BP, NMSP
Zmiana taryfy - 2008
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
BP, NMSP
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Chyba wypadało by to nagłośnić jakoś. Bo to nie jest sprawa kilku groszy. Miał być bilet i system aglomeracyjny a robi sie stricte miejski finansowany przez podmiejskich.Frencher pisze:Tylko nurtuje mnie jednojakim prawem ZTM śmie publicznie mówić, że on buduje transport aglomeracyjny
Bo działania ZTM-u to obecnie tylko i wyłącznie są ukierunkowane na jego degradację.
Czy ktoś ma statystykę ile osób dojeżdża do warszawy podmiejskimi do warszawy? Taka przybliżona.
Może sikom by zrobił badania nt. komunikacji w gminach około warszawskich. Może dzięki temu było by publicznie widać ze koszty utrzymania komunikacji są znacznie zawyżone.

- Bastian
- Sułtan Maroka
A ktoś inny go buduje? Bo prywaciarze mogą co najwyżej budować transport w aglomeracji, nie aglomeracyjny.Frencher pisze:jakim prawem ZTM śmie publicznie mówić, że on buduje transport aglomeracyjny
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To uzupełnienie, ale nie zastępstwo dla jednorazówki. W tym czasie ledwo się można wyrobić np. z Piaseczna do Głoskowa, a nie za bardzo widzę różnicę między taką podróżą, a przejazdem z Bródna na os. Derby.geograf pisze:Hmmm... co powiesz na bilet 20-minutowy za 2 złote?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Taa... budowanie transport aglomeracyjnego nie tylko kosztem, ale i z zyskiem na okolicznych gminach i jej mieszkańcach. Ciekawe gdzie jeszcze na cywilizowanym świecie praktykuje się taki modelBastian pisze:A ktoś inny go buduje? Bo prywaciarze mogą co najwyżej budować transport w aglomeracji, nie aglomeracyjny.Frencher pisze:jakim prawem ZTM śmie publicznie mówić, że on buduje transport aglomeracyjny
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Witam
Czy nikt z Was nie zauważył, że wraz z podwyżkami będzie wprowadzony nowy
bilet elektroniczny systemu mifare? Niby nic, ale na tym bilecie ma być nasze zdjęcie i dane
osobowe. Tym razem nie my osobiście, ale ztm będzie je tam nadrukowywać, czy nie widzicie
w tym daleko posuniętej inwigilacji w to kto gdzie i kiedy przebywa?
Czy mam teraz przeskakiwać na bramkami w metrze, żeby nie można było ustalić gdzie
jeżdżę? Moim zdaniem jest to duuża sprawa. Teraźniejsze karty były bardzo dobre, samemu
się wpisywało swoje dane i tylko było wiadomo, że TA karta była danego dnia, tu, tu i tu, ale
nie było wiadomo kto to, a teraz?
bilet elektroniczny systemu mifare? Niby nic, ale na tym bilecie ma być nasze zdjęcie i dane
osobowe. Tym razem nie my osobiście, ale ztm będzie je tam nadrukowywać, czy nie widzicie
w tym daleko posuniętej inwigilacji w to kto gdzie i kiedy przebywa?
Czy mam teraz przeskakiwać na bramkami w metrze, żeby nie można było ustalić gdzie
jeżdżę? Moim zdaniem jest to duuża sprawa. Teraźniejsze karty były bardzo dobre, samemu
się wpisywało swoje dane i tylko było wiadomo, że TA karta była danego dnia, tu, tu i tu, ale
nie było wiadomo kto to, a teraz?
To jak kiedy jeździmy za darmo?
http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place ... position=1SE pisze: Bilety muszą być tanie!
Znani warszawiacy popierają akcję "Super Expressu"
Po tym, jak w poniedziałek na łamach "Super Expressu" wydrukowaliśmy wniosek do Rady Miasta o uchylenie uchwały podwyższającej ceny biletów, w naszej redakcji rozdzwoniły się telefony. Mieszkańcy stolicy popierają naszą akcję i chcą zasypać biuro rady tymi wnioskami. Za tańszymi biletami są również gwiazdy estrady, radia i telewizji.
Podwyżki, które mają obowiązywać od 2 czerwca, przerażają warszawiaków. Stołeczni radni uchwalili, że ceny biletów mają podskoczyć prawie o 20 proc. Okazuje się, że jazda zdezelowanymi autobusami i tramwajami to luksus, na który nie wszystkich będzie stać.
Ponownie drukujemy wniosek, który należy wypełnić i przysłać do naszej redakcji. Wszystkie dokumenty przekażemy do Biura Rady m.st. Warszawy.
Maryla Rodowicz (62 l.), piosenkarka:
- Superakcja! Nie powinno się podnosić cen za bilety. W Warszawie wszystko jest bardzo drogie. A drogie bilety, które trzeba przecież kupować co miesiąc, są olbrzymim obciążeniem dla domowych budżetów.
Krzysztof Tyniec (53 l.), aktor:
Najpierw komfort, potem podwyżki
- Podniesienie cen biletów to bardzo zły pomysł. Pasażerowie muszą najpierw podróżować w komfortowych warunkach. Dopiero wtedy można wprowadzać podwyżki.
Robert Leszczyński (41 l.), DJ, dziennikarz muzyczny:
Warszawska komunikacja jest fatalna
- Popieram was! Od zawsze jeżdżę komunikacją miejską i uważam, że jakość usług oferowanych w stolicy jest bardzo zła.
autor: MarK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A może trzeba było podwyżkę skalkulować tak, by nie była ona na "by nie było gorzej", ale na "aby było lepiej" - na przykład, na przetarg na 100 przegubowych ajencyjnych brygad - a potem, po pewnych przecież protestach, "z bólem serca" (nawet i prawdziwym) zejść do poziomu "by nie było gorzej"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szkoda, że jeszcze nie zadali takiej Rodowicz pytania kiedy ostatnio korzystała z komunikacji miejskiej
Żal czytać.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
jezeli masz karte miejska na wawe tylko to dokasowujesz bilet za 2zł na 20 min na ten przyklad lub za 2,80 na 40 min.pasażer pisze:Wytlumaczy mi ktoś, jak to będzie z opłatami po przekroczeniu 2 stref. Mając bilet z 1 strefy. wystarczy dopłata czy potrzebny jest nowy bilet.
a moze sie zdarzyc i tak ze jedziesz np z Okecia do Janek, nie masz karty miejskiej. wowczas kasujesz od razu za 2,80 i starcza.
PURA VIDA!