No cóż, szkoda.ashir pisze:Skoro jest to niskopodłogowe, to nie pozostaje raczej nikt inny niż Mobilis swoimi SU12, zresztą pewnie tymi nowymi. MZA w życiu by się nie zgodził pojechać niskopodłogowcami do Pociechy (tak wiem, takie przypadki już się zdarzyły, ale tylko incydentalnie).sprinter pisze:Kto obsłuży 800 w niedzielę?
Dodatki "nocują ce" na mieście w międzyszczycie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Z tego co pamiętam, jak przeklepywałem maximum, to na 212 Stalowa może wypuszczać wozy 10-metrowe.ashir pisze:Dziś znów jeździ osiołek na 212, więc nie wiem jak to jest z obsługą tej linii w końcu?Zmieniając temat to 8 września 2013 roku linia 800 zostanie wydłużone do Pociechy i linia ma być obsługiwana przez wyłącznie wozy niskopodłogowe. Ciekawe, ciekawe, bo przez tyle lat starano się, aby jeździła tam wysoka podłoga (Ikarusy, rzadziej Jelcze).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Aha, bo według wykazów muszą być wozy 12-metrowe. A Stalowa nie może się zdecydować, na brygadę 1 wysyła codziennie to samo Mastero, natomiast na 3 i 4 w poniedziałek były midiki, we wtorek już solówki, a w środę ponownie midiki. Za to na innych liniach jest zdecydowanie spokojniej, jak ma być wóz 10-metrowy to zazwyczaj jest to osiołek lub SM10.
Czy 21 brygad małopojemnych w DP (zakładając 212) dla tego zakładu nie jest przesadą? 
R-13 Ikarus/Jelcz.Domas pisze:Kto obsłuży 800 w niedzielę?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Patrzę na to, co zostało wysłane do operatora.ashir pisze:o te brygady będą jednak wysokie, a rozkład tradycyjnie oszukuje?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Matrix2441
No tak, ale jeśli masz podgląd do materiałów, w których te brygady są oznaczone jako wysokie (litera "S") to znaczy, że nie bez powodu to dostała Stalowa i jest to jedyna taka sytuacja, że ZTM zakładowi zdecydowanie zaleca wysłanie wysokich pojazdów, gdyż droga między Palmirami, a Pociechą średnio się nadaje, żeby po niej jeździły niskopodłogowce, incydentalne przypadki (podobno przez tyle lat to były 2 takie przypadki) oczywiście się już zdarzały, jednak szybko wtedy dochodziło po podmian na wysokopodłogowe pojazdy. Część Jelczy Mastero, jak i SU12 oczywiście posiada ViaBoxy, ale skoro te brygady są wysokie to raczej zajezdnia nie pokusi się na ich wysłanie.