Komunikacja na Białołęce po otwarciu mostu Północnego

Moderator: Wiliam

marko80

Post autor: marko80 » 02 lut 2011, 15:46

sprokett pisze:
Wolfchen pisze:A co za problem, żeby linie (które tu nazwałem E-4 i E-8, ale równie dobrze mogą to być 1xx, 2xx czy 5xx) jeździły cały tydzień?
Zasadniczy problem, bo skad wezmiesz na to wozy? (skoro jak ktos wspominal 508 ma zostac bez zmian).
No chyba, ze z odzysku po skasowanym 144 chachachachacha ;)
a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 lut 2011, 16:03

marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.
Przepraszam, ale nie zrozumiałem tej wypowiedzi - o co kaman w tym bełkocie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

marko80

Post autor: marko80 » 02 lut 2011, 16:06

MisiekK pisze:
marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz, przecież jeżeli linie zmienią numeracja z E-4 i E-8 na 1xx czy 5xx, to od zmiany numerka nagle będziesz potrzebował więcej wozów, nie rozumiem tego, przeciez te same wozy które jezdziły na E moga jezdzic na 1xx czy 5xx, skoro E nie będzie, a fakt kursowania przez cały dzień a nie tylko w godzinach szczytu nie spowoduje że do ich obsługi potrzeba będzie więcej wozów.
Przepraszam, ale nie zrozumiałem tej wypowiedzi - o co kaman w tym bełkocie?
no ja własnie też nie zrozumiałem o co chodziło wcześniej w kwestii odzyskania wozów do obsługi zmienionych numerów które z Ex stałyby sie 1xx czy 5xx, wiec zapytaj sie autora postu o co mu chodzi. Prosty przykład jeżeli zmienisz 144 na 302 to czy do obsługi zmienionej 302 potrzebujesz więcej wozów?

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 02 lut 2011, 18:03

No ja zrozumiałem, że poza szczytem będą potrzebne te wozy. Wtedy E-4 i E-8 nie jeżdżą, a miałyby przez Most Północny. Ale poza szczytem to nie taki problem.
508 pewnie zostanie dla obsługi relacji Nowodwory - Modlińska i Modlińska - M Marymont, ale pewnie z mniejszą częstotliwością, więc brygad w szczycie pewnie trochę zostanie.

Jeśli chodzi o ogólną liczbę wzkm, to jw. - trochę powinno zostać.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

marko80

Post autor: marko80 » 02 lut 2011, 18:15

KwZ pisze:No ja zrozumiałem, że poza szczytem będą potrzebne te wozy. Wtedy E-4 i E-8 nie jeżdżą, a miałyby przez Most Północny. Ale poza szczytem to nie taki problem.
508 pewnie zostanie dla obsługi relacji Nowodwory - Modlińska i Modlińska - M Marymont, ale pewnie z mniejszą częstotliwością, więc brygad w szczycie pewnie trochę zostanie.

Jeśli chodzi o ogólną liczbę wzkm, to jw. - trochę powinno zostać.
ale to jest też to o czym Bastian pisał wcześniej, tzw. wróżenie z fusów, może będzie tak a może inaczej. Możemy teraz gdybać ale po co. Do obsługi modlinskiej będzie pewnie prędzej 511 niż 508 o czym było już pisane. A o tym zostawianiu 508 na modlińskiej to ja przecież wczoraj pisałem ( do czasu dociągniecia tramwaju na Tarchomin ). Zresztą co ZTM zrobi nie wiadomo.

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 02 lut 2011, 21:36

marko80 pisze:a o jakim odzyskiwaniu Ty wozów piszesz
Jesli chcesz zamienic E na 1xx lub 5xx, to do tej operacji potrzebne sa Ci wozy w ds, bo E w ds nie kursuje.
W zwiazku z tym pozwolilem sobie na maly zart, ze wozy znajda sie po zamianie 144 w 302 (ktore w ds kursowac nie bedzie) Rozjasnilem?
PS. Ja takze nie wierze, ze 508 zostanie na Modlinskiej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lut 2011, 23:25

Adam G. pisze:
MisiekK pisze:Kielecka.
Ale chyba po gruntownej przebudowie :lol:
A po co Ci aż gruntowna przebudowa Kieleckiej? Dwa swingi się zmieszczą, pasażerowie naprawdę nie muszą tam wsiadać do tramwaju na postoju. Nie spodziewam się, by wielu ludzi jeździło na Tarchomin ze Służewca przez Wołoską po oddaniu SKM na lotnisko.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 03 lut 2011, 0:24

A co będzie relacja SKM-ki: Legionowo - Lotnisko Chopina?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 lut 2011, 0:26

Wg ostatnio podawanych przez ZTM informacji, niestety tak. A ponadto KMy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 lut 2011, 8:30

Glonojad pisze:A co z postami na temat odgrzewanego kotleta pn. "Metro na Tarchomin za 30 lat jest lepsze niż tramwaj w przyszłym roku"?
Ostatecznie poszły do tematu "Koncepcje przedłużenia I linii metra" na MiK-u.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 03 lut 2011, 9:38

Glonojad pisze:Wg ostatnio podawanych przez ZTM informacji, niestety tak. A ponadto KMy.
Podawać to sobie mogą, ale nie bardzo w relację Wschodnia-Legionowo wierzę. Nikt na Wschodniej nie ułoży 8 razy na godzinę przebiegów z/na peronu 5 do Michałowa. No chyba że PKP IC całkiem się zlikwiduje i przebiegów dla nich układać nie będzie trzeba. :)

A może oni przez Centralną chcą jeździć?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 lut 2011, 10:44

KMami to by jeszcze trochę sensu miało, ale SKMką?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 lut 2011, 10:53

MichalJ pisze:No chyba że PKP IC całkiem się zlikwiduje
To zaczyna wyglądać ostatnio całkiem realnie... (Gacek mnie zaraz zje)
MichalJ pisze:A może oni przez Centralną chcą jeździć?
Część pociągów może jechać przez Gdański.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 03 lut 2011, 11:13

Przez Koło to można uświerknąć, zanim się dojedzie. Bez remontu tej linii pchanie tam pociągów nie ma sensu. A i potem jest wątpliwe - pociąg ze Służewca na Koło nie ma przesiadki na średnicę. To już raczej dać na ten Gdański coś z Włoch albo nie wiem.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 04 lut 2011, 0:21

Ile teraz jedzie sie z Gdanskiego na Wole (PKP)?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

ODPOWIEDZ