Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

tester20

Post autor: tester20 » 19 kwie 2008, 18:55

Z tego co wiem to mieszkańcy Marek obawiają się przedłużenia linii 718 z powodu przeładowania pasażerami z Radzymina. Trochę racja. Ale w Markach do Pustelnika dojeżdza także linia 805. Myślę że dobrym pomysłem byłoby przedłużenie tej linii, niech by kursowała do Radzymina choć w godzinach szczytu komunikacyjnego.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 19 kwie 2008, 23:43

tester20 pisze:Z tego co wiem to mieszkańcy Marek obawiają się przedłużenia linii 718 z powodu przeładowania pasażerami z Radzymina. Trochę racja. Ale w Markach do Pustelnika dojeżdza także linia 805. Myślę że dobrym pomysłem byłoby przedłużenie tej linii, niech by kursowała do Radzymina choć w godzinach szczytu komunikacyjnego.
Może i to dobry pomysł... Ale jak to, Radzymin miałby linię w szczycie i tylko w DP. :-$ I tradycyjnie ''Skąd brygady''.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 29 kwie 2008, 18:27

Colony pisze:
Dęboszczak pisze: Gdzieś trzeba znaleźć wozy na 815.... W 706 była nadpodaż. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, ale cóż..
Nie chcę wiedzieć co za to zrobią Raszynowi jego mieszkańcy w gminie, ale przypuszczam, że szybko będziecie szukać brygad jeśli tamci radni dbają o swoje stołki... Ja wiem, że są dziury, ale to jest przesada granicząca z arogancją, że mieszkańcy Falent i kupujący w Ikei przyjmą to na spokojnie do wiadomości... Z całym szacunkiem, bo ja nie lubię strzępić języka na puste krytykowanie, ale to jest wielki żal. :/
To już teraz wiesz, dlaczego tak obawiam się wcielenia pomysłu ZTM, z wydłużaniem niektórych kursów 718 do Radzymina.
Będą potrzebne dodatkowe brygady, skąd je więc wezmą... z 732 wezmą 2 solówki całki i dadzą w to miejsce jednego przeguba, z 2 dodatków zrobią jedne dodatek przegubowy, a w DS 732 utną na 60 minut. I brygady się znajdą ](*,)
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 04 maja 2008, 22:25

Nie mów na temat na którym się kompletnie nie znasz, a tylko siejesz panikę... Wszyscy wiemy, że masz uraz do ZTM i MZA, a Marki powinny mieć darmową komunikację ZTM. Ile razy będziesz to wałkował co ZTM zrobi, czego nie zrobi?

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 04 maja 2008, 22:30

solaris8315 pisze:Nie mów na temat na którym się kompletnie nie znasz, a tylko siejesz panikę... Wszyscy wiemy, że masz uraz do ZTM i MZA, a Marki powinny mieć darmową komunikację ZTM. Ile razy będziesz to wałkował co ZTM zrobi, czego nie zrobi?
Jesteś chłopie klasycznym przykładem człowieka, który jak nie wie co napisać, to stara się za wszelką cenę odwołać do rzeczy, która jest w jego mniemaniu ściśle powiązana z drugą osoba. Taki rzeczy to się leczy :bredzisz: :p

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 04 maja 2008, 22:31

Twoją manię też Frencher. Postem o sprawdzaniu każdego kursu 738 przez policję udowodniłeś, że daleko Ci do rozsądku w stosunku do ZTM.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 04 maja 2008, 22:33

Frencher pisze:Taki rzeczy to się leczy
Byłem na testach, stwierdzono że jestem całkowicie normalny.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 04 maja 2008, 22:38

Colony pisze:Twoją manię też Frencher.
Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
I na przestrzeni ostatnich 2-3 lat zmieniło się jedno - Czapla jak nawet wymyślił najgorszą głupotę, to starał się sam osobiście, albo przy pomocy swoich podwładnych jakoś ją rozsądnie umotywować. A teraz to szkoda gadać...

