Ciekaw jestem porównania czasu dojazdu spod Arkadii na pl. Inwalidów w porównaniu z obecną trasą. Przy okazji: jakich nowych przystanków? Mam wrażenie, że trasa prowadzi tylko w jedna stronę, choćby dlatego, że w drugą po prostu się nie da? Swoją drogą w stanowisku sprzed miesiąca radni wnioskowali o skierowanie 205 przez pl. Inwalidów - pl. Wilsona - Krasińskiego - Wisłostradę - Krajewskiego - Zajączka. Ja się już zgubiłem.Zmodernizowanie linii 205 uwzględniającej obsługę Żoliborza Oficerskiego przez skierowanie jej ulicami od CH Arkadia: Słomińskiego – Międzyparkowa - Krajewskiego – Gen. Zajączka – Mickiewicza – Al. Wojska Polskiego – Popiełuszki - Rondo Zgrupowania AK Radosław i przystanek końcowy przy CH Arkadia. Jednocześnie proponujemy dodanie nowych przystanków usytuowanych w Alejach Wojska Polskiego na wysokości ulicy Bitwy pod Rokitną (powrotny: ul. Kozietulskiego);
Przecież po to powstało 205Wprowadzenie linii autobusowej zastępującej nieczynną linię tramwajową.
Patrząc na plan miasta jestem w stanie się doszukać chyba ze dwóch - trzech ulic, gdzie zbiorkomu nie ma, a technicznie mógłby się zmieścić: Przasnyska, Potocka, powiedzmy Elbląska. Gdzie jeszcze dzielnica by chciała jeździć?Przygotowanie wprowadzenia linii mikrobusowej obsługującej placówki edukacyjne i ochrony zdrowia na terenie Dzielnic Żoliborz i Bielany.
Dla kogo?Utworzenie linii mikrobusowej na trasie: parking przy Cmentarzu Wojskowym – Elbląska – Włościańska – metro Marymont – Słowackiego – Krasińskiego – parking przy Cmentarzu Wojskowym.
Żenada. Na szczęście koordynator przewozów ma prostą metodę rozmawiania z radnymi: "to z której linii ściągamy te wozy?"