Bastianie, oprócz przystanku, to potrzebna jest jeszcze koordynacja KM i SKM oraz dorzucenie składówBastian pisze:Tak więc ja bym dorzucił brygad na 191, a 517 zostawił, jak jest, do końca swych dni (czytaj: przystanku kolejowego na Niedźwiadku).
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Reserved, ja w twoim wieku już umiałem liczyć...reserved pisze:Zlikwidujcie muchowóz na 158 a dajcie zaoszczędzone brygady na 517!
Brygadami z ponownego skrócenia 158 pewnie dałoby się 517 zasilić z 15 do 13 minut. Albo i to nie. Targówek by na tym nie stracił, Ursus też, za to tobie liczba kursów w sumie wyraźnie by spadła. Czy ty jesteś jakimś masochistą?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Teraz 517 jest przejebane.
Opóźnienia po 20-40 w DS. O DP to już przez grzeczność nie wspomnę.
Opóźnienia po 20-40 w DS. O DP to już przez grzeczność nie wspomnę.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
No ale kto pisze o dwóch liniach, czy ja napisałem, że chcę 187 jadące z Ursusa pozostawić na KopińskiejLipa pisze:Co do dwóch linii na BW1920 z Ursusa: 191 nie jeździ na Niedźwiadek przez Kleszczową za to 517 jak najbardziej. Dwie linie pokrywające się prawie na całym na odcinku od Kopińskiej do Warszawskiej to nie za dużo?rudy pisze:A ja mam jednak wątpliwości, czy to dobry pomysł, by kierować dwie linie z Ursusa przez BW 1920 r.
Ursus może się obyć bez 187, ale przy znaczącej poprawie częstotliwości 517 zarówno w DP, jak i w DS.
Pozdrawiam
czy wy w w ztmie postrzegacie komunikację tylko (dwu)punktowo ?Jarek pisze:Kolej, panie, kolej.Teraz 517 jest przejebane.Albo 191.
tzn. Ursus (okolice PKP) i Sródmieście (okolice PKP) ?
a po drodze nic i nkt ?
szerokości spojrzenia na tworzoną (i psutą) przez was komunikację życzę.
bo pogorszenie tejże (częstotliwość i pojemność w 517 po skróceniu 187) na odcinku dw.Zachodni - Ursus dzięki wam faktycznie nastąpiło.
.
Jeżely kolej jest na Targówku (ze stacją) to chętnie. Do 191 mam troszku daleko.Jarek pisze:Cytat:
Teraz 517 jest przejebane.
Kolej, panie, kolej.Albo 191.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pewność jest bo mało kto wybiera pociąg...kris126 pisze:ale w weekendy jest chociaż pewność, że się zmieścisz do pociągu na stacji w Ursusie, gorzej w dni powszednie pomimo że pociągi jeżdżą częściejmariow pisze:kolej w dni powszednie jak najbardziej, w weekendy nie funckjonuje niemal
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
tak jeszcze w temacie 207. zauważyłem że po przywróceniu dłuższego szczytu B musiano spieprzyć coś innego bo przecież źle by było gdyby było dobrze (a do niedawna było). otóż skrócono szczyt poranny. Ze Skoroszewskiej od 8.20 nastepne jest już 8,35 a potem 8.50. Tylko znowu chyba ktoś nie zdaje sobie sprawy jak wiele osób jezdzi do pracy na 9.00 i w związku z tym jedzie pociągami odjeżdżającymi np 8.37 z Ursusa.
Nie można zrobić tak żeby było 8.30, 8.40 i 8.55 (czyli 20 min dłuższy szczyt A)
Nie można zrobić tak żeby było 8.30, 8.40 i 8.55 (czyli 20 min dłuższy szczyt A)
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Podobna sytuacja jest w szczycie porannym na 191, które też strasznie szybko kończy kursować co 10 minut
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Jarek pisze:Kolej, panie, kolej.Teraz 517 jest przejebane.Albo 191.
tadeo pisze:...czy wy w w ztmie postrzegacie komunikację tylko (dwu)punktowo ?
tzn. Ursus (okolice PKP) i Sródmieście (okolice PKP) ?
a po drodze nic i nikt ?...
bardzo cieszy mnie to co napisałeś. dobrze byłoby tę myśl uświadomić i zaszczepić na trwałe konstruktorom układu komunikacyjnego ZTM w celu uniknięcia w przyszłości takich kwiatków jakie wyrosły w październiku 2009 po skróceniu 187 do dw.Zachodniego i rozrzedzeniu częstotliwości 517.Bastian[b] pisze:...Komunikacji nie można traktować dwupunktowo[/b]...
.