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 04 maja 2008, 22:41

Frencher pisze:
Colony pisze:Twoją manię też Frencher.
Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
I na przestrzeni ostatnich 2-3 lat zmieniło się jedno - Czapla jak nawet wymyślił najgorszą głupotę, to starał się sam osobiście, albo przy pomocy swoich podwładnych jakoś ją rozsądnie umotywować. A teraz to szkoda gadać...
za tamtych czasów nie było 732, N61 i lepszego 718/805. W ciągu pół roku twoje marzenia się jakoś spełniły. Siejesz demagogię. dobranoc!

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 04 maja 2008, 23:07

Najgorzej chyba nie jest... Ale linia do Radyzmina powinna być. Do omawianej w linii wołomińskiej Nadmy też. Zmieniło się, ale wiele trzeba jeszcze zmienić... Przykład- mała cegiełka: kurs 718 koło 23 z Cz. Strugi, dojeżdżający tylko do Szwedzkiej, nie jest z niczym skoordynowany. A wystarczyłoby kilka minut i mógłby ten kurs na DWW zakręcać i dopiero na Stalówkę... To niby tak niewiele, a tak wiele.
Swoją drogą to za Czapli z pewnością było inaczej. Co nie oznacza, że się zmieniło na bardzo pozytywne... Ucywilizowało się jedynie. Ale nie mi to wsjo oceniać. :smile:
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 04 maja 2008, 23:09

Tylko żeby uruchomić nową linię trzeba skołować brygady z innych...

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 04 maja 2008, 23:12

Frencher pisze:Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
Nie chodzi mi o Twoje doświadczenie, chodzi mi sposób argumentowania, który niejednego użytkownika zniesmacza czasem.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 05 maja 2008, 11:08

Dęboszczak pisze:
Frencher pisze:Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
za tamtych czasów nie było 732, N61 i lepszego 718/805. W ciągu pół roku twoje marzenia się jakoś spełniły. Siejesz demagogię. dobranoc!
Akurat nie miałem na myśli Marek.
Ale najlepiej zobrazuje sytuację przykład (też pośrednio z Markami związany):
:arrow: Marki na rok 2008 mają zarezerwowane na dopłaty do linii 718, 732, 805 i N61 (100% kosztów funkcjonowania) 1,1 mln. złotych.
:arrow: Od Radzymina ZTM na przedłużenie 20 kursów dziennie, przy założeniu że Radzymin by płacił tylko i wyłącznie za odcinek na swoim terenie zażądał miliona rocznie.
Chyba każdy potrafi sobie porównać te kwoty :-s .

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 05 maja 2008, 17:42

Wolfchen pisze:
Colony pisze:Postem o sprawdzaniu każdego kursu 738 przez policję udowodniłeś, że daleko Ci do rozsądku w stosunku do ZTM.
Nie wracajmy do tego, bo się posikam chyba :-"
Gadaj se gadaj, a jak na razie wychodzi na moje.
Wójt Radzymina do niedawna mówił, że mu Ruta obiecał linię od 1 maja. Teraz mówi, że wszystko jest już prawie domknięte, i linia niedługo ruszy. Tylko już się mówi o oddzielnej linii, która nawet nie wiadomo jak ma być finansowana, bo rozmowy z Markami skończyły się na odmowie przedłużenia kursów linii 718 :D .

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 05 maja 2008, 18:55

Z tego co piszesz wynika wręcz odwrotnie - nie wychodzi na Twoje.
Wójt Radzymina coraz lepiej poznaje sprawy dotyczące komunikacji.
Powtarzam: rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa...

A linia 738 (nie pierwszy raz używam tego numeru, ale pewnie Frencher wie lepiej ;)) ma szanse powstać po wybudowaniu pętli przy Słowackiego.
Polityka złym doradcą w pracy!

ODPOWIEDZ