Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Jeżdżenie z zachodnich Stegien na Ochotę 187 to chyba jakaś forma perwersji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Ja nie rozumiem tego objazdu 172. Niby na początku objeżdża Dolną, a dokładnie w momencie kiedy osiąga koniec tego objazdu, to nagle skręca w Chełmską i nie jedzie dalej Sobieskiego.
Notabene, na schematach nie pojawia się przystanek "Spacerowa" na tejże w kierunku centrum oraz przystanek "Dolna" na Chełmskiej w stronę Czerniakowskiej...
-
Co do przystanków, to jest możliwość, że po prostu błąd w mapce, też mi się to wydało dziwne, tych mapek nie robił nawet sam ZTM. Natomiast nie chcę zapeszać, ale nie wykluczam, że ZTM po prostu planuje skierować 172 na stałe na Chełmską po zakończeniu inwestycji i chcą z tym ludzi oswoić. Według mnie taka zmiana nie miała by zbytnio sensu, ale po ZTMie się wszystkiego można spodziewać.michael112 pisze: ↑08 maja 2024, 19:33Ja nie rozumiem tego objazdu 172. Niby na początku objeżdża Dolną, a dokładnie w momencie kiedy osiąga koniec tego objazdu, to nagle skręca w Chełmską i nie jedzie dalej Sobieskiego.
Notabene, na schematach nie pojawia się przystanek "Spacerowa" na tejże w kierunku centrum oraz przystanek "Dolna" na Chełmskiej w stronę Czerniakowskiej...
Jeżeli 14 pojechałoby do Truskawieckiej/Wilanowa, to zaczyna mieć to powoli ręce i nogi. A potem 14 na DWZ i jeszcze w przyszłości przez Rostafińskich, to już w ogóle naturalnym będzie przekierowanie części pasażerów 172 14.CafeKaskada pisze: ↑08 maja 2024, 21:40Natomiast nie chcę zapeszać, ale nie wykluczam, że ZTM po prostu planuje skierować 172 na stałe na Chełmską po zakończeniu inwestycji i chcą z tym ludzi oswoić. Według mnie taka zmiana nie miała by zbytnio sensu, ale po ZTMie się wszystkiego można spodziewać.
-
Niestety się tego boję, chyba że po prostu zastępstwo za 141. Wolałbym mieć wygodne, jednoperonowe przesiadki jak zjeżdżam z Grn Mokotowa Dolną i przesiadam się na coś jadącego dalej Sobieskiego.CafeKaskada pisze: ↑08 maja 2024, 21:40nie wykluczam, że ZTM po prostu planuje skierować 172 na stałe na Chełmską po zakończeniu inwestycji i chcą z tym ludzi oswoić. Według mnie taka zmiana nie miała by zbytnio sensu, ale po ZTMie się wszystkiego można spodziewać
-
A i owszem, pojawiły się już rozkłady i przystanki będąCafeKaskada pisze: ↑08 maja 2024, 21:40Co do przystanków, to jest możliwość, że po prostu błąd w mapce, też mi się to wydało dziwne, tych mapek nie robił nawet sam ZTM.
Ciekawe, jak się zmieści 172 i dodatki ze 162 na bądź co bądź niedużej pętli na Chełmskiej.
Gdyby 172 pojechało Puławską na południe, potem al. Wilanowską, dalej przez Stegny i Sadybę, niepotrzebne by było Z-8. Trochę długie, ale mniej pokręcone niż te idiotyczne krążenie po Sielcach gdzie jest 141.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
A nie mogli po prostu dać 172 Idzikowskiego?
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Autobusy mają jeździć a nie stać.Piottr pisze:A nie mogli po prostu dać 172 Idzikowskiego?
ŁK
-
Ale skoro tak, to po co 172 pcha się całym objazdem przez Spacerową i Goworka, jak potem i tak zaraz kończy trasę? Równie dobrze można było zrobić pętelkę uliczną przy Puławskiej.
Jak to możliwe skoro wyjazd z Limanowskiego też ma być wyłączony? To już totalne przegięcie.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Wszystko pięknie, ale czy może już wiadomo, kiedy do tej łamigłówki na Dolnym Mokotowie zostanie włączony tramwaj?
Wiadomo, w przyszłym tygodniu.