KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewnym poziomie absurdu po prostu nie ma już co dyskutować.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Wrócę na chwilę do sprawy pętli na Pl. Wilsona, sprawa jest rzeczywiście dość skomplikowana. Intencją władz dzielnicy jest usunięcie postoju busów sprzed głównego wejścia do parku Żeromskiego, motywowane jest chęcią stworzenia reprezentacyjnego miejsca, z takim podejściem jestem się w stanie zgodzić.
Od jednego z radnych dowiedziałem się, że pod adresem ZTM padła propozycja przeniesienia pętli na Krasińskiego w kierunku Wisłostrady i współpracy w zakresie budowy infrastruktury, podobno koszt dla ZTM był za wysoki i taki jest powód krańcowania 110 przy Włościańskiej.
Żoliborz i Bielany zamierzają naciskać na ZTM w celu przedłużenia 708 na Żoliborz (może wraz ze zgodą na likwidację 156 na odcinku bielańskim, efekt pojawienia się 112 na Żeromskiego). Gdzie krańcować ? "Czkawką" odbija się błąd projektowy pętli Włościańska (podobno za mała) - czyli tak jakby nie do końca przemyślano jej obciążenie. Proszę choć w części zrozumieć - ta pętla praktycznie nie służy tym obydwu dzielnicom jest (chyab w 90%) pktem przesiadkowym z metra za Wisłę.
Pzdr
Od jednego z radnych dowiedziałem się, że pod adresem ZTM padła propozycja przeniesienia pętli na Krasińskiego w kierunku Wisłostrady i współpracy w zakresie budowy infrastruktury, podobno koszt dla ZTM był za wysoki i taki jest powód krańcowania 110 przy Włościańskiej.
Żoliborz i Bielany zamierzają naciskać na ZTM w celu przedłużenia 708 na Żoliborz (może wraz ze zgodą na likwidację 156 na odcinku bielańskim, efekt pojawienia się 112 na Żeromskiego). Gdzie krańcować ? "Czkawką" odbija się błąd projektowy pętli Włościańska (podobno za mała) - czyli tak jakby nie do końca przemyślano jej obciążenie. Proszę choć w części zrozumieć - ta pętla praktycznie nie służy tym obydwu dzielnicom jest (chyab w 90%) pktem przesiadkowym z metra za Wisłę.
Pzdr
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To ja się nie zgadzam na odbudowę wiaduktu Andersa za pieniądze ogólnomiejskie. W końcu w 90% będzie służył mieszkańcom Żoliborza.
Co za beznadziejny sposób myślenia.
A główne wejście do parku Żeromskiego nie znajduje się wokół całego placu.
Co za beznadziejny sposób myślenia.
A główne wejście do parku Żeromskiego nie znajduje się wokół całego placu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Chcesz mnie podenerwowaćGlonojad pisze:To ja się nie zgadzam na odbudowę wiaduktu Andersa za pieniądze ogólnomiejskie. W końcu w 90% będzie służył mieszkańcom Żoliborza. .
Glonojad pisze: A główne wejście do parku Żeromskiego nie znajduje się wokół całego placu.
[ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 15:06 ]
Nie do końca mnie zrozumiałeś, istnieje pomysł by 708 wydłużyć do Wilsona albo po trasie 195 (wtedy wycofanie 156) albo dawnego 515, oczywiście bez pogarszania jego obecnej częstotliwości (wozokm nawet by może spadły).Piotrek pisze:Nie ma mowyKra pisze:Żoliborz i Bielany zamierzają naciskać na ZTM w celu przedłużenia 708 na Żoliborzbo w takim przypadku na pewno nie dadzą Arkuszowej żadnej dowozówki do metra (nie licze marnego 712)...
- MeWa
- Cukiereczek
no tak, ale nie było też argumentu, że autobusy stojące przeszkadzają mieszkańcom?Kra pisze:Intencją władz dzielnicy jest usunięcie postoju busów sprzed głównego wejścia do parku Żeromskiego, motywowane jest chęcią stworzenia reprezentacyjnego miejsca, z takim podejściem jestem się w stanie zgodzić.
no ale to chyba sytuacja czasowa - do wybudowania Mostu PółnocnegoKra pisze:"Czkawką" odbija się błąd projektowy pętli Włościańska (podobno za mała) - czyli tak jakby nie do końca przemyślano jej obciążenie.
Najpierw mogli pomyśleć o pętli zastępczej, a potem o robieniu miejsc reprezentacyjnych na tym podupadającym placu (zresztą nie wiem, co odsłonięcie parku dało - i tak nikt od strony wnętrza placu się nie dostanie do parku).Kra pisze:Wrócę na chwilę do sprawy pętli na Pl. Wilsona, sprawa jest rzeczywiście dość skomplikowana. Intencją władz dzielnicy jest usunięcie postoju busów sprzed głównego wejścia do parku Żeromskiego, motywowane jest chęcią stworzenia reprezentacyjnego miejsca, z takim podejściem jestem się w stanie zgodzić.
Od jednego z radnych dowiedziałem się, że pod adresem ZTM padła propozycja przeniesienia pętli na Krasińskiego w kierunku Wisłostrady i współpracy w zakresie budowy infrastruktury, podobno koszt dla ZTM był za wysoki
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
No cóż, jeżeli Żoliborz przewiduje niepowstanie mostu Krasińskiego, to mogą mieć takie pomysły, bo tylko wtedy coś takiego by się tam mogło zmieścićKra pisze:Od jednego z radnych dowiedziałem się, że pod adresem ZTM padła propozycja przeniesienia pętli na Krasińskiego w kierunku Wisłostrady
A Izabelin co na to?Kra pisze:Żoliborz i Bielany zamierzają naciskać na ZTM w celu przedłużenia 708 na Żoliborz
Większa by się nie zmieściła. Poza tym byłaby absolutnie nieuzasadniona po zbudowaniu mostu Północnego. Jej wielkość jest kompromisem między potrzebami obecnymi (na wcisk) i docelowymi za lat kilka (wyraźnie mniejsze).Kra pisze:"Czkawką" odbija się błąd projektowy pętli Włościańska (podobno za mała) - czyli tak jakby nie do końca przemyślano jej obciążenie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Bastian pisze:No cóż, jeżeli Żoliborz przewiduje niepowstanie mostu Krasińskiego, to mogą mieć takie pomysły, bo tylko wtedy coś takiego by się tam mogło zmieścić
Mogła być większa nie przesadzajmy, ale zgoda to jest kompromis na rzecz głównie terenów zza Wisłę i OK. No cóż rozumienie wcisku mamy inne, popatrz na pętle w Rzymie, to co jest u nas to luzikBastian pisze:Większa by się nie zmieściła. Poza tym byłaby absolutnie nieuzasadniona po zbudowaniu mostu Północnego. Jej wielkość jest kompromisem między potrzebami obecnymi (na wcisk) i docelowymi za lat kilka (wyraźnie mniejsze).
A co Izabelina to nie bardzo rozumiem problem, ZTM jakiś stworzy?