Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znane są w historii przypadki kilkuletnich nawet okresów docierania się pojazdów, a były i przypadki wad ujawniających się dopiero po przejechaniu blisko 100 tysięcy kilometrów, więc parę tygodni to nie jest jakiś dramat.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W Flirtach po 3 latach ujawniła się wada.Glonojad pisze:Znane są w historii przypadki kilkuletnich nawet okresów docierania się pojazdów, a były i przypadki wad ujawniających się dopiero po przejechaniu blisko 100 tysięcy kilometrów, więc parę tygodni to nie jest jakiś dramat.
[ Dodano: |22 Wrz 2011|, 2011 16:09 ]
A dokładniej który? Bo domyślam się że 621 to numer pociąguElf 621
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
To raczej kwalifikuję pod zwykłą awarię (bo INGETeam nie produkuje tego sprzętu od wczoraj).Na EN76-012 nawalił falownik.
Ale do szybkiej naprawy, bo Pesa tego teraz pewnie ma na magazynach całą masę
Tylko trzeba będzie tam pojechać na wymianę zapewne.
A o jakiej konkretnie wadzie piszesz?rufio198 pisze:W Flirtach po 3 latach ujawniła się wada.Glonojad pisze:Znane są w historii przypadki kilkuletnich nawet okresów docierania się pojazdów, a były i przypadki wad ujawniających się dopiero po przejechaniu blisko 100 tysięcy kilometrów, więc parę tygodni to nie jest jakiś dramat.
O zmniejszeniu szybkości do V=140km/h ( o tym już było chyba na forum, jeżeli nie to widocznie gdzie indziej to czytałem)
I mówię od razu - nie jestem upoważniony do podawania przyczyny zmniejszenia szybkości.
Wada powodująca zmniejszenie szybkości ujawniła się nie tylko u nas- w Niemczech i na Węgrzech tez.
I mówię od razu - nie jestem upoważniony do podawania przyczyny zmniejszenia szybkości.
Wada powodująca zmniejszenie szybkości ujawniła się nie tylko u nas- w Niemczech i na Węgrzech tez.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Zmniejszenie prędkości do 140 km/h na Flircie spowodowane było zmianą modułu przekładni (zwiększenie luzu przekładni głównej). Jest to zupełnie rzecz normalna po przejechaniu 600.000 km. Przekładnie taką poddaje się regeneracji i parametry wyjściowe pojazdu wracają do normy. Pojazdy te jeździły do Siedlec na te regeneracje. Nie pamiętam ile na chwile obecną już jest z powrotem na 160 km/h ale zdaje się, że wszystkie.
Było o tym na pmk, była też podana przyczyna.
To Stadler miał problem, a nie KM w zasadzie, bo poszło o przekładnie.
Ale żeby było śmieszniej - dokładnie takie same przekładnie są montowane od dawna do wyrobów z Pesy (Newag ma tego samego producenta, ale inny typ)....Może się okazać, że to samo i tam wyjdzie (o jakąkolwiek wadę chodzi - o ile to wada). Ale że ED74 jeżdżą do dziś na pół gwizdka, to nic nie wychodzi na razie.
To Stadler miał problem, a nie KM w zasadzie, bo poszło o przekładnie.
Ale żeby było śmieszniej - dokładnie takie same przekładnie są montowane od dawna do wyrobów z Pesy (Newag ma tego samego producenta, ale inny typ)....Może się okazać, że to samo i tam wyjdzie (o jakąkolwiek wadę chodzi - o ile to wada). Ale że ED74 jeżdżą do dziś na pół gwizdka, to nic nie wychodzi na razie.
-
podrozny113
- MeWa
- Cukiereczek
UWAGA.
Przypominamy, że na forum funkcjonuje już temat "Obiegi i obsługa połączeń KM".
Dokładnie zasady funkcjonowania tematów poświęconych Kolejom Mazowieckim zostały przedstawione w komunikacie nr 94/09 z dn. 17 X '09 r. Zgodnie z nimi temat ten nie służy ustalaniom jaki typ taboru w jakim zestawieniu kursuje na jakiej linii. Od tej chwili wszystkie takie posty znajdujące się w tym temacie będą kasowane.
W temacie "Tabor Kolei Mazowieckich" dotyczy aspektów technicznych taboru, jego funkcjonowania, planów modernizacji i zakupów.
Przypominamy, że na forum funkcjonuje już temat "Obiegi i obsługa połączeń KM".
Dokładnie zasady funkcjonowania tematów poświęconych Kolejom Mazowieckim zostały przedstawione w komunikacie nr 94/09 z dn. 17 X '09 r. Zgodnie z nimi temat ten nie służy ustalaniom jaki typ taboru w jakim zestawieniu kursuje na jakiej linii. Od tej chwili wszystkie takie posty znajdujące się w tym temacie będą kasowane.
W temacie "Tabor Kolei Mazowieckich" dotyczy aspektów technicznych taboru, jego funkcjonowania, planów modernizacji i zakupów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]