Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Remont tunelu Ĺrednicowego
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szynę też sfrezujesz? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pewnie się dało, ale kto o tym myślał.Palec pisze:Zastanawia mnie czy nie dało się tych płyt sfrezować o np. 10 cm... Przecież one nie są takie cienkie...
Teraz trzeba myśleć o czymś innym. Tak jak napisałem na RK: a jakby na wagonach, na dachu umieścić maty izolacyjne w strefie oddziaływania trakcji elektrycznej? Powinno to ułatwić wszystko, tylko co na to: CNTK, UTK, Bombardier.
A dziś doczytałem się dopiero artykułu z "Dziennika". Oczywiście strasznie się chwalą, że to właśnie oni donieśli o tym, że po ich artykule etc... Ale co piszą dalej, to powala":
"Kilkanaście dopiero co zakupionych piętrowych pociągów podmiejskich tzw. push-pulli (...) już rzeje silniki"
"Co będzie teraz? Dziennik ustalił, że (...) odbędzie się jazda próbna push pullem w zbyt niskim tunelu. Być może okaże się, że wagon nie zawadzi o sufit "
Polska - The times nie jest lepsza, na zdjęciu pokazuje Flirta z podpisem "na Śródmieście dojadą tylko zwykłe składy". Uff, jak to dobrze, że Flirty już przez Śródmieście jeżdżą.
Co do wykorzystania, to przy takiej ilości będzie można ładnie obsłużyć nie tylko Radom, ale i część Mazowsza w postaci przyspieszonych. Rzucił bym całość na Radom i Skarżysko, uzupełnił Czachówkami i Warkami tak, żeby częstotliwość w szczycie wyniosła sumarycznie 20 minut, a push pulle powydłużał pod postacią przyspieszonych, nawet do tych biednych Skierniewic (jakiś obieg mógłby tam być) czy Małkini (może nie rozwalą
A mógłby ktoś powiedzieć jak gruba musiałaby być taka gumowa mata by prąd nie przeskakiwał?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Frezuje, frezuje, tylko że przez kilka sekund, potem frezarka się psuje.Wolfchen pisze:Betonu się nie frezuje...Palec pisze:Zastanawia mnie czy nie dało się tych płyt sfrezować o np. 10 cm... Przecież one nie są takie cienkie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Powietrze ma wytrzymałość 30kV/cm. Taka mata izolacyjna (na której na przykład pracują ludzie, w rozdzielniach nn/SN) będzie miała podobne lub niewiele mniejsze parametry, jeżeli chodzi o wytrzymałość elektryczną. Załóżmy, że będzie o grubości 1cm, to nawet w najmniejszym miejscu i tak bedziemy mieli do sieci trakcyjnej 12cm przerwy powietrznej (mata zwiększyła by po prostu całkowitą wytrzymałość elektryczną między siecią a pudłem.kajo pisze:A mógłby ktoś powiedzieć jak gruba musiałaby być taka gumowa mata by prąd nie przeskakiwał?
Jeżeli takie rozwiązanie w ogóle wchodziło by w grę, to mogło by się opłacać. Na pewno tańsze niż podnoszenie sieci czy inne podobne zabiegi. Pytanie ,czy wchodzi w grę w ogóle? dlatego tu ktoś z CNTK powinien się wypowiedzieć.
Raczej chodzi o to, że sieć się rusza podczas jazdy.
Polecam: http://www.zm.org.pl