No to szkoły- Podstawowa na Bajkowej okolice Mrówczej dwa przystanki od PKP Radość i Liceum na Halnej jeden przystanek przed Falenicą.Bastian pisze:Cmentarz cmentarzem, podobno tam kluczowy jest dojazd ze Zbójnej Góry do szkół...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie. I to dlatego nierealne się okazało zarówno rozdzielenie tych dwóch części trasy 161, jak i posłanie jej przez PKP Międzylesie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To nienormalne z tym 161.
Wynika, że ta muchowozowa trasa jest wręcz idealna i nie do ruszenia realizując wszystkie 'najważniejsze' postulaty mieszkańców, bo muszą mieć z Izbickiej do Falenicy, ze Zbójnej Góry do Zasadowej, z Przewodowej na cmentarz, skądś tam do szkoły... Ja na ich miejscu wolałbym się dostać np. na Grochów czy nawet do Centrum (koncepcja z łączeniem z 359), ale skoro realna 'większość pasażerów', w którą wątpie, woli mieć dojazd do tak ważnego miejsca jakim jest np. Zbójna Góra, to ok.
Może natomiast udałoby się chociaż odratować przyszłe 119 lub 147, z których jedna ma robić zawijas przez Radość?
Proponuję nawet: 305: Strusia, (...), PKP Radość, zawrotka, PKP Międzylesie, Miedzylesie.
Ale pewnie są krzykacze, którzy muszą mieć z Falenicy bezpośrednio pod przychodnię na Strusia (mimo iż 115 (pocięte przez uruchomienie 305) i 142 pośrednio realizują to połączenie).
Wynika, że ta muchowozowa trasa jest wręcz idealna i nie do ruszenia realizując wszystkie 'najważniejsze' postulaty mieszkańców, bo muszą mieć z Izbickiej do Falenicy, ze Zbójnej Góry do Zasadowej, z Przewodowej na cmentarz, skądś tam do szkoły... Ja na ich miejscu wolałbym się dostać np. na Grochów czy nawet do Centrum (koncepcja z łączeniem z 359), ale skoro realna 'większość pasażerów', w którą wątpie, woli mieć dojazd do tak ważnego miejsca jakim jest np. Zbójna Góra, to ok.
Może natomiast udałoby się chociaż odratować przyszłe 119 lub 147, z których jedna ma robić zawijas przez Radość?
Proponuję nawet: 305: Strusia, (...), PKP Radość, zawrotka, PKP Międzylesie, Miedzylesie.
Ale pewnie są krzykacze, którzy muszą mieć z Falenicy bezpośrednio pod przychodnię na Strusia (mimo iż 115 (pocięte przez uruchomienie 305) i 142 pośrednio realizują to połączenie).
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Cóż, pytanie, czy częściej jeżdżą do szkoły, czy na Grochów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Podejrzewam, że na Grochów, ale szerokopojęty:D,
jako dojazd do innych szkół, sklepów czy głównie przesiadki w tramwaj na Gocławku.
Obecnie dopychają 521, a potem idą kawał od PKP Radość do domu, bo będzie szybciej niż autobus przyjedzie.
Ps. Kilka razy jechałem 161. Nie widziałem żadnego ucznia. Co najwyżej jedną dziewczynę, ale do szkoły raczej nie jechała, choć kto wie - teraz nie poznasz. Do szkoły noszą torebki z jednym zeszytem.
jako dojazd do innych szkół, sklepów czy głównie przesiadki w tramwaj na Gocławku.
Obecnie dopychają 521, a potem idą kawał od PKP Radość do domu, bo będzie szybciej niż autobus przyjedzie.
Ps. Kilka razy jechałem 161. Nie widziałem żadnego ucznia. Co najwyżej jedną dziewczynę, ale do szkoły raczej nie jechała, choć kto wie - teraz nie poznasz. Do szkoły noszą torebki z jednym zeszytem.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Komunikacja miejska nie może wyglądać tak, że babcie mają dojazdy na wszystkie bazarki i cmentarze, dzieci do wszystkich szkół, a jak ktoś chce dojechać do pracy do centrum, czy choćby do UD, to musi się wielokrotnie przesiadać!
Chociaż co do dzieci i ich dowozu do szkół, to się zgodzę - powinien zostać zapewniony i to w miarę bezpośrednio. Stąd moja propozycja skierowania tych wybranych (podjeżdżających do Oleckiej) kursów 146 przez Błota - wtedy bezpośrednio dzieci dojechały by także DO domu ZE szkoły, a nie - jak jest w tej chwili za sprawą 161 - tylko w jedym kierunku.
Czy nie dałoby się po prostu skierować, jak to ustaliliśmy wcześniej, 161 na trasę MIĘDZYLESIE - Al DP - Patriotów (zachodnia nitka) - Przewodowa - jak obecnie - OLECKA, a w godzinach szkolnych zrobić po prostu podjazdy do ZBÓJNEJ GÓRY (119 z Młynowa, wschodnią nitką Patriotów do krańca ZBÓJNA GÓRA)?
Tymi paroma kursami mogłyby też te wszystkie babcie wawerskie dojechać bezpośrednio na cmentarz, do kościoła, czy gdzie tam jeszcze.
Nie dałoby się tak? Kurcze, trzeba coś zrobić ze 161!
Chociaż co do dzieci i ich dowozu do szkół, to się zgodzę - powinien zostać zapewniony i to w miarę bezpośrednio. Stąd moja propozycja skierowania tych wybranych (podjeżdżających do Oleckiej) kursów 146 przez Błota - wtedy bezpośrednio dzieci dojechały by także DO domu ZE szkoły, a nie - jak jest w tej chwili za sprawą 161 - tylko w jedym kierunku.
