Trasa i Most Krasińskiego

Moderator: Wiliam

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 22 sty 2016, 12:20

Problemem mostu Śląsko-Dąbrowskiego jest przystanek przy tunelu, a nie liczba pasów (i brak miejsca na DDR, ale to nie w tym wątku). A torowisko trzeba przebudować i już.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 sty 2016, 12:26

Nie zdziwiłbym się, gdyby sama wymiana nawierzchni przy obecnym (jednak znacząco niższym ruchu) już by wystarczyła. Jednak ze 2/3 kursów wypadło.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 22 sty 2016, 12:26

cns80 pisze:Budowa mostu dla samochodów z jednym pasem to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak się zakłada że jest tak mała przepustowość to oznacza że sąsiednie przeprawy sobie z tym bez trudu poradzą. Szkoda kasy na konstrukcję i projekt.
Ale wiesz, że zmiana szerokości płyty mostowej oznacza zasadniczo liniowy wzrost kosztów budowy takiej płyty, a pozostałe kwestie (kapy chodnikowe/rowerowe, etc.) są stałe niezależnie od szerokości przeprawy?
cns80 pisze:I most i cała ulica Krasińskiego powinna mieć po dwa pasy przynajmniej do Broniewskiego jak nie do Powązkowskiej. Ten DDR powinien wylecieć z jezdni na środek tego burdelu parkingowego na Krasińskiego. Albo skorzystać z możliwości przebudowy i całą Krasińskiego zrobić jako 2x2 przez środek, a ludziom pod oknami dać zieleń i DDR.
Na Krasińskiego wystarczy tylko zostawić dwa pasy tam, gdzie są teraz, na pl. Wilsona ruch się rozprowadzi. Co do DDR po prostu poprowadziłbym ją od Gwiaździstej do parkingu, a dalej ruch rowerowy przez parking. Na Powstańców Śląskich tak jest i to chyba działa.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

MichalJ

Post autor: MichalJ » 22 sty 2016, 13:10

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 sty 2016, 13:15

Dwa skrajne - i już jest miejsce na tramwaj :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 22 sty 2016, 13:29

No właśnie wydaje mi się, że tam by się nawet dało zmieścić wszystko na jednej jezdni obecnej ulicy. :)
A krzyk taki, jakby ktoś chciał do 8 pasów poszerzać, no bo ja wiem, Dantyszka.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sty 2016, 19:33

cns80 pisze:Budowa mostu dla samochodów z jednym pasem to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Brednia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 20 lut 2016, 16:52

Protestujo przeciwko mostu. Chco rozbudowy metra.

Co ciekawe pojawiła się też grupa obrońców mostu, niemniej stosunek liczby poszczególnych demonstrantów to wciąż 600:15.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 mar 2016, 1:10

Oczywiście, dodatkowe przystanki tramwajowe... Kto z Brodna pojedzie tramwajem stajacym przy każdym śmietniku?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

osa

Post autor: osa » 08 mar 2016, 15:57

Nie martw się, na tej linii i tak nie spodziewam się wysokiej frekwencji.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 08 mar 2016, 20:09

Jakiej linii? Z Bródna na Żoliborz??
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 mar 2016, 22:18

I z Białołęki...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

osa

Post autor: osa » 08 mar 2016, 22:43

A to się jeszcze okaże, skąd, bo może się skończyć na kursach z Żerania FSO. Przy okazji: mógłbyś nie kopiować naszych tekstów w całości na forum SSC?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 mar 2016, 23:01

Jak założę konto na SSC, to może zacznę kopiować wasze teksty :twisted:

MichalJ

Post autor: MichalJ » 08 mar 2016, 23:01

Kto?

ODPOWIEDZ