Osobiście kilka razy widziałem ponad 200 osób wsiadających do jednego pociągu.Szeregowy_Równoległy pisze:pociągi ze Służewca po południu pełne nie wyjeżdżają
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaczy proponujesz z linii lotniskowej zabrać pociągi zakupione z funduszy unijnych do jej obsługi? Odważneprzewoz pisze:Ano, tylko co to wtedy za komunikacja do Lotniska... Żadna. Może lepiej tu wsadzić po prostu krótsze 19We. Z Miłosnej też wystarczy. W ogóle na Lotniska ten sprzęt starczy zupełnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co innego zagospodarowywać nadwyżkę, a co innego planowo zakładać olewanie założeń projektu. Choć cholera wie, co sobie we wniosku o dofinansowanie wpisali.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
SKM wg. mnie posiada zbyt mało krótszych składów. Nie liczę 14WE, oczywiście. Raptem 4 sztuki, z czego ostatnio tylko 3 w ruchu. I powstaje dylemat: czy je złączyć, żeby S1 miało więcej miejsca w pociągach wypełnionych po sufit? Czy rozłączyć i posłać na mniej "wymagające" obiegi?
Zamiast kolejnych 27WE/35WE przydałyby się 22WE/31WE... lub też 19WE.
Zamiast kolejnych 27WE/35WE przydałyby się 22WE/31WE... lub też 19WE.
Z SKMki w Legionowie NIGDY nie zacznie korzystać więcej osób jak Legionowo chociaż w części nie zamieni 7setek na porządną dowozówke... Pociągi z Legionowa cieszą się popularnością jedynie rano, kiedy można spokojnie na tą stacje dojechać... potem jeżdżą nią ludzie którym jest bliżej na stacje niż iść na 731... SKM na lotnisko Legionowu potrzebna jest jak trzecia dziura w nosie.
Po pierwsze: pics or didn't happenmarcin89 pisze:Ostatnio w piątek widziałem 2*19we na wschodniej. Odjeżdżał do Otwocka po 18 i był wypełniony po sam sufit, ale powietrzemLudzi stojących jak na lekarstwo
Sorry
Po drugie: skoro niektórzy ludzie stali, to reszta musiała siedzieć, prawda?
Po trzecie: 2*19WE zawsze obsługuje szczyt w kierunku Pruszkowa. Tym się przejedź. Jeśli dasz radę wsiąść...
Po czwarte: porównawczo jeszcze dorzuć fotkę z S2 w kierunku wschodnim z tej samej pory... Aj, chwila, nie zdążysz, ponieważ:
Po piąte: jutro początek roku szkolnego i wszystko się zmienia.
Może przedstawię coś ze swojej perspektywy:
Normalny dzień. Czyli nie w wakacje, jeżdżą wszyscy, włącznie ze studentami.
Stacja Świder, czyli pierwsza po początkowej. Godzina 6:49. Podjeżdża sześcioczłonowy elfik. Co się dzieje w środku? W każdym członie wolne są po około 3 miejsca. Znaczy, zanim wsiądą ludzie ze Świdra. Po Józefowie nigdy nie ma na co liczyć. W Falenicy już miejsca do stania ze świecą szukać. A pociąg dopiero opuszcza drugą strefę!
Jakiś czas temu, w piątek bodaj dwa tygodnie temu jechałem również elfikiem, ale startującym o 7:16. Połączenie szczytowe? Nieszczególnie, ludzie zaczynający pracę o 8 rano nie wyrabiają się na czas. A jednak był strasznie obładowany!
Powinienem robić zdjęcia, gdy jeżdżę tego typu pociągami. I pewnie bym je czasami robił, ale nie daje rady nawet sięgnąć do kieszeni po komórkę...