Jak kształtować układ komunikacyjny?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Jeżeli są to przesiadki na szynę, to system ten ma szansę na zmniejszenie korków (mniej autobusów w ścisłym centrum miasta). Zwiększenia wymagałaby oczywiście pula brygad TW.
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Tm pisze:Bez przesady, na dwie linie co 5 minut to nijak brygad nie starczy
Nic byś oprócz czasu przejazdu w plecy Ostrobramskiej, która nie ma prawa stracić z tytułu trama na Grochowskiej silnego połączenia z Centrum, nie dał?Tm pisze:silną, zwykłą linię z Płowieckiej (może być skądś dalej jeśli nie szkodziłoby to innym liniom) i drugą linię z Witolina.
Układ dwuliniowy, opierający się w części na Witolinie jest nie do zaakceptowania także dlatego, że podtrzymuje rozjazd linii witolińskich na głównych węzłach przesiadkowych oraz z powodu niemożności obsługi Ostrobramskiej od ZO na zachód autobusami krańcującymi na Łukowskiej (Jubilerska, przez którą żaden wóz nie przejedzie).
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 19:58 ]
Jakie są na trasie Płowiecka - Gocławek przystanki pośrednie?Bastian pisze:Dzieli![]()
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Ten węzeł przesiadkowy to ledwo jedna Zamieniecka, a przy przyzwoitej częstotliwości rozbicie linii na dwa przystanki nikomu nie będzie przeszkadzać.emdegger pisze:Układ dwuliniowy, opierający się w części na Witolinie jest nie do zaakceptowania także dlatego, że podtrzymuje rozjazd linii witolińskich na głównych węzłach przesiadkowych
Na ten Gocławek trzeba jeszcze z Płowieckiej czymś dojechać i sie przesiąśćemdegger pisze:Jakie są na trasie Płowiecka - Gocławek przystanki pośrednie?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Kurde, ja patelnię miałem na myśli, i mimo że 405 pełni ograniczoną rolę w obsłudze Witolina (tak rolą 158 nie jest obsługa Ostrej i żadnym substytutem wobec pięćsetek nie jest), to taki rozjazd jest zły zawsze. A tego (rozjazdu w analizowanym przypadku) akurat można uniknąć.Tm pisze:Ten węzeł przesiadkowy to ledwo jedna Zamieniecka
Serdeńko, a cóż to za istotna dla czasu przejazdu różnica, czy podjadą autobusem do trampętli Płowiecka, czy do pętli Gocławek, która jest następnym przystankiem?Tm pisze:Na ten Gocławek trzeba jeszcze z Płowieckiej czymś dojechać i sie przesiąść
Najlepiej bezpośrednią linią czarną (rety, tyle ograniczania podaży na Bielanach i TK, już nigdy nie będzie lepszej okazji, by jedną z istniejących linii/istniejące brygady na TK przerzucić na TŁ
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Gdzie Rzym, gdzie Krym? Przecież nic o patelni nie pisałem.emdegger pisze:Kurde, ja patelnię miałem na myśli, i mimo że 405 pełni ograniczoną rolę w obsłudze Witolina (tak rolą 158 nie jest obsługa Ostrej i żadnym substytutem wobec pięćsetek nie jest), to taki rozjazd jest zły zawsze. A tego (rozjazdu w analizowanym przypadku) akurat można uniknąć.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
Ty nie, ale ja ją właśnie miałem na myśli, Ty zaś odczytałeś moją wypowiedź jako odnoszącą się do Zamienieckiej, która żadnym węzłem przesiadkowym nie jest.
I jeszcze jedno: dobre częstotliwości a różne przystanki w ramach tego samego zespołu to wciąż dobre częstoliwości, ale de facto żaden podażowy zysk. Mnie osobiście raczej przeszkadza.
I jeszcze jedno: dobre częstotliwości a różne przystanki w ramach tego samego zespołu to wciąż dobre częstoliwości, ale de facto żaden podażowy zysk. Mnie osobiście raczej przeszkadza.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile masz kursów z Rembertowa do Płowieckiej, a ile do Gocławka? A z Marysina? A z Wesołej? A ze Starej Miłosny? A z Międzylesia?emdegger pisze:cóż to za istotna dla czasu przejazdu różnica, czy podjadą autobusem do trampętli Płowiecka, czy do pętli Gocławek, która jest następnym przystankiem?![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Hm... tyle samo (w logice jest to relacja zwrotna)Bastian pisze:Ile masz kursów (...) do Płowieckiej, a ile do Gocławka?
Za to o ile więcej mogłoby być kursów dowozowych do SKM na terenie Rembertowa i Wawra, niż do pętli przy Płowieckiej z tramwajami będącymi dublem kolei
I jeszcze jedno: w relacjach na Zapłowiecze - Praga (Północ oraz jej byłe dzielnice) rola tramwaju na Grochowskiej docelowo w świetle planowanej rozbudowy nowych tras po prawej stronie Warszawy powinna być ograniczana. Dookoła i z przesiadką to nie jest dobra oferta przewozowa. W przyszłości można będzie tak jak teraz wozić tylko Międzylesie. Wesołej, Marysina i zwłaszcza Rembertowa już nie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To powiadasz, że 408, 520, 502 itp. dowożą do Gocławka?emdegger pisze:Hm... tyle samo (w logice jest to relacja zwrotna)Bastian pisze:Ile masz kursów (...) do Płowieckiej, a ile do Gocławka?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow