Wypadki i awarie - 2011
Moderator: vernalisadonis
- Bastian
- Sułtan Maroka
A 214.Pawel_ pisze:'Michaś', chyba na 527, spotkał się z osobówką przy Dw. Wileńskim. Obcy konkretnie rozwalony, a MAN z prawej strony. Wina obcego.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... bieta.html
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A016 5/178 o 14:12 zrobiłem 15-minutowe zatrzymanie na Grzybowskiej. Na wysokości wysepki na przejściu dla pieszych przy Orlenie stanął dostawczak, nie zmieściłem się. Panowie policja mnie wycofali a miszczu z dostawczaka dostał taaaaki mandat.
i baaardzo dobrze - szkoda ze takim nie można odebrać prawka od rekiSzeregowy_Równoległy pisze:A016 5/178 o 14:12 zrobiłem 15-minutowe zatrzymanie na Grzybowskiej. Na wysokości wysepki na przejściu dla pieszych przy Orlenie stanął dostawczak, nie zmieściłem się. Panowie policja mnie wycofali a miszczu z dostawczaka dostał taaaaki mandat.
Dzisiaj ciąg Radiowa – Dywizjonu 303 – Obozowa miał szczęśliwy dzień.
Przed piętnastą skład 1190+1191 dosyć konkretnie przemodelował twarz czerwonemu focusowi na bemowskich blachach (Radiowa/Szadkowskiego, kierunek Wola).
Wizyty u lakiernika zaś będzie potrzebował pan hyundai (tablice EP), któremu o 15.12 na Obozowej/Majakowskiego (kierunek Bemowo) – deus ex machina – delikatnie przypomniał się o sobie 2044+2045
Przed piętnastą skład 1190+1191 dosyć konkretnie przemodelował twarz czerwonemu focusowi na bemowskich blachach (Radiowa/Szadkowskiego, kierunek Wola).
Wizyty u lakiernika zaś będzie potrzebował pan hyundai (tablice EP), któremu o 15.12 na Obozowej/Majakowskiego (kierunek Bemowo) – deus ex machina – delikatnie przypomniał się o sobie 2044+2045
Przepraszał? Prosił o pouczenie?Nxo pisze:i baaardzo dobrze - szkoda ze takim nie można odebrać prawka od rekiSzeregowy_Równoległy pisze:A016 5/178 o 14:12 zrobiłem 15-minutowe zatrzymanie na Grzybowskiej. Na wysokości wysepki na przejściu dla pieszych przy Orlenie stanął dostawczak, nie zmieściłem się. Panowie policja mnie wycofali a miszczu z dostawczaka dostał taaaaki mandat.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Gdyby na pytanie "Czy mam wołać policję" pan z dostawczaka nie odpowiedział "A chuj mi oni mogą", to pewnie bym sobie odpuścił i cofnął we własnym zakresie, w końcu na zmianę jechałem Prosić za bardzo nie mógł, Pan Policjant wyszedł z Orlenu z kawą w ręku, wsiadł do radiowozu i przejechał te 50 metrów. I był Bardzo Zły, że mu ktoś w kawie przeszkadza 500 pan kierowca dostał. 200 za parkowanie + 300 za spowodowanie zagrożenia.Pawel_ pisze:Przepraszał? Prosił o pouczenie?Nxo pisze: i baaardzo dobrze - szkoda ze takim nie można odebrać prawka od reki
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Całkowite zasłonięcie przejścia dla pieszych, co zmuszało pieszych do wyjścia na jezdnię w celu sprawdzenia czy coś jedzie. Poza tym swoim parkowaniem doprowadził do sytuacji, w której inni kierujący musieli zjeżdżać na pas ruchu przeznaczony do jazdy w przeciwnym kierunku i omijać wysepkę z lewej strony. A generalnie "spowodowanie zagrożenia" to naprawdę piękny punkt w taryfikatorze, bo prawie każdemu kierującemu można taki mandat dorzucić do większości popularnych wykroczeń, w ramach premii. Za spowodowanie zagrożenia punktów nie ma, są tylko karne złotówki.levar pisze:Bartek, nie bronię oczywiście buraka z dostawczaka, ale to "zagrożenie" to chyba przesada... No chyba że kawa pana policjanta została zagrożona .
Targowa/Kłopotowskiego uszkodzone wygrodzenie TW przez pojazd obcy.
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 21:02 ]
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 21:13 ]
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 21:02 ]
To wiele wyjaśnia!Szeregowy_Równoległy pisze:Całkowite zasłonięcie przejścia dla pieszych, co zmuszało pieszych do wyjścia na jezdnię w celu sprawdzenia czy coś jedzie. Poza tym swoim parkowaniem doprowadził do sytuacji, w której inni kierujący musieli zjeżdżać na pas ruchu przeznaczony do jazdy w przeciwnym kierunku i omijać wysepkę z lewej strony.
To prawda, mi kiedyś wywiadowcy chcieli dorzucić "spowodowanie zagrożenia" do przejazdu na czerwonym świetle, ale odpuścili, może dlatego że po przeszukaniu mojej osoby i wnętrza mojego samochodu byłem "czysty" .Szeregowy_Równoległy pisze:A generalnie "spowodowanie zagrożenia" to naprawdę piękny punkt w taryfikatorze, bo prawie każdemu kierującemu można taki mandat dorzucić do większości popularnych wykroczeń, w ramach premii.
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 21:13 ]
Tak, holownik właśnie jedzie.MALIN pisze:5673 2/710 - Na przystanku "Piasta" Piaseczno, stał nie mogąc odpalić silnika. Czeka prawdopodobnie na Holownik.