W SIWZ są wymienione tylko dwa kolory - czerwony i żółty.BJ pisze:Oby tylko malowanie wozów jeżdżących na 742 było nowe.
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Kiedyś jechałem jakimś kursem prywaciarza z GK (max rok temu) i gdy wsiadłem w Mysiadle to nieomal wszystkie miejsca siedzące były zajęte, a bilety sprzedawał ktoś na kształt konduktora, by kierowca nie musiał się tym zajmować. z resztą ze mną w kolejce po bilet stało z 5 osób.A propos tych kursów - codziennie widzę wiele Setr bądź innych wynalazków PPKS Warszawa do Góry Kalwarii i nawet w szczycie często w wozie jadą 2-3 osoby...
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Przeczytaj dokładniej, bo w SIWZ jest tak:Domasq12 pisze:W SIWZ są wymienione tylko dwa kolory - czerwony i żółty.BJ pisze:Oby tylko malowanie wozów jeżdżących na 742 było nowe.
No i wzór malowania: http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=2035&i=159&l=1&m=5g) tabor pomalowany w barwy warszawskie: numery farb i lakierów według klasyfikacji RAL: żółty (RAL 1003), czerwony (RAL 3020), czarny (RAL 9005)
Widzisz 2, 3 osoby w szczycie w Setrach PKS Warszawa, bo zapewne obserwujesz trasę przez Piaseczno, a tam z Wilanowskiej ile podmiejskich linii jedzie do Piaseczna i dalej? 3? 4? . Do tego pociag....kajo pisze:Kiedyś jechałem jakimś kursem prywaciarza z GK (max rok temu) i gdy wsiadłem w Mysiadle to nieomal wszystkie miejsca siedzące były zajęte, a bilety sprzedawał ktoś na kształt konduktora, by kierowca nie musiał się tym zajmować. z resztą ze mną w kolejce po bilet stało z 5 osób.A propos tych kursów - codziennie widzę wiele Setr bądź innych wynalazków PPKS Warszawa do Góry Kalwarii i nawet w szczycie często w wozie jadą 2-3 osoby...
Jak ja lubię, gdy informacje prasowe prześcigają oficjalne komunikaty...
W aktualnościach pt. Koniec "podmiejskich" wakacji możemy przeczytać m.in., że:
Postoje na Kusocińskiego, czy gdzie indziej?
Zaskakuje również pozostawienie wakacyjnego rozkładu dla 713...
W aktualnościach pt. Koniec "podmiejskich" wakacji możemy przeczytać m.in., że:
Polkolor idzie do remontu, czy po prostu (wreszcie) wycofano stamtąd autobusy z powodu stanu drogi?W związku z zamknięciem pętli Polkolor w Piasecznie autobusy na trasy objazdowe zostaną skierowane linie: L-3, 710, 724, 739 i 807.
Linia 727 nie będzie zatrzymywała się na przystanku Kusocińskiego.
-
Na zamknięcie Polokoloru wyjdzie stosowne zlecenie, na 713 same wozy wielkopojmne, częstotliwość wynika z pomiarów napełnienia tej linii w okresie szkolnym - obiektywnie była za duża do potoku pasażerskiego. Gromadzone są wozy na metro... ogólnie zeszło:person pisze:Jak ja lubię, gdy informacje prasowe prześcigają oficjalne komunikaty...
W aktualnościach pt. Koniec "podmiejskich" wakacji możemy przeczytać m.in., że:Polkolor idzie do remontu, czy po prostu (wreszcie) wycofano stamtąd autobusy z powodu stanu drogi?W związku z zamknięciem pętli Polkolor w Piasecznie autobusy na trasy objazdowe zostaną skierowane linie: L-3, 710, 724, 739 i 807.
Linia 727 nie będzie zatrzymywała się na przystanku Kusocińskiego.
3 wozy z 713, 6 z 723/731/801 i 1 z 708.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po pocięciu częstotliwości raczej frekwencja nie wzrośnie. Ale co ja tam wiem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.