pawcio pisze:
1. Odważysz się wytypować komu tego dobrodziejstwa nie dawać?
Myślę, że wystarczy zrobić badania zapełnienia i wybrać te linie, które są narażone na największe tłumy. Pojedynczych linii z tego zestawu bym nie wybrał, ale połowę z niego spokojnie można by odjąć.
pawcio pisze:N88 bez N38 generuje ryzyko przepełnienia bo nie wszyscy złapią że trzeba iść na tramwaj.
Rzeczywiście, jest to spore ryzyko. Myślę jednak, że można promować wszędzie tramwaj jako dobrodziejstwo jeżdżące często do późna w nocy. A N88 zbytnio nie reklamować. Wiedzieć będą o nim zatem ci najbardziej zainteresowani - z Raszyna i Janek. Wtedy N88 będzie czymś na kształt 521 - niby jeździ rzadko, ale mimo wszystko dużo ludzi na niego nie czeka, bo woli iść na częsty tramwaj. Natomiast ktoś tu dał dobrą propozycję, żeby do tej 2:30 linia N88 ruszała po prostu z Okęcia. A po 2:30 kursy wydłużone do centrum.
Zresztą nocą myślę, że ludzie po prostu patrzą co jedzie. Oglądają się na autobusy i tramwaje. I jak zobaczą, że co chwilę przejeżdża jakiś tramwaj (bo raczej tu mówimy o jakiejś porządnej częstotliwości), to wątpliwe jest, żeby oglądali się na autobusy. Chyba, że będą czekać na tramwaj, a przypadkiem pojawi się autobus. Ale to nie będą duże tabuny ludzi.