marcin89 pisze:ZTM napisał/a:
b - kurs do stacji WARSZAWA WSCHODNIA wykonywany od poniedziałku do soboty
oraz w niedziele i 25/26.XII.2010
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Mam je w drugiej robocie na WWO. A tam ide dopiero w niedzielemariow pisze:@ rufio: a jak są skonfigurowane?
[ Dodano: |13 Gru 2010|, 2010 20:55 ]
4. Wczoraj je rozpisywałem na WWO stąd tak dobrze wiem.marcin89 pisze:Byłem przekonany, że 5. Widocznie rano, któraś musiała jechać mocno opóźniona.
To w takim razie prawie same kible jeździły, za wyjątkiem jednej czternastki.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ja jechalem wczoraj lepszą z Anina. I na wyswietlaczu czołowym i w srodku bylo : W-wa Wschodnia. Ale ludzie byli juz obcykani, nikt mimo tej blednej informacji na wschodniej nie wysiadl. A Na wschodniej system informacji przestawili na S-2marcin89 pisze:Ja jechałem 107 bądź 108 i były wyłącznie stare trasy.person pisze: Wczoraj jechałem S-2 (nr tab. 105?) i na starej naklejce była przymocowana tablica z nową trasą, więc przynajmniej w jednej jednostce udało im się zdążyć z informacją
Od kilkunastu dni na wyświetlaczach wewnętrznych na S1 widzę reklamę forum SKM-ki. (www.szybkakolejmiejska.fora.pl)
Za każdym razem jak chcę wejść na stronę, czekam, czekam i....nie mogę się doczekać
Codziennie to samo...
Za każdym razem jak chcę wejść na stronę, czekam, czekam i....nie mogę się doczekać
Codziennie to samo...
A ja wszedłem przed chwilą (za pierwszym razem zresztą ) bez problemu.wiaterek pisze:Od kilkunastu dni na wyświetlaczach wewnętrznych na S1 widzę reklamę forum SKM-ki. (www.szybkakolejmiejska.fora.pl)
Codziennie to samo...
Na S2 też się wyświetla (w #105 częściej niż trasa).wiaterek pisze:Od kilkunastu dni na wyświetlaczach wewnętrznych na S1 widzę reklamę forum SKM-ki. (www.szybkakolejmiejska.fora.pl)
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Rozkład jazdy linii S-1 w dniach 4-6 stycznia 2011 r.ZTM pisze:Od 4 do 8 stycznia będą szlifowane tory na odcinku pomiędzy Sulejówkiem-Miłosną a Rembertowem. Pociągi Szybkiej Kolei Miejskiej na liniach S1 i S2 będą kursowały według tymczasowych rozkładów jazdy. Niektóre kursy linii S2 zostaną odwołane. Zmodyfikowany zostanie również rozkład Kolei Mazowieckich.
W dniach 4-5 oraz 5-6 stycznia, w godz. 20.20 – 5.15, w ramach pierwszego etapu prac zamknięty dla ruchu zostanie tor nr 1 na odcinku Warszawa Rembertów - Sulejówek Miłosna (tor z Warszawy). Pociągi SKM linii S2 będą jeździły wyłącznie po torze nr 2 (tor w kierunku Warszawy). Na stacjach w Wesołej, Woli Grzybowskiej oraz Sulejówku będą zatrzymywały się na peronach po stronie używanej zwyczajowo do obsługi pasażerów podróżujących w kierunku Warszawy Rembertów.
Zmiany w kursowaniu linii S2:
- pociąg relacji Warszawa Zachodnia – Sulejówek Miłosna, odjeżdżający z Warszawy Zachodnia o godz. 21.14 oraz Sulejówek Miłosna – Warszawa Zachodnia, odjeżdżający z Sulejówka Miłosnej o godz. 22.02 będą odwołane
- pociągi relacji Warszawa Zachodnia – Sulejówek Miłosna, odjeżdżające z Warszawy Zachodniej o godz. 20.07 oraz 22.37 dojadą tylko do stacji Warszawa Rembertów
- pociąg relacji Sulejówek Miłosna – Warszawa Zachodnia, odjeżdżający z Sulejówka Miłosnej o godz. 21.03 wyruszy ze stacji Warszawa Rembertów.
