SKM w Warszawie

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 01 wrz 2012, 20:40

Szeregowy_Równoległy pisze:pociągi ze Służewca po południu pełne nie wyjeżdżają
Osobiście kilka razy widziałem ponad 200 osób wsiadających do jednego pociągu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 01 wrz 2012, 20:49

200 osób to same siedzące. Nawet nie.
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 01 wrz 2012, 20:51

Ja widziałem sporo stojących zakołnierzykowanych jadących ze Służewca.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 01 wrz 2012, 21:22

W tygodniu rano i po południu pociągi jeżdżą na Służewiec mocno zapełnione. Ale to tylko kilka pociągów w ciągu dnia. W weekendy wszystkie pociągi świecą pustkami. W weekendy spokojnie można byłoby skrócić S2 do Warszawy Zachodniej pozostawiając jedynie S3.

przewoz

Post autor: przewoz » 01 wrz 2012, 21:27

Ano, tylko co to wtedy za komunikacja do Lotniska... Żadna. Może lepiej tu wsadzić po prostu krótsze 19We. Z Miłosnej też wystarczy. W ogóle na Lotniska ten sprzęt starczy zupełnie.

Awatar użytkownika
Vilén

Post autor: Vilén » 01 wrz 2012, 21:36

fik pisze:Osobiście kilka razy widziałem ponad 200 osób wsiadających do jednego pociągu.
I oni wszyscy jechali do miejscowości położonych na linii gdańskiej? Czy może powysiadali w centrum? Bo ja jak parę razy wracałem z Warszawy pociągami lotniskowymi, to zwykle były puste nawet przed Legionowem.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 01 wrz 2012, 21:37

Nie wiem, dalej niż Zachodni nie zdarzyło mi się chyba jechać.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 wrz 2012, 21:40

przewoz pisze:Ano, tylko co to wtedy za komunikacja do Lotniska... Żadna. Może lepiej tu wsadzić po prostu krótsze 19We. Z Miłosnej też wystarczy. W ogóle na Lotniska ten sprzęt starczy zupełnie.
Znaczy proponujesz z linii lotniskowej zabrać pociągi zakupione z funduszy unijnych do jej obsługi? Odważne :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

przewoz

Post autor: przewoz » 01 wrz 2012, 22:06

Jeździ tam łącznie z 8 obiegów. Na 3-4 spokojnie można wrzucić 19We. Z resztą już tam zaglądają okazjonalnie, zarówno z Legionowa (najczęściej), jak i z Miłosnej (raczej awaryjnie), a 27We jeżdżą sobie zarówno na S9 jak i S1...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 wrz 2012, 22:10

Co innego zagospodarowywać nadwyżkę, a co innego planowo zakładać olewanie założeń projektu. Choć cholera wie, co sobie we wniosku o dofinansowanie wpisali.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

VLnt7

Post autor: VLnt7 » 01 wrz 2012, 22:16

SKM wg. mnie posiada zbyt mało krótszych składów. Nie liczę 14WE, oczywiście. Raptem 4 sztuki, z czego ostatnio tylko 3 w ruchu. I powstaje dylemat: czy je złączyć, żeby S1 miało więcej miejsca w pociągach wypełnionych po sufit? Czy rozłączyć i posłać na mniej "wymagające" obiegi?
Zamiast kolejnych 27WE/35WE przydałyby się 22WE/31WE... lub też 19WE.

Awatar użytkownika
michalek^

Post autor: michalek^ » 01 wrz 2012, 23:11

Z SKMki w Legionowie NIGDY nie zacznie korzystać więcej osób jak Legionowo chociaż w części nie zamieni 7setek na porządną dowozówke... Pociągi z Legionowa cieszą się popularnością jedynie rano, kiedy można spokojnie na tą stacje dojechać... potem jeżdżą nią ludzie którym jest bliżej na stacje niż iść na 731... SKM na lotnisko Legionowu potrzebna jest jak trzecia dziura w nosie.

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 01 wrz 2012, 23:46

przewoz pisze:Ano, tylko co to wtedy za komunikacja do Lotniska... Żadna. Może lepiej tu wsadzić po prostu krótsze 19We. Z Miłosnej też wystarczy. W ogóle na Lotniska ten sprzęt starczy zupełnie.
Wystarczająca. Na tej trasie w weekend to i szynobusy mogą jeździć

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 02 wrz 2012, 0:14

VLnt7 pisze:I powstaje dylemat: czy je złączyć, żeby S1 miało więcej miejsca w pociągach wypełnionych po sufit?
Ostatnio w piątek widziałem 2*19we na wschodniej. Odjeżdżał do Otwocka po 18 i był wypełniony po sam sufit, ale powietrzem :P Ludzi stojących jak na lekarstwo ;) Sorry :)

VLnt7

Post autor: VLnt7 » 02 wrz 2012, 13:10

marcin89 pisze:Ostatnio w piątek widziałem 2*19we na wschodniej. Odjeżdżał do Otwocka po 18 i był wypełniony po sam sufit, ale powietrzem :P Ludzi stojących jak na lekarstwo ;) Sorry :)
Po pierwsze: pics or didn't happen
Po drugie: skoro niektórzy ludzie stali, to reszta musiała siedzieć, prawda?
Po trzecie: 2*19WE zawsze obsługuje szczyt w kierunku Pruszkowa. Tym się przejedź. Jeśli dasz radę wsiąść...
Po czwarte: porównawczo jeszcze dorzuć fotkę z S2 w kierunku wschodnim z tej samej pory... Aj, chwila, nie zdążysz, ponieważ:
Po piąte: jutro początek roku szkolnego i wszystko się zmienia.

Może przedstawię coś ze swojej perspektywy:
Normalny dzień. Czyli nie w wakacje, jeżdżą wszyscy, włącznie ze studentami.
Stacja Świder, czyli pierwsza po początkowej. Godzina 6:49. Podjeżdża sześcioczłonowy elfik. Co się dzieje w środku? W każdym członie wolne są po około 3 miejsca. Znaczy, zanim wsiądą ludzie ze Świdra. Po Józefowie nigdy nie ma na co liczyć. W Falenicy już miejsca do stania ze świecą szukać. A pociąg dopiero opuszcza drugą strefę!
Jakiś czas temu, w piątek bodaj dwa tygodnie temu jechałem również elfikiem, ale startującym o 7:16. Połączenie szczytowe? Nieszczególnie, ludzie zaczynający pracę o 8 rano nie wyrabiają się na czas. A jednak był strasznie obładowany!
Powinienem robić zdjęcia, gdy jeżdżę tego typu pociągami. I pewnie bym je czasami robił, ale nie daje rady nawet sięgnąć do kieszeni po komórkę...

ODPOWIEDZ