a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.sprokett pisze:Zasadniczy problem, bo skad wezmiesz na to wozy? (skoro jak ktos wspominal 508 ma zostac bez zmian).Wolfchen pisze:A co za problem, żeby linie (które tu nazwałem E-4 i E-8, ale równie dobrze mogą to być 1xx, 2xx czy 5xx) jeździły cały tydzień?
No chyba, ze z odzysku po skasowanym 144 chachachachacha
Komunikacja na BiaĹoĹÄce po otwarciu mostu PĂłĹnocnego
Moderator: Wiliam
Przepraszam, ale nie zrozumiałem tej wypowiedzi - o co kaman w tym bełkocie?marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
no ja własnie też nie zrozumiałem o co chodziło wcześniej w kwestii odzyskania wozów do obsługi zmienionych numerów które z Ex stałyby sie 1xx czy 5xx, wiec zapytaj sie autora postu o co mu chodzi. Prosty przykład jeżeli zmienisz 144 na 302 to czy do obsługi zmienionej 302 potrzebujesz więcej wozów?MisiekK pisze:Przepraszam, ale nie zrozumiałem tej wypowiedzi - o co kaman w tym bełkocie?marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.
No ja zrozumiałem, że poza szczytem będą potrzebne te wozy. Wtedy E-4 i E-8 nie jeżdżą, a miałyby przez Most Północny. Ale poza szczytem to nie taki problem.
508 pewnie zostanie dla obsługi relacji Nowodwory - Modlińska i Modlińska - M Marymont, ale pewnie z mniejszą częstotliwością, więc brygad w szczycie pewnie trochę zostanie.
Jeśli chodzi o ogólną liczbę wzkm, to jw. - trochę powinno zostać.
508 pewnie zostanie dla obsługi relacji Nowodwory - Modlińska i Modlińska - M Marymont, ale pewnie z mniejszą częstotliwością, więc brygad w szczycie pewnie trochę zostanie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
ale to jest też to o czym Bastian pisał wcześniej, tzw. wróżenie z fusów, może będzie tak a może inaczej. Możemy teraz gdybać ale po co. Do obsługi modlinskiej będzie pewnie prędzej 511 niż 508 o czym było już pisane. A o tym zostawianiu 508 na modlińskiej to ja przecież wczoraj pisałem ( do czasu dociągniecia tramwaju na Tarchomin ). Zresztą co ZTM zrobi nie wiadomo.KwZ pisze:No ja zrozumiałem, że poza szczytem będą potrzebne te wozy. Wtedy E-4 i E-8 nie jeżdżą, a miałyby przez Most Północny. Ale poza szczytem to nie taki problem.
Jesli chcesz zamienic E na 1xx lub 5xx, to do tej operacji potrzebne sa Ci wozy w ds, bo E w ds nie kursuje.marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz
W zwiazku z tym pozwolilem sobie na maly zart, ze wozy znajda sie po zamianie 144 w 302 (ktore w ds kursowac nie bedzie) Rozjasnilem?
PS. Ja takze nie wierze, ze 508 zostanie na Modlinskiej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A po co Ci aż gruntowna przebudowa Kieleckiej? Dwa swingi się zmieszczą, pasażerowie naprawdę nie muszą tam wsiadać do tramwaju na postoju. Nie spodziewam się, by wielu ludzi jeździło na Tarchomin ze Służewca przez Wołoską po oddaniu SKM na lotnisko.Adam G. pisze:Ale chyba po gruntownej przebudowieMisiekK pisze:Kielecka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
A co będzie relacja SKM-ki: Legionowo - Lotnisko Chopina?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wg ostatnio podawanych przez ZTM informacji, niestety tak. A ponadto KMy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ostatecznie poszły do tematu "Koncepcje przedłużenia I linii metra" na MiK-u.Glonojad pisze:A co z postami na temat odgrzewanego kotleta pn. "Metro na Tarchomin za 30 lat jest lepsze niż tramwaj w przyszłym roku"?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Podawać to sobie mogą, ale nie bardzo w relację Wschodnia-Legionowo wierzę. Nikt na Wschodniej nie ułoży 8 razy na godzinę przebiegów z/na peronu 5 do Michałowa. No chyba że PKP IC całkiem się zlikwiduje i przebiegów dla nich układać nie będzie trzeba.Glonojad pisze:Wg ostatnio podawanych przez ZTM informacji, niestety tak. A ponadto KMy.
A może oni przez Centralną chcą jeździć?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
KMami to by jeszcze trochę sensu miało, ale SKMką?
To zaczyna wyglądać ostatnio całkiem realnie... (Gacek mnie zaraz zje)MichalJ pisze:No chyba że PKP IC całkiem się zlikwiduje
Część pociągów może jechać przez Gdański.MichalJ pisze:A może oni przez Centralną chcą jeździć?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- tarantula01
- Kontakt:
Ile teraz jedzie sie z Gdanskiego na Wole (PKP)?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl