Zmiany obsługowe - kwiecień 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- R-9 Chełmska
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Małe sprostownie, wkradł się chochlik drukarski, oczywiście chodzi mi ciągle o linie 173 a nie o 713 jak napisałem. Co do jazdy PKSem Grodzisk, wiesz, przez pewien czas, jeżdziłem kilka razy w tygodniu wozami PKSu na linii 166, i wiem jak oni się potrafią "Czołgać", że tak to nazwę. Czekam tylko na informację od znajomych dojeżdzających linią 173, ile razy kierowca zjeby dostanie od pasażerów za to, że niedość, że przyjechał opóźniony (korki itd.) to jeszcze zamiast starać się nadgonić, to wlecze się bo podziwia sobie okilice. To w końcu KM dla ludzi, czy ludzie dla KM?? Bo chyba jednak KM dla ludzi. Odnosząc się do wypowiedzi Roberta514, powiem krótko, pożyjemy, zobaczymy. Co będzie to będzie, a wiesz, dziewne by to było jakby na linii miejskiej jaką jest 173 były przystanki podmiejskie, raczej by musieli wtedy zrobić jakiejś 730 czy 731. Ale tak jak mówie, bez zdębdnych emocji poczekajmy jak się sytuacja rozwinie. Jestem pełen nadzieji, ze PKS szybko zniknie z 173 i bedzie już wreszzcie i rozkład dostosowany do potrzeb i tabor odpowiedzi (typu C oczywiście) i na koniec obsługa przez R-3 "Ostrobramska".Piotrek pisze:Sam uczysz innych, żeby nie oceniali Sulejówka pochopnie, a sam to robisz względem PKSuAleksander2634 pisze:Zaś co do obsługi linii 713 przez PKS, też jestem sceptyczny, bowiem PKsowcy maja w d**** rozkład i pasażerów i jeżdzą jak im się chce.![]()
![]()
[ Dodano: 2007-04-04, 15:17 ]Czemu?Wypał, wypał. Tylko, że Grodziskowi się chce dojeżdżaćAleksander2634 pisze:Tak więc PKS GRODZISK to NIEWYPAŁ na linii 173.Po za tym jest to raczej chwilowe.
Pozdrawiam, życząc Wesołego i smacznego jajka
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Mieszkam na trasie linii 110 i 701 więc wiem jak Grodzisk jeździ nader dobrze.Aleksander2634 pisze:Co do jazdy PKSem Grodzisk, wiesz, przez pewien czas, jeżdziłem kilka razy w tygodniu wozami PKSu na linii 166, i wiem jak oni się potrafią "Czołgać", że tak to nazwę.
Na pewno zniknie, bo Sulejówek czy Wesoła to raczej nie jest południe Wawy, na co wygrał PKS przetarg.Aleksander2634 pisze:Jestem pełen nadzieji, ze PKS szybko zniknie z 173 i bedzie już wreszzcie i rozkład dostosowany do potrzeb i tabor odpowiedzi
Ta linia czeka na uruchomienie w BabicachAleksander2634 pisze:raczej by musieli wtedy zrobić jakiejś 730
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wyślij je do Fikandra, a on udostępni na forum w dziale Download.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Zapewniam Cię, że nie ma czym się cieszyć. Scania a Ikarus to jednak nie ma porównania. A niby jakim cudem Sulejówek i Wesoła to południe Warszawy??Piotrek pisze:O, no to mnie zdziwiłeś. W takim razie Scanie na 173? Powinni się cieszyćPlesim pisze:PKS obsługuje obecnie linie już według nowego przetargu (do niego był aneks).
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Bardzo prosto. ZTM przyjął podział Warszawy na południe i północ według następującego kryterium:Aleksander2634 pisze:A niby jakim cudem Sulejówek i Wesoła to południe Warszawy??
Jest to cytat ze SWIZ-u.W północnej (południowej) części Warszawy i strefy podmiejskiej, tzn. co najmniej jeden kraniec znajduje się na północ (południe) od granicy wyznaczonej linią kolejową: Błonie-Włochy-Śródmieście-Mińsk Mazowiecki.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Oczywiście, ponieważdo Ikarusa wejdzie więcej ludzi niż do krótkiej Scanii, a po za tym OStrobramska często wypuszczała na całodzienne brygady przeguby, a Grodzisk niestety nie wypuści bo nie ma takich wozów.. Rozumiesz??Piotrek pisze:Nie rozumiemAleksander2634 pisze:Zapewniam Cię, że nie ma czym się cieszyć. Scania a Ikarus to jednak nie ma porównania.Że niby chcecie Ikary zamiast Scanii?
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa