Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
Bielany będą miały świetne połączenie z M2C za pomocą M1.JacekM pisze:Coś takiego po otwarciu M2C rozkminiałem...:
103: Metro Młociny - ... - Płocka - Kasprzaka - Rondo Daszyńskiego.
197: Gwiaździsta - ... - Redutowa - Kasprzaka - dw. Zachodni / Tunelowa.
Zalety: połączenie Bielan i Młynowa z M2C,
Co wy na to?
Trasa 159 zaproponowana przez Wiliama wydaje się być obecnie jedynym słusznym rozwiązaniem. Aczkolwiek rozwiązaniem, które ma swoje wady:
1. Po południu stoi się na odcinku Lindleya-Pl. Zawiszy i to czasem nawet kilkanaście minut
2. Postój w zatoce PL. ZAWISZY 16 może odbywać może wynosić w szczycie maksymalnie 11 minut (przy zachowaniu obecnej częstotliwości), bo w zatoce mieści się tylko jeden autobus 12m. Nie wiem, czy nie będzie w związku z tym ciężko ułożyć takiego rozkładu, żeby autobusy jadące w drugą stronę nie rozpoczynały od opóźnień. Ale faktem jest, że opóźnienia te na pewno będą mniejsze niż obecnie.
1. Po południu stoi się na odcinku Lindleya-Pl. Zawiszy i to czasem nawet kilkanaście minut
2. Postój w zatoce PL. ZAWISZY 16 może odbywać może wynosić w szczycie maksymalnie 11 minut (przy zachowaniu obecnej częstotliwości), bo w zatoce mieści się tylko jeden autobus 12m. Nie wiem, czy nie będzie w związku z tym ciężko ułożyć takiego rozkładu, żeby autobusy jadące w drugą stronę nie rozpoczynały od opóźnień. Ale faktem jest, że opóźnienia te na pewno będą mniejsze niż obecnie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I z Koszykowej i okolic na Wolę jak? 159 do Zawiszy, tramwaj do Daszyniaka i dalej znów autobus? Nie wiem, czy nie za bardzo rwiecie połączenia... 
A 103 proszę zostawić w spokoju, działa znakomicie. Dojazd z Bielan do M2C? Po co? I dokąd dalej tym metrem? Może na Pragę? Młynów? Chyba Grenady? Bo sam Młynów ma tramwaj, a Płocka-Szpital ma 109.
A 103 proszę zostawić w spokoju, działa znakomicie. Dojazd z Bielan do M2C? Po co? I dokąd dalej tym metrem? Może na Pragę? Młynów? Chyba Grenady? Bo sam Młynów ma tramwaj, a Płocka-Szpital ma 109.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow