No właśnie też byłem w ciężkim szoku po tym co zobaczyłem w poniedziałkowy poranek....Łukasz pisze:Trochę rozumiem fikand(e)ra, generalnie żadnych korków by nie było, ale u nas zrobienie zygzaka na drodze już je powoduje.
Przecież każde zamknięcie, zwężenie każdej drogi to 3 dni armageddonu.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Mam pomysł na to, żeby zachęcić pasażerów z Z-9 do przesiadki w 79. Wystarczy na Z-9 puścić same deskorolki i przeguby zaczynające się od 81xx. Pierwszy dzień wytrzymają, a drugiego mając do wyboru kilkaset metrów spaceru między chłodnym tramwajem a BW1920 od razu będą maszerować, zamiast 25 minut gnić w piekarniku. Częśtotliwość Z-9 można będzie ściąć z powrotem do początkowej, potem zmniejszyć tabor do Grodzia i problemy znikną.
Już chyba dziś z korka mało co zostało.Łukasz pisze:Trochę rozumiem fikand(e)ra, generalnie żadnych korków by nie było, ale u nas zrobienie zygzaka na drodze już je powoduje.
Przecież każde zamknięcie, zwężenie każdej drogi to 3 dni armageddonu.
Ja mam jeszcze inny: skrócić go do SzczęśliwicGeorg pisze:Mam pomysł na to, żeby zachęcić pasażerów z Z-9 do przesiadki w 79. Wystarczy na Z-9 puścić same deskorolki i przeguby zaczynające się od 81xx. Pierwszy dzień wytrzymają, a drugiego mając do wyboru kilkaset metrów spaceru między chłodnym tramwajem a BW1920 od razu będą maszerować, zamiast 25 minut gnić w piekarniku. Częśtotliwość Z-9 można będzie ściąć z powrotem do początkowej, potem zmniejszyć tabor do Grodzia i problemy znikną.
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Mnożenie utrudnień to powiększanie problemów, a nie ich likwidowanie.Georg pisze:Mam pomysł na to, żeby zachęcić pasażerów z Z-9 do przesiadki w 79. Wystarczy na Z-9 puścić same deskorolki i przeguby zaczynające się od 81xx. Pierwszy dzień wytrzymają, a drugiego mając do wyboru kilkaset metrów spaceru między chłodnym tramwajem a BW1920 od razu będą maszerować, zamiast 25 minut gnić w piekarniku. Częśtotliwość Z-9 można będzie ściąć z powrotem do początkowej, potem zmniejszyć tabor do Grodzia i problemy znikną.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Co do Z-9, to ledwie zabieralne (a niektóre też niezbyt punktualne) były już kursy w sobotę wieczorem z Pl. Narutowicza i w niedzielę rano z okolic Bitwy Warszawskiej. W drugą stronę zapełnienie na wysokości PKP Rakowiec widziałem już mniejsze - wszystkie miejsca siedzące.person pisze:Jak się sprawuje 79? Ktoś jechał, obserwował?
Co do 79, na przystanku Hale Banacha w niedzielny poranek wsiadało zaledwie po parę osób, wysiadało już raczej około 20-25. Podejrzewam że w związku z tym, iż od strony P+R Al. Krakowska obie linie zaczynają praktycznie w tym samym miejscu, więc pasażerowie mają wybór - czego o przeciwnym kierunku nie można powiedzieć. Wrażenia z 79 miałem pozytywne - tramwaje kursowały przyjemnie często, szybko, bez opóźnień, zawracały na rozjeździe sprawnie, klima działała w sam raz.
Moim zdaniem powody, dla których wiele osób jednak woli się gnieść w Z-9 niż wybierać tramwaj są takie, że:
Rozwiązaniem moim zdaniem mogłaby być przesiadka z autobusu do tramwaju metodą "burta w burtę" (pod warunkiem zalania torów tak jak na Al. Solidarności czy Poniatowskim). Szkopuł chyba w tym, że rozjazd pewnie lepiej żeby tramwaje dwukierunkowe pokonywały na pusto (?). Jak myślicie, czy to technicznie byłoby "do ugryzienia"
Przesiadka jest możliwa na Halach Banacha - jest dołożony przystanek dla Z-9.Jacek Z. pisze:bezpośrednia przesiadka z autobusów na 79 nie istnieje lub nie jest zbyt wygodna, co zrozumiałem widząc jak jakaś rodzina z dzieckiem próbowała się wpakować do 79 na przystanku za rozjazdem oznaczonym jako techniczny.
A ludzie łażą po Grójeckiej bo stoi ten przeklęty, do niczego niepotrzebny słupek przystanku technicznego (poza obszarem na którym tramwaje się zatrzymują).
Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby po rozjeździe nakładkowym wozić pasażerów. Tylko jak oni mają tam dojść, skoro zaraz za pomnikiem jest już budowana zawrotka dla samochodów....Jacek Z. pisze:Szkopuł chyba w tym, że rozjazd pewnie lepiej żeby tramwaje dwukierunkowe pokonywały na pusto (?). Jak myślicie, czy to technicznie byłoby "do ugryzienia"
Po jakiego wała przesiadać się z Z-9 do tramwaju jadącego dokładnie w to samo miejsce?MisiekK pisze: Przesiadka jest możliwa na Halach Banacha - jest dołożony przystanek dla Z-9.
- J.Kaczmarski
Tramwaje są bardziej puste, jadąc Z-9 można ducha wyzionąć (szczególnie przy silniku). 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Więc wynika to ze złego zaplanowania - przy tak dużym ruchu pieszych może obyłoby się bez zawrotki.MisiekK pisze: Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby po rozjeździe nakładkowym wozić pasażerów. Tylko jak oni mają tam dojść, skoro zaraz za pomnikiem jest już budowana zawrotka dla samochodów....
A masz inny pomysł jak to lepiej zrobić? Którędy mają jeździć samochody jak zostaną wyjęte tory na całym skrzyżowaniu?
Mogą tędy nie jeździć wcale, a jak jest taka konieczność to zawracać na najbliższym umożliwiającym to skrzyżowaniu(czyli w tym wypadku z Dickensa).MisiekK pisze:A masz inny pomysł jak to lepiej zrobić? Którędy mają jeździć samochody jak zostaną wyjęte tory na całym skrzyżowaniu?
- fik
- Naczelne Chamidło
Media niestety nie dały się złapać na propagandę i zabiegi marketingowe organizatora.
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news, ... 75743.html
A przecież można iść na piechotę, ale głupi ci pasażerowie!
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news, ... 75743.html
A przecież można iść na piechotę, ale głupi ci pasażerowie!
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Można i przez Hynka jeździć....adner pisze:Mogą tędy nie jeździć wcale, a jak jest taka konieczność to zawracać na najbliższym umożliwiającym to skrzyżowaniu(czyli w tym wypadku z Dickensa).
Stary materiał Fiku
Idealnie żeby zaj**ać całą okolicę.adner pisze:Mogą tędy nie jeździć wcale, a jak jest taka konieczność to zawracać na najbliższym umożliwiającym to skrzyżowaniu(czyli w tym wypadku z Dickensa).MisiekK pisze:A masz inny pomysł jak to lepiej zrobić? Którędy mają jeździć samochody jak zostaną wyjęte tory na całym skrzyżowaniu?
Jeszcze raz powtarzam: Z-9 do Szczęśliwic z Pl.Narutowicza!
ŁK