadzone przy Kanale Bródnowskim (między mostem a ulicą Sternhela). To pozwala sądzić, że ZTM ma plany dwukierunkowej obsługi ciągu ulic Codziennej i Rolanda. Pytanie tylko, czym? Najlepsze byłoby dwukierunkowe 512, ale wtedy musiałoby ono kończyć najwcześniej gdzieś na Bródnie.
-
bartoni722
Póki co jest dobrze, jak byłem o 7:44 na Okopowej, to już mi uciekło to 512 o 7:41.MZ pisze: To, że nie ma postoju, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. 70 minut jazdy tam i z powrotem, w dodatku przez odcinki ulic podatne na tworzenie się korków, nie wróży dobrze punktualności tej linii.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
bartoni722
Skrócić do WileńskiegoMZ pisze:To, że nie ma postoju, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. 70 minut jazdy tam i z powrotem, w dodatku przez odcinki ulic podatne na tworzenie się korków, nie wróży dobrze punktualności tej linii.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- R-9 Chełmska
-
bartoni722
Chyba na parkingu nadziemnym, bo samo 126 i 140 to stanowczo za dużo.Wolfchen pisze:CH Targówek ewentualnie.
BTW, f-ki 120 robiły niegdyś oberki Budowlana - Chodecka - Kondartowicza - Wincentego, i to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie, jeśli chcemy puścić 512 dwukierunkowo. Co nie zmienia faktu, że będą one tam woziły powietrze.
Eh, najlepiej to by było zrobić zawrotkę z płyt na polu przy Gilarskiej
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Skrócić do Targówka. Naprawdę przy Młodzieńczej można się przesiąść. Naprawdę U18 na Zaciszu to za dużo. Naprawdę nie wiem, co w tym osiedlu jest, że trzeba je taksówką do Śródmieścia wozić, zamiast dowieźć czymkolwiek do poważnej komunikacji i wygonić na przystanku, niech się przesiądą.KwZ pisze:Skrócić do WileńskiegoMZ pisze:To, że nie ma postoju, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. 70 minut jazdy tam i z powrotem, w dodatku przez odcinki ulic podatne na tworzenie się korków, nie wróży dobrze punktualności tej linii.