Za pobyt w szpitalu w czasie ważności biletu okresowego też zwrot się powinien należeć, prawda?R-9 Chełmska pisze:Skoro przez jeden dzień jeździ się bezpłatnie, to w ramach rekompensaty bilety okresowe powinny być ważne o dzień dłużej...
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I za święta wypadające w tygodniu też, w końcu jakość zapewnionej usługi też jest dużo gorsza, niż w zwykły dzień tygodnia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Prawo do bezpłatnych przejazdów nie jest równoznaczne z brakiem prawa do uiszczenia opłaty za przejazd.michael112 pisze:Czy dziś kasowniki powinny być nieaktywne? W niektórych pojazdach tak było (komunikat "PRACA ZAKOŃCZONA", ale w innych kasownik normalnie działał i osoba nie wiedząca o darmowych przejazdach mogła skasować bilet.
Wiesz co... tych kartek z informacją o darmowych przejazdach jest tyle, ze ja się już boję otworzyć lodówkę. A jeśli ktoś zapłaci za przejazd to jego sprawa, że nie czyta żadnych informacji, które mu się wpycha przed oczy.michael112 pisze:Czy dziś kasowniki powinny być nieaktywne? W niektórych pojazdach tak było (komunikat "PRACA ZAKOŃCZONA", ale w innych kasownik normalnie działał i osoba nie wiedząca o darmowych przejazdach mogła skasować bilet.
Ja też się zastanawiam po co wydawać kasę na kartkę na każdym słupku zamiast powiesić je w wozach i kategorycznie nakazać wyłączenie kasowników. Bo pewnie napisu "PRZEJAZD BEZPŁATNY" na kasowniku wyświetlić się nie da.reserved pisze:Wiesz co... tych kartek z informacją o darmowych przejazdach jest tyle, ze ja się już boję otworzyć lodówkę. A jeśli ktoś zapłaci za przejazd to jego sprawa, że nie czyta żadnych informacji, które mu się wpycha przed oczy.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Wydaje mi się, że taniej i bezpieczniej jest po prostu o wszystkim, zawsze, wszędzie informować, niż sadzać do biurka jeszcze więcej osób, które będą opracowywać strategię wieszania kartek w związku z każdą okazją...Paweł D. pisze:Ja też się zastanawiam po co wydawać kasę na kartkę na każdym słupku zamiast powiesić je w wozach i kategorycznie nakazać wyłączenie kasowników. Bo pewnie napisu "PRZEJAZD BEZPŁATNY" na kasowniku wyświetlić się nie da.
Dobrze, ale ktoś tą strategię "wszystkim, zawsze, wszędzie" musi przecież przygotować I pamiętaj, że "jeszcze się taki nie urodził..."hafilip84 pisze:Wydaje mi się, że taniej i bezpieczniej jest po prostu o wszystkim, zawsze, wszędzie informować, niż sadzać do biurka jeszcze więcej osób, które będą opracowywać strategię wieszania kartek w związku z każdą okazją...
Ten zapis przestał obowiązywać? Jakim sposobem?fik pisze:Trzeba płacić.TOMEK pisze:A jak to jest w pociągach KM dzisiaj
Zgodnie z tym zapisem, każde rozszerzenie przez ZTM/miasto grupy osób uprawnionych do bezpłatnego przejazdu przenosi się na KM i WKD na obszarze działania wspólnego biletu.4. Uprawnienia do ulg
Przy korzystaniu z oferty "Wspólny bilet" w pociągach KM i WKD są honorowane wszystkie uprawnienia do przejazdów ulgowych (ulga 50%) i bezpłatnych, zgodnie z zasadami obowiązującymi w lokalnym transporcie zbiorowym nadzorowanym przez ZTM.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=187&c=100&l=1MichalJ pisze:Zgodnie z tym zapisem, każde rozszerzenie przez ZTM/miasto grupy osób uprawnionych do bezpłatnego przejazdu przenosi się na KM i WKD na obszarze działania wspólnego biletu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Uchwała Rady Miasta nie rozszerzyła uprawnień do bezpłatnych przejazdów (w sensie zmiany uchwały o uprawnieniach do ulg i bezpłatnych przejazdów), lecz jedynie wprowadziła nieodpłatne przejazdy w dniu dzisiejszym (formalnie tylko dla uczestników dzisiejszej uroczystości). Tak, wiem, pasażera to nie obchodzi .
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories