Trasa i Most Krasińskiego
Moderator: Wiliam
-
gfedorynski
Problemem mostu Śląsko-Dąbrowskiego jest przystanek przy tunelu, a nie liczba pasów (i brak miejsca na DDR, ale to nie w tym wątku). A torowisko trzeba przebudować i już.
Nie zdziwiłbym się, gdyby sama wymiana nawierzchni przy obecnym (jednak znacząco niższym ruchu) już by wystarczyła. Jednak ze 2/3 kursów wypadło.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale wiesz, że zmiana szerokości płyty mostowej oznacza zasadniczo liniowy wzrost kosztów budowy takiej płyty, a pozostałe kwestie (kapy chodnikowe/rowerowe, etc.) są stałe niezależnie od szerokości przeprawy?cns80 pisze:Budowa mostu dla samochodów z jednym pasem to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak się zakłada że jest tak mała przepustowość to oznacza że sąsiednie przeprawy sobie z tym bez trudu poradzą. Szkoda kasy na konstrukcję i projekt.
Na Krasińskiego wystarczy tylko zostawić dwa pasy tam, gdzie są teraz, na pl. Wilsona ruch się rozprowadzi. Co do DDR po prostu poprowadziłbym ją od Gwiaździstej do parkingu, a dalej ruch rowerowy przez parking. Na Powstańców Śląskich tak jest i to chyba działa.cns80 pisze:I most i cała ulica Krasińskiego powinna mieć po dwa pasy przynajmniej do Broniewskiego jak nie do Powązkowskiej. Ten DDR powinien wylecieć z jezdni na środek tego burdelu parkingowego na Krasińskiego. Albo skorzystać z możliwości przebudowy i całą Krasińskiego zrobić jako 2x2 przez środek, a ludziom pod oknami dać zieleń i DDR.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dwa skrajne - i już jest miejsce na tramwaj 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No właśnie wydaje mi się, że tam by się nawet dało zmieścić wszystko na jednej jezdni obecnej ulicy. 
A krzyk taki, jakby ktoś chciał do 8 pasów poszerzać, no bo ja wiem, Dantyszka.
A krzyk taki, jakby ktoś chciał do 8 pasów poszerzać, no bo ja wiem, Dantyszka.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Brednia.cns80 pisze:Budowa mostu dla samochodów z jednym pasem to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Protestujo przeciwko mostu. Chco rozbudowy metra.
Co ciekawe pojawiła się też grupa obrońców mostu, niemniej stosunek liczby poszczególnych demonstrantów to wciąż 600:15.
Co ciekawe pojawiła się też grupa obrońców mostu, niemniej stosunek liczby poszczególnych demonstrantów to wciąż 600:15.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, dodatkowe przystanki tramwajowe... Kto z Brodna pojedzie tramwajem stajacym przy każdym śmietniku?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie martw się, na tej linii i tak nie spodziewam się wysokiej frekwencji.
Jakiej linii? Z Bródna na Żoliborz??
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
I z Białołęki...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A to się jeszcze okaże, skąd, bo może się skończyć na kursach z Żerania FSO. Przy okazji: mógłbyś nie kopiować naszych tekstów w całości na forum SSC?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak założę konto na SSC, to może zacznę kopiować wasze teksty