[M2] Otwarcie i eksploatacja
Moderator: JacekM
- vernalisadonis
Nie trzeba portfela szukać albo jak już znajdziesz i przyłożysz, to czasami inną kartę czyta i blokuje się bramka. Sam tak kiedyś robiłem, że brałem wejściówki, a WKMkę miałem schowaną
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Papierowe wejściówki nie działają - źle. Portfel trzeba wyjąć - źle. WKMkę trzeba wyjąć z portfela - źle.
Nie dogodzisz, nie dogodzisz.
Nie dogodzisz, nie dogodzisz.
Mając w portfelu WKM i Karty bankomatowe to papierowa wejściówka jest najszybszym rozwiązaniem.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
Niektórzy mają etui na komórkę z miejscem na jedną kartę - WKM ew. paypass. Pewnie się kłóci z NFC.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Bo np. w okładce na dokumenty mam jeszcze przepustkę do pracy i kartę płatniczą, a wiec 3 karty zbliżeniowe, zaś bramki nie potrafią rozróżnić właściwej?person pisze:Po co ci papierowe wejściówki, skoro masz WKMkę?
Jak bym chciał za każdym razem wyjmować WKMkę, to by z nadruku na niej nic nie zostało (a i tak już niewiele widać).
No jak rozwiązanie jest byle jakie, to trudno, żeby wsszyscy byli zadowoleni.person pisze:Nie dogodzisz, nie dogodzisz.
Dokładnie. Pominając już to, ze wejściówki można nosić bez stresu w dowolnej kieszeni "na wierzchu" i nie zastanawiać się, czy przy setnym przekłądaniu czasem nie wypadnie.Sindbad pisze:Mając w portfelu WKM i Karty bankomatowe to papierowa wejściówka jest najszybszym rozwiązaniem.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Głupi jestem. Mój portfel ma dwa skrzydła - w jednym trzymam karty, w drugim WKM. Nic się ze sobą nie gryzie, nie muszę za każdym razem wyjmować WKM z portfela. Może to jest kwestia chęci?
Mój ma nawet trzy skrzydła, ale tylko jedno z nich jest na karty. Gdybym miał problem z wyciąganiem WKMki z portfela, to wygodniej byłoby mi nosić wejściówki niż kupować nowy portfel.
Moze to ja głupi jestem, bo nie mam takiego cuda jak portfel, a moja okładka na dokumenty nawet rozłożona nie jest w stanie zapewnić wystarczającej odległości między kartami?person pisze:Głupi jestem. Mój portfel ma dwa skrzydła - w jednym trzymam karty, w drugim WKM. Nic się ze sobą nie gryzie, nie muszę za każdym razem wyjmować WKM z portfela.
Jeśli system jest zły, należy za wszelką cenę udowadniać, że jest dobry czy też wskazywać na wady i niedogodności? Problem rozróżniania kart bezstykowych został rozwiązany technicznie lata temu... Tylko jakoś ZTM i MW ma z tym problem - a przecież bramki na 2 linii były zamawiane jako novum, z nowym oprogramowaniem. Więc wystarczyło dopisać te "parę linijek" kodu i byłoby wszystko OK.person pisze:Może to jest kwestia chęci?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ale nie w tym samym czasie. W szczycie, kiedy łącznik się przytyka, nie ma miejsc leżących. Kilka wolnych miejsc siedzących może się trafić w międzyszczycie, kiedy z kolei łącznik daje się przejść po prostu.
Zależy na jakim odcinku. Od Ronda Daszyńsk. do Świętokrzyskiej są miejsca leżące w godzinach szczytu. Siedzące są zapełnione w 50-60%. Z Pragi też by się parę miejsc znalazło, ale tam frekwencja rzeczywiście jest zauważalna.
Czy ktoś mógłby mnie oświecić, ile pociągów obsługuje II linię metra w szczycie/międzyszczycie/święto?
Ale leżące to nie stojące, tylko kilka wolnych sąsiednich siedzącychZależy na jakim odcinku. Od Ronda Daszyńsk. do Świętokrzyskiej są miejsca leżące w godzinach szczytu. Siedzące są zapełnione w 50-60%. Z Pragi też by się parę miejsc znalazło, ale tam frekwencja rzeczywiście jest zauważalna.
A to przepraszam za niewiedzę. Co nie zmienia faktu, że trochę takich miejsc by się znalazło
Przepraszam, źle się wypowiedziałem. Chodziło mi głównie o godziny poranne.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Let’s cut the bullshit. Od wielu miesięcy M2 jako tako spełnia swoją ograniczoną, ale jednak, rolę, szczególnie wschodnia „połowa”, o czym wielokrotnie informował ZTM, portale branżowe i co wielokrotnie mogliśmy zaobserwować oczami.