Czy nie dałoby się po prostu skierować, jak to ustaliliśmy wcześniej, 161 na trasę MIĘDZYLESIE - Al DP - Patriotów (zachodnia nitka) - Przewodowa - jak obecnie - OLECKA, a w godzinach szkolnych zrobić po prostu podjazdy do ZBÓJNEJ GÓRY (119 z Młynowa, wschodnią nitką Patriotów do krańca ZBÓJNA GÓRA)?
Tymi paroma kursami mogłyby też te wszystkie babcie wawerskie dojechać bezpośrednio na cmentarz, do kościoła, czy gdzie tam jeszcze.
Nie dałoby się tak? Kurcze, trzeba coś zrobić ze 161!
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=41327116 Planowane zmiany (Gocław,Wawer i inne)
Autor: Gość: Memoriada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Data: 05.05.06, 17:19 + dodaj do ulubionych wątków
-----------------------------------------------------------------------------------
ZTM zamierza wkrótce wprowadzić zmiany w trasach następujących linii:
119połaczona z 359 w nowe 119 na trasie: MŁYNÓW - Płocka - Leszno - Solidarności - Plac Bankowy - Marszałkowska - Waryńskiego - Goworka - Spacerowa - Belwederska - Chełmska - Bobrowiecka - Beethovena - Trasa Siekierkowska - Wał Miedzeszyński - Bronowska - Trakt Lubelski - Lucerny - Szpotańskiego - Patriotów - Żegańska - Dzieci Polskich - MIĘDZYLESIE.
147połączona z 151 w nowe 147 na trasie: DWORZEC CENTRALNY - Jerozolimskie - Bracka - Ujazdowskie - Trasa Łazienkowska - Wał Miedzeszyński - Zwycięzców - Saska - Egipska - Bora Komorowskiego - Fieldorfa - Wał Miedzeszyński - Bronowska - Trakt Lubelski - Zwoleńska - Żegańska - Dzieci Polskich - WIŚNIOWA GÓRA
Ostateczne trasy nie są jeszcze ustalone, rozpatruje się zamianę krańców i poszczególnych odcinków tras nowych 119 i 147.
Ponadto Linia 507zostanie wydłużona z krańca Emili Plater Alejami Jerozolimskimi - Mostem Poniatowskiego - Francuską - Paryską - Ateńską - Saską - Egipską - Bora Komorowskiego do Pętli GOCŁAW.Linia 514 po zakończeniu prac na Trasie Siekierkowskiej (przełom czerwca i lipca br.) pojedzie Trasą Siekierkowską - Bora Komorowskiego - Fieldorfa i Wałem Miedzeszyńskim do Trasy Łazienkowsiej dalej stałą trasą a linia 523 wycofana zostanie z odcinka Al.Niepodległości - Chałubińskiego - Jerozolimskie - Grójecka, zostanie natomiast puszczona prosto Trasą Łazienkowską. Do likwidacji oprócz 151 i 359 przewidziana jest też linia 410.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Coś się wreszcie ruszylo w tej sprawie. Choć połaczenie 147 i 151 zabiera narazie możlwośc skierowania 151 przez os. Las w niedalekiej przyszłości. Chyba, że na Brnowskiej wystarczy samo nowe 119
Bo takie połączone 147 ze 151 to bym widział na trasie przez Stoczniowców i Wąbrzeską do Traktu. Ale to za jakiś czas jak te ulice będą porządnie wyglądac
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nowe przedłużone 119, jak już będzie możliwość, pojedzie na skróty przez os. Las.
Rekompensatę dla rejonów gdzie zostanie tylko 147 do Centrum, widziałbym w przedłużeniu linii 123 z Dw. Wschodniego/Kijowska. Zaś od Dw. Wschodniego przy Lubelskiej na Okęcie widziałbym 168 uzupełniane przez 301 od Wiatraka do Gocławia lub Rakowieckiej.
A co z podjazdami 119 lub 147 do Radości?
Rekompensatę dla rejonów gdzie zostanie tylko 147 do Centrum, widziałbym w przedłużeniu linii 123 z Dw. Wschodniego/Kijowska. Zaś od Dw. Wschodniego przy Lubelskiej na Okęcie widziałbym 168 uzupełniane przez 301 od Wiatraka do Gocławia lub Rakowieckiej.
A co z podjazdami 119 lub 147 do Radości?
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
OK. Ale tam ma postać CH więc linia łacząca Gocław własnie z Tesco i dalsze rejony dzielnicy Wawer z tym hipermarketem była by chyba sensownaAndrzej pisze:Nowe przedłużone 119, jak już będzie możliwość, pojedzie na skróty przez os. Las.
Jak sadzisz
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Tylko problemem tam by był brak przystanków, czyli ominąłby MOST SIEKIERKOWSKI, a w przyszłości mógłby ten zespół być dobrym węzłem przesiadkowym. Ja to bym widział linię 147 na Jugosłowiańskiej.Rosa pisze:Teraz pytanie, czy lepiej aby nowe 151 jechało trasą 147 czyli Fieldorfa i Wał czy też Bora prosto do pętli i potem TS zjazd na Wał?
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Andrzej pisze: A 123 z Kijowskiej przez Gocław, Ol. Las, Wąbrzeską, Lucerny, Szpotańskiego...?
I dalej do Międzylesia
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"