Zwłaszcza dla "elementu" z mojej osiedla.Colony pisze:dla "elementu" z mojej osiedla
Co pojedzie nowym odcinkiem SzaserĂłw?
Moderator: Wiliam
Ciekawe co ze "188 SZASERóW TRASA ZMIENIONA"-czy i ten kraniec oraz przebieg nowego odcinka trasy zostanie formalnie uznany przez "drogie" ZTM jako stałe
Pytanie tylko-KIEDY

Pytanie tylko-KIEDY
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
A co myślicie o wydłużeniu linii 102 do Instytutu Kardiologii?
ZTM mówi, że pętli tam być nie może, bo nie ma miejsca.
Zaś pętla uliczna (Kajki, Alpejska, Wierzchowskiego, Czecha) też jest wykluczana z racji, że brak sygnalizacji przy wyjeździe z Wierzchowskiego na Czecha sprawia, że za długo się tam czeka (tylko czemu nie można spróbować odwrotnie..!)
Zatem proponuję wycofanie linii 102 z Olszynki Grochowskiej i wydłużenie poprzez skierowanie na następującą trasę:
DWORZEC CENTRALNY, (...), Szaserów, Olszynki Grochowskiej, Grochowska, Płowiecka, Czecha, Wierzchowskiego, Alpejska, INSTYTUT KARDIOLOGII, Alpejska, Kajki, Czecha, (...).
Wbrew pozorom jest to dość nieznaczne wydłużenie trasy, możliwe pewnie po przebudowie ulicy Olszynki Grochowskiej.
Takie nowe, zupełne w swoim rodzaju połączenie byłoby bardzo przydatne, o czym pisałem wyżej. No i plus dojazd do Instytutu z prawdziwego zdarzenia.
Zaś pętla uliczna (Kajki, Alpejska, Wierzchowskiego, Czecha) też jest wykluczana z racji, że brak sygnalizacji przy wyjeździe z Wierzchowskiego na Czecha sprawia, że za długo się tam czeka (tylko czemu nie można spróbować odwrotnie..!)
Zatem proponuję wycofanie linii 102 z Olszynki Grochowskiej i wydłużenie poprzez skierowanie na następującą trasę:
DWORZEC CENTRALNY, (...), Szaserów, Olszynki Grochowskiej, Grochowska, Płowiecka, Czecha, Wierzchowskiego, Alpejska, INSTYTUT KARDIOLOGII, Alpejska, Kajki, Czecha, (...).
Wbrew pozorom jest to dość nieznaczne wydłużenie trasy, możliwe pewnie po przebudowie ulicy Olszynki Grochowskiej.
Takie nowe, zupełne w swoim rodzaju połączenie byłoby bardzo przydatne, o czym pisałem wyżej. No i plus dojazd do Instytutu z prawdziwego zdarzenia.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
-
Krzysiek_S
Dojazd do urzędu Skarbowego Wawra i Zusu.Andrzej pisze:A co myślicie o wydłużeniu linii 102 do Instytutu Kardiologii?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
102 jest linią, która ma ogromne opóżnienia przez korki, a Ty chcesz ją jeszcze przeciągać dalej w kolejne korki (przynajmniej narazie gdy budowany jest węzeł przy Marsa)Andrzej pisze:A co myślicie o wydłużeniu linii 102 do Instytutu Kardiologii?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
ale ogółem nie specjalnie długiej jeszcze trasy, nadającej się do wydłużenia.Plesim pisze:Dość nieznaczne czyli prawie o 1/3 trasy. (...)Andrzej pisze:Wbrew pozorom jest to dość nieznaczne wydłużenie trasy, możliwe pewnie po przebudowie ulicy Olszynki Grochowskiej.
[ Dodano: 2006-12-04, 11:37 ]
poczekajmy zatem do zakończenia budowy węzła Marsa oraz pzebudowy ulicy Olszynki Grochowskiej:DR-11 Kleszczowa pisze:102 jest linią, która ma ogromne opóżnienia przez korki, a Ty chcesz ją jeszcze przeciągać dalej w kolejne korki (przynajmniej narazie gdy budowany jest węzeł przy Marsa)Andrzej pisze:A co myślicie o wydłużeniu linii 102 do Instytutu Kardiologii?
no i nie można się ciągle powoływać na opóźnienia przy wydłużaniu jakiejś trasy, bo inaczej z miejsca można kasować bądź skracać wszystkie dłuższe trasy.. ze 125 na czele.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
No to se długo pętla pobyła
Wycofanie linii 188 z ul. Szaserów
od 14.09.2009 (poniedziałek)
Autobusy linii 188 zostają wycofane z końcowego odcinka ul. Szaserów i od skrzyżowania Szaserów / Chłopickiego skierowane ulicą Chłopickiego do pętli OLSZYNKA.
Zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków:
* CHŁOPICKIEGO 04;
* HETMAŃSKA 01 i 02;
* PODOLSKA 01 i 02;
* SZASERÓW 01 i 02.
Utrudnienia związane są z rozpoczęciem budowy ulicy Makowskiej i likwidacją obecnej pętli SZASERÓW.
BTW: czy ulicą Makowską pojedzie jakiś mikrobus? Tam w jednym miejscu jest mni-blokowisko, nawet nieźle utrzymane. Z ponad 500 metrów do komunikacji mają... Mieli. Do tramwajów to chyba jeszcze jakieś +100m. No a jeszcze inne domy są.
W projekcie MPZP są tam przystanki i pętla na końcu, a w ogóle wg. tegoż planu ma być zakez domków tylko bloki o wys. 20 lub 18 m, więc linia będzie docelowo jak najbardziej potrzebna.TGM pisze: BTW: czy ulicą Makowską pojedzie jakiś mikrobus? Tam w jednym miejscu jest mni-blokowisko, nawet nieźle utrzymane. Z ponad 500 metrów do komunikacji mają... Mieli. Do tramwajów to chyba jeszcze jakieś +100m. No a jeszcze inne domy są.
Ale im się opłacało robić tą pętlę...Utrudnienia związane są z rozpoczęciem budowy ulicy Makowskiej i likwidacją obecnej pętli SZASERÓW.
Przeszukać by wartało SIWZ do przetargu...Kra pisze:W projekcie MPZP są tam przystanki i pętla na końcu, a w ogóle wg. tegoż planu ma być zakez domków tylko bloki o wys. 20 lub 18 m, więc linia będzie docelowo jak najbardziej potrzebna.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ile razy jeździłem 188 do pętli to nigdy nie widziałem więcej niż 2-3 osoby w autobusie do tego ta nieszczęsna pętla na przeciw sklepu z alko ... Młodzież z okolic wieczorami miała niezłą zabawę na pętli a niskopodłogowe autobusy w trakcie postojów bywały rozbierane. Toi toi też kilka razy był przewracany na pętli tak by uniemożliwić przejazd autobusom