Jeśli chodzi Ci o przesiadkę przy placu Unii z 19, to taką samą będziesz miał z wykorzystaniem 10.TGM pisze:Czyli jak zlikwidują 19 to jedyne rozwiązanie żeby się dostać z ciągu JP II w Sobieskiego to wysiąść przy centralnym, dymać po schodach i czekać pół godziny na 501?
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Raczej Politechnikę. Przystanki autobusowe na „Pl. Unii” <-- cudzysłów użyty celowo zlokalizowane są dokładnie pomiędzy tramwajowymi.Glonojad pisze:Jeśli chodzi Ci o przesiadkę przy placu Unii z 19, to taką samą będziesz miał z wykorzystaniem 10.TGM pisze:Czyli jak zlikwidują 19 to jedyne rozwiązanie żeby się dostać z ciągu JP II w Sobieskiego to wysiąść przy centralnym, dymać po schodach i czekać pół godziny na 501?
A 10 nie ratuje bo zaraz skręca. Na Mirów, Muranów dostać się tym nie sposób.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To się przesiądzie na jedną z dwóch częstych linii (11/33 i 17). Na Muranów można dojechać Andersa.
Itd. itp.
Itd. itp.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ejże, jak to? Z częstej 10 przesiadasz się w częstą 17 czy 33 vel 11 i już jesteś w domu. Sytuacja wbrew pozorom bardzo dobra, bo wszystko załatwiasz na jednym peronie. Oczywiście tylko dzięki temu, że zachowany zostanie skręt Nowowiejska-al. Niepodległosci, bo bez tego byłoby trzeba wysiąśc, odstać na jednych światłach, odstać na drugich i wsiąść w tramwaj, który musiałby pewno odstać na trzecich. A to i tak nie było jeszcze najgorsze - bo gdyby tam przystanek, na którym wysiadasz byłby za skrzyżowaniem - byłyby jeszcze czwarte światła.TGM pisze:A 10 nie ratuje bo zaraz skręca. Na Mirów, Muranów dostać się tym nie sposób.
Popatrz, jaka franca!
-
Domino2001
Wracając do pl. Zbawiciela, żeby takie rondo tramowe mogło powstać, to czy nie dałoby się zrobić małej rewolucji? W końcu Marszałkowska pełni tylko rolę lokalną, więc nie widzę przeszkód, aby z tych dwóch pasów zrobić po jednym w każdym kierunku a sam plac zwęzić o jeden pas i wtedy można uzyskać większy promień dla tramwajów. I tak, z tego co zauważyłem, że większość samochodów jeździ Waryńskiego, bo dłużej dla nich pali się zielone światło na pl. Konstytucji.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może oczywiście powstać, ale właśnie skończył się remont północnej głowicy rozjazdowej - koszty stracone.
Żeby takie rondo mogło powstać, to trzeba:
- pół roku na uzyskanie koncepcji z organizacją ruchu,
- ok. 9 m-cy na uzyskanie decyzji środowiskowej,
- pół roku na projekt budowlany,
- 3-4 mcy na pozwolenie na budowę (nie jestem pewien, czy można zgłoszeniem)
- koło trzech miesięcy na prace budowlane.
Żeby takie rondo mogło powstać, to trzeba:
- pół roku na uzyskanie koncepcji z organizacją ruchu,
- ok. 9 m-cy na uzyskanie decyzji środowiskowej,
- pół roku na projekt budowlany,
- 3-4 mcy na pozwolenie na budowę (nie jestem pewien, czy można zgłoszeniem)
- koło trzech miesięcy na prace budowlane.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powrót 20 jest mało realny w 2009 roku.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jesienią. Oczywiście tylko na pn. od Twardowskiej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Po 20 września.Bastian pisze:Jesienią.
Pętla AWF nie jest z gumy, więc częstotliwość pojawiania się tramwajów na odcinku M Marymont - AWF też się zmniejszy.Bastian pisze:Oczywiście tylko na pn. od Twardowskiej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jak sobie wyobrazasz podzial 5 na dwie linie?