Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Ja bym powiedział, że gdyby się czepiać słówek, to bilet jednorazowy jest pojęciem znacznie szerszym, niż bilet jednoprzejazdowy. 
Jak już wspominałem, likwidacja biletu trzydniowego jest chorym pomysłem (dałoby się przetrawić, gdyby np. był bilet 7-dniowy).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
MALIN pisze:Czyli mam nadzieje, że nie ma takiej linii miejskiej, podmiejskiej, której kursowanie przekracza ten czas?person pisze:Likwidowany jednorazowy zastąpiony przez jednorazowy przesiadkowy 75-minutowy (ważny w 1. strefie) oraz 90-minutowy (ważny w 1. i 2. strefie).![]()
Kto jest inicjatorem tego pomysłu? A może po prostu wzięte z innego Państwa albo miasta?
http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1045&c=100&l=1ZTM pisze: Bilet jednorazowy ważny tylko w pierwszej strefie zostanie zastąpiony biletem jednorazowym przesiadkowym (ważnym również tylko w pierwszej strefie), który będzie ważny przez 75 minut i będzie umożliwiał, w czasie ważności, korzystanie z kilku środków komunikacji lub będzie uprawniał do dojechania do ostatniego przystanku na trasie danej linii.
W dobie biletomatów i biletów na komórkę wachlarz rodzajów biletów powinien się zwiększać dostosowując maksymalnie do potrzeb pasażerów a nie być ograniczany.bepe pisze:Już zlikwidowali tygodniowy, teraz zabiorą trzydniowy? Ktoś tu zaczyna trochę przeginać.person pisze:Likwidowane 40- i 60-minutowe. Bilet 3-dniowy zastąpiony weekendowym.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Solaris U10
A kiedy są te zjazdy? Pierwsze zajęcia masz nie wcześniej niż o 18:00 w piątek i o 20:00 w niedzielę. Wiec gdzie tu strata dla zaocznych? Poza tym urwaniem piątku (zajęcia w piątki to i tak rzadkość) to jest na ogół bez różnicy. Mnie trzydniowego brakuje ale jeśli miałby on kosztować w II strefie 52zł to niech się ZTM wypcha masłem z taka ofertąLikwidacja biletów 3 dniowych szczególnie zaboli studentów zaocznych którzy przyjeżdżają do Warszawy jedynie na zjazdy.

- MeWa
- Cukiereczek
Z pustego i Salomon nie naleje.Rosa pisze:Mnie te podwyżki odstraszyły od KM wiec czekam na OBNIŻKE a nie pudrowanie trupa i utrzymanie dotychczasowych wysokich cen
[ Dodano: Wto 01 Paź, 2013 22:43 ]
A skąd takie zaskoczenie? Przecież o tych zmianach mówi się od jakichś dwóch miesięcy. Ale fakt, to spore ograncizenie funkcjonalności.bepe pisze:Już zlikwidowali tygodniowy, teraz zabiorą trzydniowy? Ktoś tu zaczyna trochę przeginać.person pisze:Likwidowane 40- i 60-minutowe. Bilet 3-dniowy zastąpiony weekendowym.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
Dzisiaj rozmawiałem z ludźmi, którzy pierwsze zajęcia na studiach zaocznych mają w czwartek o 15. Piątek - 8-21.SławekM pisze:Zapraszam na Politechnikę. U mnie na Wydziale są od 16:00, zaś np. na Wydziale Transportu masz w piątki od 14:00.Teokryt pisze:A kiedy są te zjazdy? Pierwsze zajęcia masz nie wcześniej niż o 18:00
Tak, to całkowicie wypacza ideę studiów zaocznych.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tak właśnie jest na wielu uczelniach. Mało kto ma zajęcia tylko w soboty i niedziele.fik pisze:Dzisiaj rozmawiałem z ludźmi, którzy pierwsze zajęcia na studiach zaocznych mają w czwartek o 15. Piątek - 8-21.
Tylko że teraz podparte jest to oficjalnym komunikatemA skąd takie zaskoczenie? Przecież o tych zmianach mówi się od jakichś dwóch miesięcy. Ale fakt, to spore ograncizenie funkcjonalności.
Ale takie studia zaoczne uniemożliwiają prace w tygodniu
Jak swego czasu chodziłem na zaoczne to pracodawca nie chciał słyszeć ze ja muszę o 15 wyjść żeby dojechać na 18 nie chciał nawet słyszeć i musiałem samochodem jechac na jeden zajęcia na 1,5 godziny.
Myślę ze dojdzie do racjonalizacji. z drugiej strony 3 dniowy bilet w zaocznych trwających czw-pt-so-ndz też nie dawał by rady i i opłaca si bardziej miesięczny. Wniosek? Studenci zaoczni będą musieli migrować do warszawy b studiować jak dzienni tylko w innych dniach tygodnia.
Tak czy inaczej znalazłem zaletę biletu weekendowego dal mnie, bede mół sobie pozwolić na kontakt z Warszawą częściej iż 1 raz w miesiącu.
Myślę ze dojdzie do racjonalizacji. z drugiej strony 3 dniowy bilet w zaocznych trwających czw-pt-so-ndz też nie dawał by rady i i opłaca si bardziej miesięczny. Wniosek? Studenci zaoczni będą musieli migrować do warszawy b studiować jak dzienni tylko w innych dniach tygodnia.
Tak czy inaczej znalazłem zaletę biletu weekendowego dal mnie, bede mół sobie pozwolić na kontakt z Warszawą częściej iż 1 raz w miesiącu.