Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
Z tego co wiem to mieszkańcy Marek obawiają się przedłużenia linii 718 z powodu przeładowania pasażerami z Radzymina. Trochę racja. Ale w Markach do Pustelnika dojeżdza także linia 805. Myślę że dobrym pomysłem byłoby przedłużenie tej linii, niech by kursowała do Radzymina choć w godzinach szczytu komunikacyjnego.
Może i to dobry pomysł... Ale jak to, Radzymin miałby linię w szczycie i tylko w DP.tester20 pisze:Z tego co wiem to mieszkańcy Marek obawiają się przedłużenia linii 718 z powodu przeładowania pasażerami z Radzymina. Trochę racja. Ale w Markach do Pustelnika dojeżdza także linia 805. Myślę że dobrym pomysłem byłoby przedłużenie tej linii, niech by kursowała do Radzymina choć w godzinach szczytu komunikacyjnego.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To już teraz wiesz, dlaczego tak obawiam się wcielenia pomysłu ZTM, z wydłużaniem niektórych kursów 718 do Radzymina.Colony pisze:Nie chcę wiedzieć co za to zrobią Raszynowi jego mieszkańcy w gminie, ale przypuszczam, że szybko będziecie szukać brygad jeśli tamci radni dbają o swoje stołki... Ja wiem, że są dziury, ale to jest przesada granicząca z arogancją, że mieszkańcy Falent i kupujący w Ikei przyjmą to na spokojnie do wiadomości... Z całym szacunkiem, bo ja nie lubię strzępić języka na puste krytykowanie, ale to jest wielki żal.Dęboszczak pisze: Gdzieś trzeba znaleźć wozy na 815.... W 706 była nadpodaż. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, ale cóż..
Będą potrzebne dodatkowe brygady, skąd je więc wezmą... z 732 wezmą 2 solówki całki i dadzą w to miejsce jednego przeguba, z 2 dodatków zrobią jedne dodatek przegubowy, a w DS 732 utną na 60 minut. I brygady się znajdą
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Jesteś chłopie klasycznym przykładem człowieka, który jak nie wie co napisać, to stara się za wszelką cenę odwołać do rzeczy, która jest w jego mniemaniu ściśle powiązana z drugą osoba. Taki rzeczy to się leczysolaris8315 pisze:Nie mów na temat na którym się kompletnie nie znasz, a tylko siejesz panikę... Wszyscy wiemy, że masz uraz do ZTM i MZA, a Marki powinny mieć darmową komunikację ZTM. Ile razy będziesz to wałkował co ZTM zrobi, czego nie zrobi?
Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.Colony pisze:Twoją manię też Frencher.
I na przestrzeni ostatnich 2-3 lat zmieniło się jedno - Czapla jak nawet wymyślił najgorszą głupotę, to starał się sam osobiście, albo przy pomocy swoich podwładnych jakoś ją rozsądnie umotywować. A teraz to szkoda gadać...
-
Dęboszczak
za tamtych czasów nie było 732, N61 i lepszego 718/805. W ciągu pół roku twoje marzenia się jakoś spełniły. Siejesz demagogię. dobranoc!Frencher pisze:Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.Colony pisze:Twoją manię też Frencher.
I na przestrzeni ostatnich 2-3 lat zmieniło się jedno - Czapla jak nawet wymyślił najgorszą głupotę, to starał się sam osobiście, albo przy pomocy swoich podwładnych jakoś ją rozsądnie umotywować. A teraz to szkoda gadać...
Najgorzej chyba nie jest... Ale linia do Radyzmina powinna być. Do omawianej w linii wołomińskiej Nadmy też. Zmieniło się, ale wiele trzeba jeszcze zmienić... Przykład- mała cegiełka: kurs 718 koło 23 z Cz. Strugi, dojeżdżający tylko do Szwedzkiej, nie jest z niczym skoordynowany. A wystarczyłoby kilka minut i mógłby ten kurs na DWW zakręcać i dopiero na Stalówkę... To niby tak niewiele, a tak wiele.
Swoją drogą to za Czapli z pewnością było inaczej. Co nie oznacza, że się zmieniło na bardzo pozytywne... Ucywilizowało się jedynie. Ale nie mi to wsjo oceniać.
Swoją drogą to za Czapli z pewnością było inaczej. Co nie oznacza, że się zmieniło na bardzo pozytywne... Ucywilizowało się jedynie. Ale nie mi to wsjo oceniać.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Colony
- Kontakt:
Nie chodzi mi o Twoje doświadczenie, chodzi mi sposób argumentowania, który niejednego użytkownika zniesmacza czasem.Frencher pisze:Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Akurat nie miałem na myśli Marek.Dęboszczak pisze:za tamtych czasów nie było 732, N61 i lepszego 718/805. W ciągu pół roku twoje marzenia się jakoś spełniły. Siejesz demagogię. dobranoc!Frencher pisze:Moja "mania" jak to określiłeś, ma swoje korzenie w wiedzy nabytej na przestrzeni ostatnich lat, w temacie żądań i warunków (przy różnych okazjach) jakie stawiał ZTM gminom z terenu powiatu wołomińskiego i okolic.
Ale najlepiej zobrazuje sytuację przykład (też pośrednio z Markami związany):
Chyba każdy potrafi sobie porównać te kwoty
Gadaj se gadaj, a jak na razie wychodzi na moje.Wolfchen pisze:Nie wracajmy do tego, bo się posikam chybaColony pisze:Postem o sprawdzaniu każdego kursu 738 przez policję udowodniłeś, że daleko Ci do rozsądku w stosunku do ZTM.
Wójt Radzymina do niedawna mówił, że mu Ruta obiecał linię od 1 maja. Teraz mówi, że wszystko jest już prawie domknięte, i linia niedługo ruszy. Tylko już się mówi o oddzielnej linii, która nawet nie wiadomo jak ma być finansowana, bo rozmowy z Markami skończyły się na odmowie przedłużenia kursów linii 718
Z tego co piszesz wynika wręcz odwrotnie - nie wychodzi na Twoje.
Wójt Radzymina coraz lepiej poznaje sprawy dotyczące komunikacji.
Powtarzam: rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa...
A linia 738 (nie pierwszy raz używam tego numeru, ale pewnie Frencher wie lepiej
) ma szanse powstać po wybudowaniu pętli przy Słowackiego.
Wójt Radzymina coraz lepiej poznaje sprawy dotyczące komunikacji.
Powtarzam: rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa...
A linia 738 (nie pierwszy raz używam tego numeru, ale pewnie Frencher wie lepiej
Polityka złym doradcą w pracy!