W tokfm słyszałem właśnie, że miał 3 promileSławekM pisze:http://wiadomosci.onet.pl/2700,2059094, ... kalne.htmlWykoleił się pociąg pod Wrocławiem, maszynista uciekł
W miejscowości Szewce w okolicach Wrocławia wykoleił się pociąg relacji Kraków-Świnoujście. Ewakuowano 200 pasażerów, dwie osoby zostały lekko poszkodowane - informuje TVN24..
Pasażerów z wykolejonego pociągu podstawione przez PKP autobusy zabrały na dworzec Wrocław Główny, gdzie czekał już na nich pociąg do Szczecina.
Z miejsca zdarzenia uciekł maszynista, jednak szybko został złapany przez policję. Tory będą zablokowane na odcinku Wrocław - Rawicz do godziny 13.
Awarie i wypadki kolejowe w Polsce
Moderator: JacekM
- Drivter1234
W mediach podają że miał coś w okolicach 3 promili ...Michał W. pisze:W tokfm słyszałem właśnie, że miał 3 promileSławekM pisze: http://wiadomosci.onet.pl/2700,2059094, ... kalne.html
- Drivter1234
- fik
- Naczelne Chamidło
Ten merytoryczny argument mnie przekonał...Drivter1234 pisze:Niestety, widziałem wypowiedź w TVN24
No to zerkamy:Drivter1234 pisze:Proponuję sobie zerknąć w Kodeks Karny
kk art. 173
§ 1. Kto sprowadza katastrofę w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym zagrażającą życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 2. „Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”
§ 3. „Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 4. „Jeżeli następstwem czynu określonego w § 2 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tak się bodaj orzeka. Wina umyślna. 10 lat, Fikuaessar pisze:Czyn popełniony umyślnie występuje wówczas, gdy chce się go popełnić lub przewidując możliwość jego zaistnienia godzi się na takie postępowanie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Drivter1234
To też uczyniłem, przeczytałem i jak mi ktoś powie że człowiek odpowiedzialny za istnienie +/- 200 osób ( tak jak było w tym przypadku ) spożywa alkohol i to w miejscu pracy, czego wynikiem są 3 PROMILE i robi to niby nieświadomie ?? Nikt mu browara w gardło nie lał na siłę, wiedział co robił, był świadomy ( domyślam się że nie był upośledzony bo by psychotechniki nie przeszedł ) więc suma sumarum 10 latek może dostać, nie wnikam w szkody materialne które mogą osiągać ładne sumy nawet kilku set tysięcy złotych ( zniszczone wagony, sieć trakcyjna, słupy wysokiego napięcia, tory ). Decydując się pić alkohol, wykonując taką pracę, sam wiedział w co się pakuje.fik pisze:Ten merytoryczny argument mnie przekonał...Drivter1234 pisze:Niestety, widziałem wypowiedź w TVN24
No to zerkamy:Drivter1234 pisze:Proponuję sobie zerknąć w Kodeks Karny
kk art. 173
§ 1. Kto sprowadza katastrofę w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym zagrażającą życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 2. „Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”
§ 3. „Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 4. „Jeżeli następstwem czynu określonego w § 2 jest śmierć człowieka lub ciężki uszczerbek na zdrowiu wielu osób, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
[ Dodano: |13 Paź 2009|, 2009 20:03 ]
Wiesz... nawet jak brał zmianę lekko dziabnięty to myślisz że kolega by go wydał ? Z drugiej strony na dobrą sprawę powinien to zrobić.Rosa pisze:W jaki sposób "pobiera" się lokomotywę do takiej jazdy? Przecież ktoś chyba tego maszynistę musiał widzieć przed ruszeniem pociągu, ktoś chyba miał z nim jakiś kontakt i nikt nie zauważył że jest kompletnie ućpany?
To nie jest lekko dziabnięty, musiało od niego leciec jak od bimbrowni, tym bardziej że 3 to on miał jak już go złapali. Inna sprawa że mógł chlać juz w pociągu.Drivter1234 pisze:nawet jak brał zmianę lekko dziabnięty to myślisz że kolega by go wydał ? Z drugiej strony na dobrą sprawę powinien to zrobić.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej