Zabawne sytuacje w Ĺrodkach komunikacji miejskiej
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Jeśli ZTM liczy, że kierowca będzie do pracy nosić niemal cały nominał do pracy to szczerze gratulujępawcio pisze:Czyli pracodawca zapewnia pracownikowi dużą rezerwę. Jeżeli on zabiera mniej, to już jego ryzyko. A sprzedać 40 biletów w ciągu zmiany, to już jednak dużo za dużo, by zdarzało się każdego dnia.
[ Dodano: |13 Gru 2011|, 2011 20:13 ]
Tak musi mieć wszystkie bilety. Gdy ma za mało podmiejskich na linii miejskiej kwalifikuje się do ukarania a kupuje je jedynie na dyspozytorni na zakładzie.MichalJ pisze:Na liniach miejskich też kierowca ma mieć bilety podmiejskie?
Gdzie można uzupełnić zapas?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oczywiście, na liniach miejskich trzeba mieć bilety podmiejskie. Zapas można uzupełnić przed wyjazdem albo po zjeździe. U dyspozytora. Wyjeżdżając muszę przewidzieć ile biletów sprzedam i mieć ich tyle, ile sprzedam plus to, co musi mi zostać do kontroli. Bo nie mogę sprzedać wszystkiego.MichalJ pisze:Na liniach miejskich też kierowca ma mieć bilety podmiejskie?
Gdzie można uzupełnić zapas?
W Warszawie nie dolicza się przypadkiem jakiejś marży zniechęcającej do zakupów w pojeździe?dzidek pisze:pasażer poprawił mi humor bo rano chciał kupić zestaw 10 biletów na cały tydzień
Kilka ostatnich postów jest o tym, że nie tylko wymaga, ale jeszcze w dość absurdalny sposób egzekwuje.tomek0409 pisze:Rzeczywiscie ZTM wymaga okreslonej liczby biletow?
[ Dodano: |13 Gru 2011|, 2011 20:17 ]
I to jest tutaj najbardziej absurdalne.Szeregowy_Równoległy pisze:muszę przewidzieć ile biletów sprzedam i mieć ich tyle, ile sprzedam plus to, co musi mi zostać do kontroli. Bo nie mogę sprzedać wszystkiego.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, nie dolicza się. Dlatego ludziom się w dupach przewraca i potrafią w środku dnia powszedniego w ścisłym centrum wsiąść na przystanku stojącym przy kiosku, po czym zażądać biletu.KwZ pisze:W Warszawie nie dolicza się przypadkiem jakiejś marży zniechęcającej do zakupów w pojeździe?dzidek pisze:pasażer poprawił mi humor bo rano chciał kupić zestaw 10 biletów na cały tydzień
Ani grosza więcej niż w kioskuKwZ pisze:W Warszawie nie dolicza się przypadkiem jakiejś marży zniechęcającej do zakupów w pojeździe?dzidek pisze:pasażer poprawił mi humor bo rano chciał kupić zestaw 10 biletów na cały tydzień
Może by warto było? U kierowcy, ale nie w biletomacie?
W innych miastach jest albo marża, albo ograniczenie godzinowe (np. poza godzinami pracy kiosków).
Marża trochę (troszkę) by rozwiązała problem niechęci kierowców do dodatkowej pracy.
W innych miastach jest albo marża, albo ograniczenie godzinowe (np. poza godzinami pracy kiosków).
Marża trochę (troszkę) by rozwiązała problem niechęci kierowców do dodatkowej pracy.
Marża jest niezgodna z prawem. UOKiK już to onegdaj rozwiązał. Raczej byłbym za wprowadzeniem oddzielnego typu biletu dostępnego tylko u kierowcy, np. 3-przejazdowego w kwocie 12 zł.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Może ta marża ogranicza konkurencjępawcio pisze:Marża jest niezgodna z prawem. UOKiK już to onegdaj rozwiązał. Raczej byłbym za wprowadzeniem oddzielnego typu biletu dostępnego tylko u kierowcy, np. 3-przejazdowego w kwocie 12 zł.
Nie no ja rozumiem, że przewoźnik (a tutaj ZTM) musi zapewnić dostęp do biletów, ale dlaczego to musi być w autobusie?
Czyli teraz, żeby nie zostać ukaranym za za sprzedaż zbyt wielu biletów i małą ich rezerwę pod koniec pracy, trzeba całą zmianę jeździć przynajmniej na -3 min. Jeszcze nigdy nie odmówiłem sprzedaży biletu z uwagi na opóźnienie ale skoro na mieście dzieją się takie rzeczy to teraz będzie trzeba liczyć na opóźnienia rzędu przynajmniej 3 min by nie obawiać się o upomnienie od przełożonego
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Nie wolno różnicować cen w zależności od miejsca sprzedaży. Czy jakoś tak. Szczegółów już nie pamiętam.KwZ pisze:Nie no ja rozumiem, że przewoźnik (a tutaj ZTM) musi zapewnić dostęp do biletów, ale dlaczego to musi być w autobusie?
Sprawdzał Was już UOKiK?MZ pisze:Wystarczy bilet jednorazowy, ale nazwany dla niepoznaki "biletem specjalnym, kupowanym u kierowcy" - tak, jak w Radomiu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
No to by było bez sensu, zaprzeczenie wolnemu rynkowi i w ogólepawcio pisze:Nie wolno różnicować cen w zależności od miejsca sprzedaży. Czy jakoś tak. Szczegółów już nie pamiętam.
Wychodzi na to, że kierowcy w ogóle nie powinni sprzedawać biletów