Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
A ja widzę to tak :
319 1xx – PKP Jeziorki – po trasie 715 do Natolina
707 – Okęcie – Magdalenka – Lesznowola – Piaseczno (wszystkie kursy – częstotliwości 45/70/120)
715 – Okęcie – Dawidy – Podolszyn – Dawidy – Zamienie – Zgorzała – Nowa Wola – Bobrowiec i dalej po linii 707 do CM. (wycofanie z Natolina)
707 – Okęcie – Magdalenka – Lesznowola – Piaseczno (wszystkie kursy – częstotliwości 45/70/120)
715 – Okęcie – Dawidy – Podolszyn – Dawidy – Zamienie – Zgorzała – Nowa Wola – Bobrowiec i dalej po linii 707 do CM. (wycofanie z Natolina)
może być 165??!!marek1979 pisze:A ja widzę to tak :
ale ja bym chyba skierował 715 do Metro Wilanowska zamiast 319marek1979 pisze:707 – Okęcie – Magdalenka – Lesznowola – Piaseczno (wszystkie kursy – częstotliwości 45/70/120)
Przy tej opcji te 1xx (ex.319) musiało by jechać do Zgorzały a nie do PKP Jeziorki i być zsynchronizowane z 715. Dużo ludzi z Dawid i okolic potrzebuje się wydostać do Puławskiej a nie na Okęcie.marek1979 pisze:A ja widzę to tak :
Tak odnosnie komunikacji publicznej to co myślicie na taki temat: Moim zdaniem ZTM jakoś nie może dojść do tego aby pościć autobusy podmiejskie z pominięciem Warszawy...
Przecież np. taka linia byłaby idealna:
PKP Piaseczno - Magdalenka - Nadarzyn - Otrębusy - Brwinów - Błonie - Leszno
w ten sposób powstaje linia poprzeczna przecinające 4 linie kolejowe!
Z takiego Nadarzyna by można przesiąść się na WKD, KM lub SKM!
Przecież np. taka linia byłaby idealna:
PKP Piaseczno - Magdalenka - Nadarzyn - Otrębusy - Brwinów - Błonie - Leszno
w ten sposób powstaje linia poprzeczna przecinające 4 linie kolejowe!
Z takiego Nadarzyna by można przesiąść się na WKD, KM lub SKM!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bodajże statut na takie linie nie pozwala.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Póki ZTM jest ZTM-em, a nie ZTA(glomeracyjnego), póty nie może organizować linii całkiem poza terenem swojego statutowego działania. Więc nie ma mowy o żadnym "patronacie" ani honorowaniu biletów. Znaczy - ktoś może tam sobie jeździć, nawet honorować bilety ZTM, ale ZTM mu za te bilety nie mógłby oddać
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Paradoksem jest to, że taka linia - gdyby gminy ją dofinansowały - zawróciłaby na jednym przystanku w Warszawie np. na dawnej pętli w Dąbrówce już mogłaby kursować pod banderą ZTM, zgodnie ze statutemBastian pisze:Póki ZTM jest ZTM-em, a nie ZTA(glomeracyjnego), póty nie może organizować linii całkiem poza terenem swojego statutowego działania. Więc nie ma mowy o żadnym "patronacie" ani honorowaniu biletów. Znaczy - ktoś może tam sobie jeździć, nawet honorować bilety ZTM, ale ZTM mu za te bilety nie mógłby oddać
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I właśnie to należałoby zmienić, aby w Polsce żyło się lepiej - wszystkim.pawcio pisze:Jak jest głupie prawo, to i sposoby jego obejścia są głupie. Bywa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"