Tym bardziej, że skądś wozy na te "ekspresy" trzeba brać.Maciek pisze:Linie ekspresowe dowożące do metra i punktów przesiadkowych? Przecież to bez sensu. Powstanie taka linia to zaraz ludzie zaczną się buntować, że nie staje na ich przystanku.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Ciekawie się robi.Jarek pisze:Cóż. Jak to w ciągu 24h potrafi się zminic koncepcja. I filozofia kształtowania układu komunikacyjnego. Poleciało E-8 po południu i zupełnie "niewinne" E-5. I co? Zapowiedź naczelnego, że beda tworzone nowe ekspresy. Wyobrażam sobie, jak się czują teraz pracownicy z Dzielnej i nie zazdroszczę im.
To prawda, ale jest druga strona medalu. Wielu miłosników piszacych na Wawkomie mogłoby przeforsować uwalenie takich Siekierek, ale są chyba miękkim c**** robieni, bo nie potrafią nawet napisać kilku konkretnych pism, a potem pójśc do Wojciechowicza. Pół roku cierpliwości i by było załatwione.esm pisze:jak liczna musiała być grupa pasażerów, która wywalczyła Siekierki-Sanktuarium dla 401.
A taka Wanda Z. potrafi. Myślicie, że one jest jakaś specjalnie bystra, czy ma znajomości? Nic z tych rzeczy, gdyż jest normalną kobietą. Po prostu prosi, o co chce, i jest wytrwała, więc dostaje. A jak nie, to idzie wyżej. I też w końcu dostaje. Od takich ludzi można się podobnej postawy nauczyć.
No ale weźmy taką Spacerową. Najpierw nie było, to dodali. Były protesty (?) to odjęli. A teraz znów dodali i to z nadmiarem. I tak w kółko będą zmieniać w zależności od tego kto protestuje?
Co do tych ekspresów to chyba panu dyrektorowi się coś pomyliło...
Czy to możliwe żeby to była aż taka niekompetencja? Coś usłyszał o uwalaniu ekspresów a zrozumiał, że wręcz przeciwnie?
PS: przypominam, że uwalenie pierwszego 416, niby związane z zatraceniem charakteru przyspieszonego, zaowocowało stworzeniem pierwszego ekspresa. Może teraz coś podobnego nas czeka? No ale z drugiej strony nie uwaliliby takiego E-5 aby stworzyć jakiegoś super-ekspresa
.
Co do tych ekspresów to chyba panu dyrektorowi się coś pomyliło...
PS: przypominam, że uwalenie pierwszego 416, niby związane z zatraceniem charakteru przyspieszonego, zaowocowało stworzeniem pierwszego ekspresa. Może teraz coś podobnego nas czeka? No ale z drugiej strony nie uwaliliby takiego E-5 aby stworzyć jakiegoś super-ekspresa
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E-5 musiało polecieć, bo po prostu linia ekspresowa na Gocław nie miała żadnego sensu. Jest zbyt blisko miasta i przez zbyt zurbanizowane rejony się nań jedzie. I tyle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Może będzie z powrotem E-6 zamiast 506 z Jelonek?
A co do E-5 zgadzam się z Glonojadem: Gocław nie tyle za blisko centrum co nie ma już właściwie trasy z tego osiedla, żeby szybciej przeskoczyć korki niż takim 507 na Saskiej. Poza tym doszedł coraz bardziej ruchliwy punkt przesiadkowy z wiaduktu Saskiej na buspas i to też trzeba uwzględnić.
Następne ekspresy? Też nie bardzo wiem, skąd. Może jednak Zielona Białołęka przez Bródno, a potem albo przez Targówek (Trocką), albo od razu do buspasa na Radzymińskiej.
A co do E-5 zgadzam się z Glonojadem: Gocław nie tyle za blisko centrum co nie ma już właściwie trasy z tego osiedla, żeby szybciej przeskoczyć korki niż takim 507 na Saskiej. Poza tym doszedł coraz bardziej ruchliwy punkt przesiadkowy z wiaduktu Saskiej na buspas i to też trzeba uwzględnić.
Następne ekspresy? Też nie bardzo wiem, skąd. Może jednak Zielona Białołęka przez Bródno, a potem albo przez Targówek (Trocką), albo od razu do buspasa na Radzymińskiej.
Tyle że 3 lata temu gdy odejmowano przystanek E-5 to też byly jakieś za tym argumenty. O ile pamietasm to ZTM napisał w komunikacie ze E-5 ma słuzyc szybkiemu dojazdowi do Centrum natomiast pasazerowie korzystający z R Waszyngtona maja inne autobusy, tramwaje oraz komunikację prywatną (co było akurat smiesznym argumentem)
-
bartoni722
Poczytaj posty z 2007 czy 2008 roku, pamiętaj ze kombinowano cos wtedy z wrzuceniem ludzi do minibusa na wspólnym bilecie.
Frencher pisze:Mnie w kontekście tej zmiany ciekawi (dość oryginalna) argumentacja w opisie załączonym do projektu - tam ZTM powołuje się na możliwość dojechania MinibusemRosa pisze:Co sądzicie o projekcie ZTMu czyli o kasacji przystanków R Waszyngtona dla E-5?