W dniach 6-7 oraz 7-8 stycznia, w godz. 19.50 – 5.45, podczas drugiego etapu prac zamknięty zostanie tor nr 2 (tor w kierunku Warszawy). Pociągi linii S2 na odcinku Sulejówek Miłosna – Warszawa Rembertów będą kursowały jednym torem w obu kierunkach. Z przystanków Sulejówek, Warszawa Wola Grzybowska oraz Warszawa Wesoła odjadą z peronów przeznaczonych do jazdy w kierunku Sulejówka Miłosnej.
Zmiany w kursowaniu linii S2:
- pociąg relacji Sulejówek Miłosna – Warszawa Wschodnia, odjeżdżający z Sulejówka Miłosnej o godz. 22.32 zostanie odwołany.
- pociągi relacji Warszawa Zachodnia – Sulejówek Miłosna, odjeżdżające z Warszawy Zachodniej o godz. 19.37; 20.37 oraz 22.37 i pociąg Warszawa Wschodnia – Sulejówek Miłosna, odjeżdżający z Warszawy Wschodniej o godz. 4:49 dojadą tylko do stacji Warszawa Rembertów,
- pociąg relacji Warszawa Zachodnia – Sulejówek Miłosna, odjeżdżający z Warszawy o godz. 21.37 zakończy bieg na stacji Warszawa Wschodnia
- pociągi z Sulejówka Miłosnej do Warszawy Zachodniej, odjeżdżające z Sulejówka o godz. 20.33; 21.33 oraz 5.33 wyruszą wyjątkowo ze stacji Warszawa Rembertów.
Szczegółowe informacje znajdują się w gablotach umieszczonych na przystankach. Informacji na temat zmian udziela także infolinia ZTM - (22) 194-84.
Rozkład jazdy linii S-2 w dniach 6-8 stycznia 2011 r.
Rozkład jazdy linii S-1 w dniach 4-6 stycznia 2011 r.
Rozkład jazdy linii S-2 w dniach 6-8 stycznia 2011 r.
Rozkład S-1 w dniach 11-12 stycznia 2011r.ZTM pisze:Mieszkańcy Wawra, Otwocka i Pruszkowa korzystający z pociągów SKM muszą się przygotować na zmiany w kursowaniu pociągów między 11 a 13 stycznia. Z powodu szlifowania szyn część pociągów będzie skrócona a część będzie kursowała po torach dalekobieżnych. Wprowadzony zostanie także nowy, tymczasowy rozkład jazdy.
Zarządzająca infrastrukturą kolejową spółka Polskie Linie Kolejowe będzie szlifowała szyny między Dworcem Wschodnim a przystankiem Warszawa Wawer. Pierwszy etap rozpocznie się we wtorek (11 stycznia) o godz. 19.50 a skończy w środę (12 stycznia) o godz. 5.30. W tym czasie zamknięty dla ruchu będzie tor podmiejski w kierunku Otwocka.
W związku z tym kursy pociągów z Pruszkowa do Otwocka, odjeżdżające z Pruszkowa o godz. 19.32 oraz 20.02 (z Warszawy Śródmieścia odpowiednio 19.54 oraz 20.24) zostaną skrócone do stacji Warszawa Wschodnia. Pociągi w kierunku przeciwnym, planowo odjeżdżające z Otwocka o godz. 21:07 oraz 21:37 będą wyjątkowo odjeżdżały z Dworca Wschodniego, odpowiednio o godz. 21.47 i 22.20.
Trzy pociągi w kierunku Otwocka, odjeżdżające ze Śródmieścia o godz. 19.20, 20.52 i 22.21, na odcinku między Warszawą Wschodnią a Wawrem, będą kursowały po torach dalekobieżnych i nie będą się zatrzymywały na przystanku Warszawa Olszynka Grochowska.
Na odcinku Warszawa Wschodnia – Warszawa Wawer pociągi będą kursowały jednym torem w obu kierunkach i z przystanku Warszawa Gocławek będą odjeżdżały z peronu w kierunku Dworca Wschodniego.
