Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
obecnie buduje się stacje z peronami bocznymiR-11 Kleszczowa pisze:Ja widziałbym stację w takiej formie jak buduje się stacje metra - jeden peron na środku.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szczególnie, że obok drugiego jest drugi tunel.MeWa pisze:obecnie buduje się stacje z peronami bocznymiR-11 Kleszczowa pisze:Ja widziałbym stację w takiej formie jak buduje się stacje metra - jeden peron na środku.Wyspowy może łatwiej byłoby wybudować, wystarczy jeden tor przesunąć...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ech - żal patrzeć jak wyrzucają pieniądze w błotoMeWa pisze:Na stacji Al. Jerozolimskie właśnie budowane są schody pomiędzy peronami a wiaduktem.
Na Żwirki i Wigury powstaje mur oporowy dla peronu w kierunku Okęcia.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Mam takie samo zdanie o tym. Zwłąszcz, że przy Al. Jerozolimskich jest przystanek WKD, który raczej nie należy do szczególnie obleganych...R-11 Kleszczowa pisze:Ech - żal patrzeć jak wyrzucają pieniądze w błoto
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ano żal.R-11 Kleszczowa pisze: Ech - żal patrzeć jak wyrzucają pieniądze w błoto
Ale łatwiej go wybudować, niż taki Niedźwiadek, a odhaczyć "integrowanie kolei" będzie można.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Sztuka dla sztuki. Mniej więcej tak, jak w ramach poprawy częstotliwości kursowania autobusów zrobić 133 co 10 minut na przegubowcach... Ciekawy jestem, kiedy wreszcie zrobią wspomniany przystanek Ursus-Niedźwiadek, bo dzisiaj znowu się ludzie w 517 nie mieścili...inż. Glonojad pisze:Ale łatwiej go wybudować, niż taki Niedźwiadek, a odhaczyć "integrowanie kolei" będzie można.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
A byłeś na nim kiedyś? Bo ja widywałem na niektórych kursach po 20-30 osób czekających na WKD do Centrum. A akurat WKD oferty dobrej nie ma - pociąg co 30 minut zachęcający nie jest. Trudno oczekiwać, żeby to zachęcało pasażerów do korzystania... Stacja kolejowa na pewno poprawi ofertę - w okolicy jest trochę biur, jest też terenów trochę do zagospodarowania, więc myślę, że wcale tak pustkami zionąć nie będzie.Wolfchen pisze:Mam takie samo zdanie o tym. Zwłąszcz, że przy Al. Jerozolimskich jest przystanek WKD, który raczej nie należy do szczególnie obleganych...R-11 Kleszczowa pisze:Ech - żal patrzeć jak wyrzucają pieniądze w błoto
Też ze dwa razy widziałem rano nawet sporo osób, ale jakoś nie przemawia do mnie łądowanie pieniędzy w budowę akurat tego przystnku. Są bardziej potrzebne inwestycje, które sa niekiedy realizowane z problemami, czy to gruntowymi, czy też finansowymi. Jak na chwilę obecną, to osobowy tam się zjawia jeszcze rzadziej, niż WKD, a SKM do lotniska, a zwłaszcza jej częstotliwość jest zagadką.MeWa pisze:A byłeś na nim kiedyś? Bo ja widywałem na niektórych kursach po 20-30 osób czekających na WKD do Centrum.
- MeWa
- Cukiereczek
i zaniechanie budowy tej stacji wcale nie gwarantowałoby, że w innych inwestycjach by coś przyspieszyło... Przecież perony są robione "przy okazji", a w psa ogrodnika nie ma co się bawić (gdzie indziej nie ma, to tu nie robimy)Wolfchen pisze:Są bardziej potrzebne inwestycje, które sa niekiedy realizowane z problemami, czy to gruntowymi, czy też finansowymi
jaką zagadką? Nie raz była o tym wszak mowa...Wolfchen pisze:a SKM do lotniska, a zwłaszcza jej częstotliwość jest zagadką
Fakt.MeWa pisze:zaniechanie budowy tej stacji wcale nie gwarantowałoby, że w innych inwestycjach by coś przyspieszyło...
Owszem, nie warto, ale jednocześnie robić jeszcze jeden przystanek przy ŻiW (który też zdaniem niektórych jest dyskusyjny), to dawanie ZTMowi "argumentu" do pocięcia 175, co i tak pewnie nastąpi.MeWa pisze:Przecież perony są robione "przy okazji", a w psa ogrodnika nie ma co się bawić (gdzie indziej nie ma, to tu nie robimy)
Oficjalnego stanowiska ZTM na ten temat nie było...MeWa pisze:jaką zagadką? Nie raz była o tym wszak mowa...
tylko, że pies ogrodnika sugeruje, że nikt na tym nie straci, a tak nie jestMeWa pisze:Przecież perony są robione "przy okazji", a w psa ogrodnika nie ma co się bawić (gdzie indziej nie ma, to tu nie robimy)
radomszczak co godzinę tym bardziejMeWa pisze:A akurat WKD oferty dobrej nie ma - pociąg co 30 minut zachęcający nie jest.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى