zapomniałes o 13stceGlonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło. Albo lokalny nanobus.
A dojazd do św. Metra zapewnia tramwaj linii 17 z jednej, oraz 33 i 22 z drugiej strony. Wystarczy. Nie musi tego dodatkowo robić jakieś zagubione solo z niczym nie skoordynowane zbyt dobrze.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
PURA VIDA!
Uwierz mi, że jeżeli pasażer wychodzi na przystanek tramwajowy, powiedzmy, Przy Agorze czy UKSW w kierunku Marymontu (lub Młocin) celem podjechania do metra, to jest mu naprawdę obojętne, czy pojedzie te kilka przystanków 17 czy może 5 lub 78. Problematyczne sytuacje to tylko te, gdy chcemy przesiąść się w tramwaj z metra na Młocinach lub (w mniejszym stopniu) na Marymoncie.Glonojad pisze:Wywalenie 5 i 78 nie jest cięciem dojazdu do metra. Linie te jeżdżą chaotycznie, z różnych przystanków przy Marymoncie i na Młocinach;Wernyhora pisze: 20 osób do taksówki? Takie rzeczy to tylko w Erze...
Święte to metro jest w/g filozofii ZTM. Komunikacja na Bielanach jest wyraźnie konstruowana pod metro (przy większej lub mniejszej aprobacie mieszkańców). Tak więc cięcie dowozu do metra jest niekonsekwencją i w ogólnym rozrachunku zabraniem tego, w imię czego zabierało się już wcześniej.
Inna sprawa to koordynacja i elektroniczne tablice, których Bielanom oszczędzono...
Jako linie tramwajowe 5 i 78 nie są moimi faworytami, ale zwiększają częstotliwość kursowania dowozówek do metra.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Guzik zwiększają, bo w stadzie jeżdżą. Poza tym, częstotliwość 5/7,5/7,5 zapewnia wystarczającą atrakcyjność dla dowozu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Godzina 13:00, M. Młociny, z piątki wysiada 20 parę osób 10 jedzie dalej.Glonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło.
Dzięki piątce mało osób stoi na Młocinach
Swoja droga liczba linii zmniejszyła się z 33 do 23. czyli o 30%
Wagonów nie przybyło, a komunikacja dział jak działała.
Pewnie po remoncie niektóre linie nie wrócą.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zdolności przewozowej w tramwajach nie liczy się na same miejsca siedzące. A przynajmniej nie w międzyszczycie DP.Teokryt pisze:Godzina 13:00, M. Młociny, z piątki wysiada 20 parę osób 10 jedzie dalej.Glonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To proszę do działu Humor.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co Ty znowu za głupoty wypisujesz?
No bo misie zdarza jechać w kilka osób 120N. Od Korotyńskiego tak jest. zawsze wieczorami. Skasować, bo są wolne miejsca siedzące.Glonojad pisze:Co Ty znowu za głupoty wypisujesz?
wiesz, droczę sie bo my tu sobie gadamy a nic z tej gadki nie wynika, przedstaw swoja kompleksowa wizje w postaci schematu, częstotliwości, bo tak każdemu tylko pokazujesz, to złe, to złe, tamto tez złe. I zaraz dojedziemy ze Tramwaje są złe

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat Ty to o kompleksowych wizjach lepiej już nie mów, a do odpytywania mnie jesteś wyjątkowo mało uprawniony... lepiej jeździj sobie dalej z misiami. 
Nie potrafisz obronić merytorycznie istnienia 5, więc jedziesz w ad pesonam... plonk.
Nie potrafisz obronić merytorycznie istnienia 5, więc jedziesz w ad pesonam... plonk.
OdpowiednioTeokryt pisze:We każdym razie ile to tych wagonów jeździ na 5? ile na 27?
10 i 8 sztuk.Dzięki! Już wiem, na kogo szczególnie uważać przy udzielaniu odpowiedzi. Swoją drogą koordynacja 17 i 5 jest naprawdę ładna, aż się sam zaskoczyłem, to sprawdzając.Kra pisze:5 jest skoordynowane z 17 i 78 w DS- oficjalna odpowiedź z ZTM na moje pytanie dlaczego w DS 17 i 78 jeżdżą w takcie 3-12.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Haha! Zdemaskował się!