Drugi etap rozpoczyna się 12 stycznia o godz. 19.35 i potrwa do 13 stycznia do godz. 5. W tym czasie zamknięty będzie tor podmiejski w kierunku Dworca Wschodniego.
W tym czasie również dwa wieczorne pociągi z Pruszkowa (odjeżdżające o godz. 19:32 oraz 20:02, z Warszawy Śródmieście odpowiednio 19:54 oraz 20:24) zostaną skrócone do stacji Warszawa Wschodnia. Tak samo jak w pierwszym etapie, pociągi w kierunku przeciwnym, planowo odjeżdżające z Otwocka o godz. 21:07 oraz 21:37 będą wyjątkowo odjeżdżały z Dworca Wschodniego, odpowiednio o godz. 21.47 i 22.20.
Jeden pociąg w kierunku Otwocka, odjeżdżający ze Śródmieścia o godz. 22.22 oraz dwa pociągi w kierunku Pruszkowa (odjeżdżające z Otwocka o godz. 19.07 i 20.42) na odcinku między Dworcem Wschodnim a przystankiem Warszawa Wawer pojadą torami dalekobieżnymi z pominięciem przystanku Warszawa Olszynka Grochowska. Pozostałe pociągi będą kursowały według tymczasowego rozkładu jazdy. Na odcinku Warszawa Wawer – Warszawa Wschodnia będą kursowały jednym torem w obu kierunkach i z przystanku Warszawa Gocławek będą odjeżdżały z peronu przeznaczonego do jazdy w kierunku Otwocka.
Rozkład S-1 w dniach 12-13 stycznia 2011r.
Kolejny kolejowy paszkwil...
http://kontakt24.tvn.pl/temat,-quot-roz ... 63161.html
Szkoda, że żaden z tych pasażerów nie zareagował w sposób odpowiedni zrywając hamulec. Przecież jazda z otwartymi drzwiami to nic innego jak sytuacja niebezpieczna obligująca do nagłego zatrzymania pociągu. Niestety ludzie filmy kręcić umieją - z myśleniem czy wyobraźnią gorzej.
Szkoda, że żaden z tych pasażerów nie zareagował w sposób odpowiedni zrywając hamulec. Przecież jazda z otwartymi drzwiami to nic innego jak sytuacja niebezpieczna obligująca do nagłego zatrzymania pociągu. Niestety ludzie filmy kręcić umieją - z myśleniem czy wyobraźnią gorzej.
Nie znalazł się nikt odważny kto by świecił oczami dlaczego zatrzymał pociąg przed ludźmi śpieszącymi się do pracy/szkoły do pracyfidzio pisze:Kolejny kolejowy paszkwil...
W 25 sekundzie ktoś stwierdził że zerwanie hamulca nie byłoby dobrym pomysłem. Drzwi potrafią się zaciąć na trasie więc nie widzę w tym winy kierownika. Gdyby za każdym razem musiał sprawdzać czy wszystkie drzwi są zamknięte to czas przejazdu znacząco by się wydłużył. Pasażerowie powinni w takiej sytuacji poinformować kierownika.fidzio pisze:Szkoda, że żaden z tych pasażerów nie zareagował w sposób odpowiedni zrywając hamulec.
a to maszynista nie ma żadnej sygnalizacji zamkniecia wszystkich drzwi?jak jest to w tramwajach czy metrze.Podejrzewam,że jest taka sygnalizacja wiec za dupe powinno się wziąć maszyniste przede wszystkim.Premo pisze:W 25 sekundzie ktoś stwierdził że zerwanie hamulca nie byłoby dobrym pomysłem. Drzwi potrafią się zaciąć na trasie więc nie widzę w tym winy kierownika. Gdyby za każdym razem musiał sprawdzać czy wszystkie drzwi są zamknięte to czas przejazdu znacząco by się wydłużył. Pasażerowie powinni w takiej sytuacji poinformować kierownika.fidzio pisze:Szkoda, że żaden z tych pasażerów nie zareagował w sposób odpowiedni zrywając hamulec.