Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Chyba się wczoraj zaplątał jakiś "nie-KM-owy" tabor na bazę KM... Co ciekawe, tego samego EN75 widziałem na Stadlerze w Siedlcach jakiś miesiąc temu. Czyżby zawędrował do oddziału producenta na jakąś P3/P4, czy to ten niegdyś wykolejony egzemplarz, który wrócił ze Szwajcarii... W jakimś zakresie prowadzi też obsługę wszystkich jeżdżących u polskich przewoźników FLIRT-ów KM?
Tak, to mógł być ten sam. Te w mazowieckich barwach to ER75, więc jeśli EN75-001, słuszne są tylko barwy niebiesko-żółteMichał W. pisze:Ale w jakich barwach? Bo widziałem ostatnio w śląskich na WWO
BTW, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydaje mi się jakby jednemu z FLIRT-ów KM brakowało na czele numeru ER75-xxx, a ma tylko F-01 czy coś takiego...
Najpierw KMy zwlekały pół roku z ogłoszeniem przetargu, teraz zwlekają z jego rozstrzygnięciem. Czyli ciśnienia nia ma.abubu pisze:Właśnie, że nie mają. Kilka jest już odstawionych na wyjeżdżone kilometry. I z każdym tygodniem będzie coraz więcej. Możesz się niebawem spodziewać pojedynczych EZT.
Ile już jest odstawionych, ile ich będzie do końca roku (SIWZ mówi o ok. 15)? Nawet jeśli rozstrzygną przetarg w najbliższym tygodniu, to pierwsza jednostka wróci z naprawy w lutym 2013.
Interwencja pasażerów i konduktor "dowcipny" niczym Karol Strasburger:
Cały artykuł tutaj: http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201,12 ... dynki.htmlGazeta Wyborcza - Radom pisze:Koszmarna podróż do stolicy, pasażerowie jak sardynki
Katarzyna Ludwińska, 03.09.2012, aktualizacja: 03.09.2012 18:24
Radomianie dojeżdżający codziennie do pracy w Warszawie są wściekli. Koleje Mazowieckie zamieniły kilka piętrowych bombardierów na zwykłe osobowe składy. Kolej nas ignoruje - mówią. A w KM przepraszają i tłumaczą: konieczny był przegląd techniczny.
(...) - Od kilku dni większość pociągów to zwykłe składy. Bombardier jeździ tylko o godz. 16.10 z Dworca Zachodniego - mówi pani Anna. - Ale w piątek Koleje Mazowieckie podstawiły o tej porze bombardiera, który miał tylko dwa wagony. Ludzie jechali stłoczeni jak sardynki. Gdy zwróciliśmy uwagę konduktorowi, powiedział, że to wina Amber Gold. Nikogo ten dowcip nie rozbawił - słyszymy od pani Anny (...)
Chyba widziałem, jak go podstawiali, się zdziwiłem, że tylko dwa i myślałem, że tylko te dwa wagony gdzieś przemieszczają. Powiedziałem sobie "To nie możliwe, przecież dwuskład kibli więcej ludzi pomieści". No... zaskoczyli mnie Negatywnie.
^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
-
W d... się Radomianom poprzewracało. Wszyscy jeżdżą starymi kiblami i żyją, a oni 2-3 dni nie mogą wytrzymać bez Bombardiera. Niech zobaczą jak się jeździ na jednej starej jednostce do Skierniewic. Lepiej niech się cieszą że są wybrańcami losu bo na trasie do Skierniewic człowiek się cieszy jak podjedzie AKM. O piętrusach to możemy tylko marzyć.
- vernalisadonis
Człowiek bardzo szybko się do dobrego przyzwyczaja, ale bardzo trudno jest już mu się odzwyczaić.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Ja również nic nie będę mówił, że wracam smrodkiem full plastik pozbawionym światła (w tunelu).Nxo pisze:nie będę nic mówił ze AKM to u nas też rzadkość - ale latem to chyba i lepiej
Kiedy wynik przetargu na modernizację do hiperkibli? To jedyna nadzieja dla nas, skoro już drugi przewoźnik nas nienawidzi.