Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Dziwna jest jednak ta końcówka trasy na Marszałkowskiej, bo autobus najpierw stoi na światłach przed Królewską (omijając środkowym pasem nieczynny przystanek), potem podjeżdża pod płot, który stoi w poprzek Marszałkowskiej na wysokości Rysiej, robi tam zawrotkę i wysadza ludzi dopiero na przystanku przed Królewską w stronę pl. Bankowego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
16:46 z Bankowego, z MRA ruszył z około 20 osobami na pokładzie (oprócz mnie), połowa wysypała się przy Anielewicza, na Muranowską dojechało 6, jak wysiadałem na Muranowie (zawsze to parędziesiąt metrów bliżej domu, niż od Anielewiczamw158979 pisze:A o ktorej godzinie jechales oraz ile bylo pasazerow?
Dzisiaj przetestowałem Z1 od Świętojerskiej do końca trasy, i fakt, niepotrzebnie stoi pod światłami, ale przystanek przy Królewskiej jest zajęty przez pas dla prawoskrętów i nie za bardzo widzę, jak to inaczej zorganizować.
Wczoraj rano na Andersa nie było permakorka do pl. Bankowego, dziś wrócił do stanu sprzed zamknięcia Marszałkowskiej. Z1 łapie opóźnienie 6 minut.
227 rozrzedzone do częstotliwości 30 minut. To jakaś kpina z pasażerów?
Wczoraj rano na Andersa nie było permakorka do pl. Bankowego, dziś wrócił do stanu sprzed zamknięcia Marszałkowskiej. Z1 łapie opóźnienie 6 minut.
Jak to mawia stare przysłowie - granat sam się w kieszeni odbezpieczaperson pisze:Gorzej, że to wygaszanie popytu odbywa się w czasie, gdy 227 jest jedynym weekendowym połączeniem Muranowa z okolicami Marszałkowskiej i okolicami DWC
Nie wiem, czemu to 227 zostało tak pocięte, nie wiem, czemu Z1 nie jest całotygodniową linią. Że co, w święto to sobie ludzie z buta dojdą bo się nie spieszą?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ciekawi mnie, co łapie większe opóźnienia: Z-1 czy 227 w porannym szczycie. A dzisiejszy korek na Andersa to nędzna namiastka stanu sprzed zamknięcia Marszałkowskiej. Nie zatkał Anielewicza ani Świętojerskiej, nie zatkał Muranowskiej, nie ciągnął się do Gdańskiego - to popierdółka jakaś, a nie korek.Piottr pisze:Wczoraj rano na Andersa nie było permakorka do pl. Bankowego, dziś wrócił do stanu sprzed zamknięcia Marszałkowskiej. Z1 łapie opóźnienie 6 minut.
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wg Piottra Z-1 złapało 6 minut. Mi chodzi o porównanie opóźnienia przy wersji Z-1 (prosto przez Andersa) z opóźnieniem 227 (Świętojerska, Anielewicza, Zamenhofa, Nowolipki, Andersa). O ile rozumiem, że rozkładowo 227 jest dłużej, to ciekawi mnie o ile dłużej jest faktycznie. Bo skoro dało się Z-1 obdarować przystankiem na Muranowskiej i zmusić do skrętu w Andersa, to może dałoby się 227 w ten sposób puścić, jeśli byłaby widoczna różnica w punktualności na tym odcinku? 
http://www.zw.com.pl/artykul/10,655851_ ... w-227.html![]()
Więcej kursów 227
Od jutra linia 227 będzie jeździła częściej. Autobusy kursujące obecnie w porannym szczycie co pół godziny będą podjeżdżać na przystanki co 20 min
Linia powstała po zamknięciu ul. Marszałkowskiej i obsługuje północną część podzielonej linii 127. Kursuje z pętli Bródno-Podgrodzie ulicami Krasnobrodzką, Łabiszyńską, Kondratowicza, przez most Gdański, Muranów, pl. Bankowy i pl. Grzybowski do Dworca Centralnego. O zwiększenie częstotliwości 227 prosili mieszkańcy.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Nie rozumiem - przecież rozkładowo tak było?? o co chodzi??Bernard pisze:http://www.zw.com.pl/artykul/10,655851_ ... w-227.htmlObrazek
Więcej kursów 227
Od jutra linia 227 będzie jeździła częściej. Autobusy kursujące obecnie w porannym szczycie co pół godziny będą podjeżdżać na przystanki co 20 min
Linia powstała po zamknięciu ul. Marszałkowskiej i obsługuje północną część podzielonej linii 127. Kursuje z pętli Bródno-Podgrodzie ulicami Krasnobrodzką, Łabiszyńską, Kondratowicza, przez most Gdański, Muranów, pl. Bankowy i pl. Grzybowski do Dworca Centralnego. O zwiększenie częstotliwości 227 prosili mieszkańcy.
Kod: Zaznacz cały
Przystanek: BRÓDNO-PODGRODZIE 06 --> DW.CENTRALNY
| 5 |[53]
| 6 |[23] [53]
| 7 |[13] [33]
| 8 |[03] [33]
| 9 |[03] [33]